Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan változtathatnék apámon?...

Adamka153 kérdése:

Hogyan változtathatnék apámon? (alkoholista)

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy apám elég alkoholista és sokat veszekedik, nem velem hanem anyummal, néha meg is veri..13 éves vagyok, mit tudnék tenni hogy változtassak ezen?Rendőrt meg hiába hívok mert egyszerüen minden anyum nevén van és nincs annyi pénz hogy kifizesse,ezért meg elzárnák..

2013. dec. 27. 22:18
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Én alkoholisták (és drogosok) hozzátartozóival foglalkozom, ez a hivatásom.

Édesanyádnak kell lépnie, de te tudsz neki segíteni ebben. A legtöbb alkoholista akkor lép, és próbál meg gyógyulni, ha már mindent és mindenkit elveszített. A családnak ilyenkor "ki kell szállnia a játszmából" - és ez az esetek jó részében megoldható különköltözés nélkül is. (hogy nálatok működne-e így, ezt nem tudom, ennyi információ kevés ahhoz, hogy ezt megállapítsam)

Az a legnagyobb baj, hogy ilyenkor nem csak fizikailag, lelkileg is mindenki sérül a családban - gondolom ezt nem kell, hogy magyarázzam, te is érzed.

Éppen ezért anyudnak is nagyon nehéz bármit lépnie, talán beletörődött, talán el sem hiszi, hogy lehetne másként. Próbáld meg anyukádnak elmondani, hogy téged mennyire bánt ez a helyzet, és változást szeretnél. Mondd el neki, hogy megérted, hogy ő mennyire nehéz helyzetben van, de lehetne rajta változtatni.

Erdélyben a Bonus Pastor Alapítványról tudom, hogy szervez terápiát, és hozzájuk tudnak fordulni hozzátartozók is segítségért. Nem tudom elérhető távolságban vannak-e tőletek. [link]

Ha ők nem elérhetőek, akkor most indul online csoportunk, és mivel ez lesz az első, ingyen van, január 2-ig lehet rá jelentkezni, esetleg említsd meg anyukádnak. Ha érdekel, keress meg privátban, elmondom a részleteket.

2013. dec. 29. 15:48
 12/13 anonim ***** válasza:
Sem az alkoholistát , sem a dohányost , sem a narkóst nem lehet megváltoztatni. Ha magától nem változik sehogy se lehet. Ott kell hagyni, bár 13 évesen nem tudom mit tudsz tenni.
2014. jan. 7. 18:04
 13/13 anonim válasza:
sziasztok, én szeretnék létrehozni egy csoportot, kifejezettem alkoholista szülők gyermekeinek, ahol beszélgethetünk egymással névtelenül. Ha lenne erre igényetek írjatok nekem privátot :)
2014. jún. 10. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!