Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a kategóriában miért...

Ebben a kategóriában miért nézik le azt aki minimálbért keres?

Figyelt kérdés
2013. dec. 28. 19:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Valakinek meg kell keresnie a minimálbért, hogy nektek ne kelljen ilyen munkát végezni.

Valakinek ezeket a munkákat is el kell végeznie. Vagy ha senki nem vállalná, ki adná nektek a boltban a kaját, ki takarítaná a kórtermeket, ki ápolná a nagymamát? He?

Gondolkozzatok már mielőtt elítéltek embereket :) Buta banda.

2013. dec. 28. 20:49
 12/18 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező: ki tehet róla, hogy nincs olyan képesítésed vagy egyéb tudásod, tulajdonságod (gondolok itt nyelvtudásra vagy épp jó tárgyalóképességre, magabiztosságra, szervezőképességre, akármi), ami egy normális munkához elegendő lehetne? Nem te?
2013. dec. 28. 20:51
 13/18 anonim ***** válasza:
33%
sajnos egyet kell, hogy értsek az utolso hozzászoloval. sokan, akik minimálbért keresnek, azt hozzák fel mentségül, hogy nem volt annak idején megfelelö körülmény a tanulásra, nem volt pénz a továbbtanulásra, de a helyzet az, hogy aki akar, az ki tud törni, és aki kitarto és szorgalmas azt segiti az iskola is. versenyekre küldik, ösztöndijat kap, különbözö pályázatokon vehet részt.. persze ehhez, nagyon sok kitartásra, szorgalomra van szükség, és a vágyra, hogy többre vigyék, ami kevés emberben van meg. de ha valaki nem tett meg anno mindent azért, hogy feljebb kerüljön, hát istenem nem kell érzékenykedni. ez van, továbbtanulása, önfejlesztésre mindig van lehetöség. anyum szomszédja 60 évesen iratkozott be az orvostudományi egyetemre, mert mindig is érdekelte a mikrobiologia..nem a diploma miatt járt, csak egyszerüen érdeklödött. (a legtöbb minimálbéres embernek az érdeklödési köre a cigarettáig terjed..)
2013. dec. 28. 20:52
 14/18 anonim ***** válasza:
47%

# 11/

Apám, lehet, hogy nem kéne "lebutabandázni" itt az embereket úgy, hogy fel sem fogtad, hogy miről is beszélgetünk.

VALAKINEK valóban el kell végezni a kulimunkát, ez nem is kérdés. De itt arról van nagyba szó, hogy ha TE VAGY az a valaki arról csak és kizárólag TE tehetsz, nem pedig más. Nem én, nem a szomszéd Béla és nem is a cég vezérigazgatója. Csakis TE!

2013. dec. 28. 20:56
 15/18 anonim ***** válasza:
17%
Igen, igen. Jól írják itt páran: a minimálbér az szabadonválasztott. Vagyis szabadon választottál, amikor tanulás helyett csak lógtál a suliból, és eszedbe sem jutott, hogy ennek a minimálbér meg a kulimunka az ára. Gazdag országokban is van ilyen munka, csak ott valamiért többért, elvégeztetik a románokkal, magyarokkal, albánokkal. És még örülnek is neki, hogy legalább ez megvan.
2013. dec. 28. 21:14
 16/18 anonim ***** válasza:
69%

A minimálbérrel nincs semmi gond. De ha valaki egész életében nem lép ennél a szintnél feljebb, arról csak ő tehet.

A mai kérdésben nem a minimálbérrel volt gond. Hanem azzal, hogy a kérdező elvárta volna, hogy a pasija, akivel 2 hónapja (!!!!) van együtt, tartsa el - azért, mert minimálbérből nem tud megélni. Ezt a gondolkodást lenézem.

Dolgoztam én is minimálbérért, rájöttem hogy nem tudok belőle megélni. DE nem az volt a megoldásom, hogy akkor a pasim pénzeljen...

2013. dec. 28. 21:53
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

Én is 60at keresek 4 órában, még 1 éve sem dolgozom. Nem is azzal van baj, ha valaki ennyit keres, inkább azzal, ha hosszú, hosszú évekig keres ennyit, és közben elvárja, hogy mások tartsák el. Én sem tervezem 1-2 évnél tovább ezt, ettől függetlenül adok haza rezsire, marad amennyi marad. Kétszer is rossz szakmát választottam, de a múltat nem tudom megváltoztatni, a jövőt viszont meg lehet. Lehet tanulni a hibákból, szeretnék egy használható szakmát, és lesz még jobb is.

Azt nézik le maximum, aki feladja, és úgy van vele, hogy ő többre, jobbra nem képes. És nem is tesz érte semmit sem.

2013. dec. 29. 04:04
 18/18 anonim ***** válasza:
41%

Nekem is egyet kell értenem az előttem hozzászólókkal.

A minimálbérről csak és kizárólag Te tehetsz.

Mindek témakörben van itt rendszeresen egy-egy kérdés, amiből már előre látszik, minimálbéres lesz az illető. "Minek tanuljak, inkább kimegyek külföldre vendéglátósnak", "Szüleim nem engednek el bulizni pedig már 15 éves vagyok", "Nem bírom elviselni a családom idegesítő szokásait ezért inkább elmegyek dolgozni és elköltözöm", "Gyereket szeretnék már 20 évesen" stb. Ezek az emberek nem látnak előrébb az aktuális problémájuknál, a tanulás persze derogál és persze mind azt hiszi majd ő megváltja a világot (tisztelet a kivételnek). Aztán nagyot koppan, mikor nem tud elhelyezkedni és a végén minimálbéres lesz belőle. És aztán jönnek ide fel panaszkodni, hogyan lehet annyi pénzből megélni. De hogy mit csinált az elmúlt 10-15 évben azt persze nem mondja.

Tanulni kell, szakmát szerezni és szorgosan dolgozni, hogy valamire jusson az ember. Láttam én már asztalost aki a semmiből küzdötte fel magát és most jól működő családi vállalkozása van, tehát nem csak diplomával lehet boldogulni. De valamelyik mindenképp kell: tanulás vagy jó szakma és hozzá rengeteg munka, kitartás.

Én is a nulláról kezdtem. Diákmunka, szórólapozás és minden amit el lehet fiatalkorúként vállalni. Majd estin diplomáztam le munka mellett úgy, hogy egy nap extra szabit nem kaptam a cégtől. Majd biztosítási ügynök voltam, mert sehova sem kellettem frissdiplomásként. El sem tudod képzelni, milyen undorító ajtókon kopogtatni meg telefonálgatni, hogy "Jónapok kívánok biztosítást szeretnék eladni Önnek". Végül több év kő kemény munka, 2 diploma és rengeteg munkahely próbálkozás után jutottam el oda, hogy elégedett vagyok a munkámmal. Kb 10 év után. És még most is folyamatosan hajtok és képzem magam. Fél évet sem voltam otthon GYESen, mert jönni kellett vissza hajtani, hogy építsem a karrierem. Mert többet akarok adni a gyermekemnek mint ahol én kezdtem. Én nem azt mondom, hogy mindenki csinálja így, csak nem értem meg a rinyálókat, akik mindenkit okolnak a sanyarú helyzetükért, csak éppen hagyták magukat elkallódni és akkor sem, most sem tesznek semmit a helyzetük ellen. Nem feltétlenül pénz kell a boldogsághoz, ha valaki boldog tud lenni minimálbéresként hát szíve joga, hogy boldogan leélje az életét így. Na de az, hogy minimálbéres és elégedetlen is vele, számomra nem más mint üres rinyálás.

2013. dec. 30. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!