3éves korom óta nem láttam apámat. (lent)?!
Szia!
Én 19 éves vagyok. 16 éves koromban váltak el a szüleim. Anyám elköltözött, apám talált magának nőt és ő is elhúzott. Testvéremmel élek a "szülői házban". Édesanyámmal nagyon jó kapcsolatban vagyunk, mind a mai napig. Apámmal viszont nem ilyen rózsás a helyzet. Attól függetlenül hogy 16 évig "nevelt", olyan mintha nem is lenne. Nagyon ritkán találkozunk, mikor hazatéved valamiért. Csak köszön & meg sem kérdezi élünk-e még. Tesóm dolgozik, én koptatom az iskolapadot (középsuli) és mellette melózok is. Egyetlen fillért nem ad, az sem érdekli ha éhen döglünk. Azonkívül, hogy 19 évvel ezelőtt 5 perc alatt megcsinált, és 16 évig szekált semmi közünk egymáshoz. Én ugyan nem váltottam nevet, majd ha férjhez megyek. De az esküvőre nem fogom meghívni, az tuti (már ha egyszer elvesz valaki :D)
Szerintem nyugodtan vedd fel anyukád vezeték nevét. Ezzel sok minden fog változni, legalábbis benned. Elvégre már egyáltalán nem fogsz kötődni apukádhoz.
A keresést szerintem hagyd abba. Ha eddig nem akart téged, hiába találod meg. Csak a te lelked fog sérülni.
19/L
ha valaskor a birosag egyeduli gyamkent anyukadat hatalmazta meg, akkor nem kell apukad beleegyezese.
ha a gyamsagot kozosen gyakorolhatjak, akko kell a beleegyezese, viszont akkor kotelessegei is vannak (gyerektartas, beleegyezo nyilatkozatok alairasa utlevelhez, utazashoz, iskolaztatashoz, stb.) kerdezd meg anyukadat errol. amugy a birosag eloallitja neked, ha latni akarod :)
Én is 16 voltam mikor elment, hatalmas banki kölcsönt hagyva ránk örökségül, amit anyu, a húgom, az öcsém és én már visszafizattünk. Ma már 29 vagyok, a hivatalos alkalmak kivételével mindenféle kapcsolat megszünt köztünk. Sikerült lélekbe megbocsájtanom, de ettől nem lett bensőségesebb a viszonyunk. Olyan mintah nem is elne. Anyu baratja szinte olyan mintha az apám lenne.
En nagyon megkönnyebbültem mikor kimondtam hangosan, h mi minden van a róvásán, és azokért mind megbocsájtok-ez sokat segített lezárni az édesapa fejezetét az életemnek.
Sok sikert neked is.
Édesapád valószínűleg nem képes felelősséget vállalni.
Nekem van egy mennyei édesapám, Isten. Keresztény lettem. Ekkor már nem is volt fontos a névváltás. Megbocsájtottam,
és tudom, az apám nem képes. Egyszerűen erre szocializálódott. Úgy értem, nem tudták őt megtanítani a szülei arra, amit maguk sem tudtak.
Neked azonban nem kell az ő példáját követned, a te viselkedésedért te vagy felelős. Ha gyereked lesz, majd te máshogyan teszed.
A névváltással 18 éves korodban elég foglalkoznod. Addig még sokat változol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!