Mi lehet ebből a kiút? (folyt. Alant)
17 éves vagyok és eljutottam oda hogy teljésen bizonytalanná váltam. 7 éve édesapám nevel, anyám itt hagyott minket. Édesanyám sose foglalkozott velem, egy eszköz voltam neki hogy apám mellett maradjon ami csupán az anyagi biztonságát szolgálta. Édesapám azután a munkába menekült, ő se foglalkozott velem, ingerülté vált, és állandóan csak veszekedett velem. Én ez idő alatt rendkívül antiszociális lettem, depresszív hangulatom van folyamatosan és megrendült az emberekben a bizalmam. Ennek hatására barátaim elfordultak tőlem, rosszul kezdtem tanulni, egyedül maradtam a problémáimmal. Az önbizalmam kb. a 0-val egyenlő. Elkezdtem foglalkozni az öngyilkosság gondolatával is úgy éreztem ez kiút lehet. Olvastam róla könyveket, az interneten kerestem hasonló embereket. Gimnáziumban tanulok, vannak terveim,de belülről mindig megtorpanok mert nem tudom elhitetni magammal hogy képes vagyok rá.
Szerintetek mi lehet ebből a kiút?
Hogy tudnék túllépni ezen az egészen?
A válaszokat előre is kös
1.) Egy 17 évesnek 01:02-kor aludnia kellene, nem fórumozgatni...
2.) Szerintem túlságosan ráérsz és unod magad : menj el sportolni, olvass, találj magadnak elfoglaltságot!!!
3.) Túl sokat foglalkozol önmagaddal, próbáld észrevenni, hogy mások is élnek a Földön rajtad kívül... Csak észre kellene venned, hány embernek tudnál segíteni magad körül (rokonaid, osztálytársaid, szomszédaid, stb.)...
Szia!
Nagyon sajnallak!Olyan sok ilyen fiatalt ismerek es a legtobbszor a szulo tehet rola.Volt egy osztalytarsam aki szinten ilyen problemakkal kuzkodott aztan eretsegi utan mikor egyetemre kerult egy alkoholista lett es nem is tudott igy tanulni.
Remelem te nem igy jarsz es tul tudsz ezen lepni.
Vannak terveid!Ez nagyon jo!Es ez mozgasson!Az elerese erdekebe mozgass meg mindent,tanulj sokat.
Azon belul pedig mindig talaj ki magadnak valamit h ne jojjenek a negativ gondolatok.
Jarj el sportolni:usszal,fociz vagy kondizz olyan sok jo sport van es ez fizikalisan es lelkileg is lefaradsz es azt fogod eszre venni h mennyivel jobban erzed magad,egezsegesebb leszel,kiegyensulyozottabb.
Logj neha a baratokkal is,menjetek moziba,szinhazba vagy csak egyetek meg egy pizzat valahol es beszelgessetek.
Jarj konyvtarba.Olyan sok jo konyv van!
Az ongyilkossagot felejtsd el.Szerinted mi ertelme lenne?Fiatal vagy,elotted az elet.
Gondolj arra h eretsegi utan mesz tovabb tanulni es az egyetemi elet nehez de egyben izgalmas is.
Fel a fejjel!:)
Sok sikert!
00:12 Válaszoló marh@ nagy hozzáállással volt! Bumm!
Sajnos a szüleid viselkedésének, nevelésének ez az eredménye. Van előtted egy rossz példa, érzed, hogy rád rossz hatással van.
Az jó, hogy látod mi a problémád, már csak a megoldást kell megtalálni. Az, hogy vannak céljaid az kiutat mutat. Túllépni nem fogsz rajta, hanem szépen végigjárod ezt az utat, s a végén tök büszke leszel magadra.
Ne add fel!
ma 01:12-es: a válaszodból látszik, hogy neked még sose volt KOMOLY problémád, majd ha te is belekerülsz egy ilyen helyzetbe, akkor rájössz, hogy mennyire hülyén válaszoltál.
A kérdezönek: az érthetö, hogy ebben a helyzetben nehezen találod fel magad, de ehhez még a kamaszkori általános problémák is hozzájönnek.
Az iskolai terveidet ne add fel, foglalkozz velük - ha akarod, majdnem mindent el tudsz érni. Most elsö a jó érettségi utánna meglesz az alapod folytatni.
Az, hogy most céltalannak érzed a helyzetedet az ebben a korban elég gyakori - egyesek szórakozás/haverok/italozás/szex iranyban probálják a kiutat keresni, mások visszahúzodnak és az élet értelmén tünödnek. Ez a második tipus az, aki késöbb eredményeket tud felmutatni, az elsö csoportból nagyon sokan elzüllenek.
Próbáld meg a saját életedet megszervezni - a tanulás mellett szükséged van rendszeres mozgásra (sport) is, ami a depressziv tünetekböl is segit kijönni. Keress magadnak valamilyne hobbyt is, hogy ne sok idöd legyen azon gondolkodni, hogy mi és hogy lesz - mert ezt ugyse tudod elöre.
Az öngyilkossággal is sok korosztályodbeli foglalkozik, de ennek ellenére csak kevesen teszik is meg. Viszont ezek ezzel elvesztik azt a lehetöséget, hogy kideritség, mire képesek az életben. Lehetöleg más irányban kutass az interneten, ugyanennyi energiával sok érdekes és elöre mutató dologról tudsz tájékozódni - irtad, hogy vannak elképzeleseid a jövödre nézve, inkább abba fektess több munkát.
A depresszióból kikeveredni ugy lehet a leginkább, hogy folyamatos elfoglaltságot keresel, ezenkivül megpróbálsz rendszeresn élni (és éjjel lehetöleg aludni, ha tudsz).
Az, hogy most nem nagyon vannak barátaid az ugyan rossz, de idövel találsz olyanokat, akikkel közös érdeklödési köröd van, és velük jobban tudsz utánna kontaktust felépiteni.
Ne add fel magad, hanem kicsit kényszertisd arra, hogy kimássz ebböl a hangulatból. Sok sikert!
Figyelj, felismerted a problémádat, tehát tudsz rajta változtatni. Valamilyen sport foglalkozás igen, nagyon sokat segíthet, és ott találhatsz barátokat is. Én küzdősportot ajánlanék, mert azt eltereli a gondolataidat és valami célt tűz ki. Szerintem szuper dolog.
Önmagában az, hogy zárkózott vagy, nem baj :) Ha érdeklődő vagy mások felé, akkor hamar találsz barátokat. Nem kell mindent elmondanod másnak. Ha úgy érzed majd, akkor meg lehet nyílni. Semmi sem kötelező.
Egyébként szerintem természetes az hogy most így érzed. Egy gyerek életében nagyon fontos hogy legyen valaki akire minden körülmények között számíthat, akkor lesz önbizalma. Sajnos neked ez nem adatott meg, vagy legalábbis apukád se tudta ezt pótolni, pedig szerintem a veszekedésektől eltekintve biztos hogy kiállna melletted bármikor. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem találhatsz mostantól valakit, akire számíthatsz. Csak nagyon figyelj arra, hogy ne sértődj meg, ne húzódj vissza, hogyha egy barátod mondjuk nem ér rá veled beszélni, pedig te nagyon szeretnél, vagy valami nem úgy alakul ahogy neked éppen jó lenne. Akinek nem volt biztos pont az életében hajlamos kis dolgok miatt teljesen elfordulni a másiktól. Ne tedd. legyél megértő. Gondolj arra, hogy ha valaki nemet mond neked valamire, akkor az nem azért van, mert nem vagy neki fontos. Ha megértően állsz az emberekhez, akkor hamar lesznek barátaid.
Drágám, miért nem akarsz magadnak adni egy esélyt, hogy változtass, és bebizonyítsd magadnak, hogy igenis lehetnek barátaim, és jól tudom magam érezni.
A barátaid biztos azért fordultak el tőled, mert beléjük kötöttél, ok nélkül beszólogattál, nem? :) Ezen változtass. Ha valami nem tetszik, meg lehet normális hangnemben is mondani. Ne őket büntesd a saját nyomorod miatt. De szerintem ha volt korábban jó barátod akit így megbántottál, menj oda, mondd meg nyugodtan hogy ne haragudjon rád, nem akartad megbántani, csak nagyon rosszul érezted magad. És megkéred, hogy legközelebb se vegye magára ha hülye vagy. nincs ebből gond :)
31/N
Üdvözöllek a klubba!
A 17 évesek fele így gondolja(a másik fele meg azt hiszi,hogy mindent most egyszerre kell csinálnia,mert 10 év múlva olyan vénséges vén lesz,hogy akkor már nem csinálhat az ember semmit)
Nos nem jó dolog,ha a szüleid nem törődnek veled,viszont van jó oldala is.Tehát bármi ami tetszene neked(lovaglás,úszás,paintball,színjátszás,vagy akármi)elötted áll.Nem fogják elutasítani,hogy ne csináld,mert sok időd megy rá.Ráaadásul,ha megtalálod azt,hogy mi érdekel,ott olyan emberekkel fogsz találkozni,akik hasonló érdeklődésüek,mint te és kezdődhet is a barátság.
A rosszul tanulás,az egyedül a lustaságodon múlik,szedd össze magadat.Ezentúl minden délután (vasárnap is)tanulj egy-két órát.Kezdetnek elég,aztán pár hét múlva,növelheted az időtartamot.Ha egyedül nem akar menni egyáltalán kérd meg az egyik osztálytársadat,hogy tanuljon veled.
Szia, tanulj, tanulj, tanulj! Legyenek barataid, beszelj a problemaidrol, ne szegyelld oket, hidd el mindenkinek vannak gondjai!
Ha apukad jol all anyagilag, akkor tudsz sportolni, kulonorakra jarni. Ha eljarsz otthonrol, sok baratod lehet, sok emberrel ismerkedhetsz.
Mar nincs sok hatra, hogy egyetemista legyel, mindenkepp azon legyel, hogy felvegyenek egy jo nevu egyetemre, foiskolara! Nagyon fontos!
Apukaddal beszeljel, amit ide leirtal, beszeld meg vele is.
Egyertelmu, hogy szeretet hianyod van, de ha nem szolsz apudnak, talan azt gondolja, hogy te boldog vagy. Nagyszuleiddel mi ujsag, elnek meg?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek :)
Útólsó kérdésre válaszolva, nagyszülőm csak egy anyai van, édesapámmal nem lehet értelmesen megbeszélni ezeket mert neki csak "teher" ha velem kell 2 mondatot váltania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!