Mit szólnátok ehhez?
A nagymamám meghalt 6 éve. Ránk hagyott egy gyűrűt, amit egész életében viselt. Nem volt a mamámnak akarata, hogy az enyém legyen, csak mivel csak 2 lány van a családban (én és az unokanővérem), a mi (kis értelemben vett) családunk hozta el. Én még akkor kicsi voltam, 8 éves, nem én akartam elhozni. De aztán felfogtam az eszmei értékét, és miután tudtam, hogy hát végülis, ha úgy vesszük talána az enyém, miután női ágon öröklődött értelemszerűen kivettem a családi ékszerek közül, szinte titokban, és egy dobozba tettem, ami számomra nagyon fontos, a gyűrű szinte ereklye benne. Amikor elköltöztünk a szüleim válásakor apával, kiderült, hogy nálam van a gyűrű, elmondtam apának, így tudja, nem kérte vissza semmi.
És most szeretném hordani a gyűrűt, de nem tudom, apa hogyan reagálna erre. És erre irányul a kérdésem (főként felnőtt férfiaknak), hogy ti mit szólnátok hozzá, ha a 15 éves lányotok a hallott édesanyátok gyűrűjét akarná hordani?
Számomra ez fontos lenne, megtiszteltetés vele szemben. (mármint Mamával). Vélemény?
Ha megengeded, bár nem férfi vagyok, hanem nő, de 25 éves fiam van:
Tehát, ha annak idején nem szólt semmit, akkor valószinűleg nincs semmi ellenvetése, de jó lenne erről még egyszer beszélni.
Azután, mivel felnőtt fejjel, kicsit másként itélem meg a dolgokat, a véleményem az, hogy nem kellene hordanod. Iskolás vagy, leteszed, felveszed, történhet is vele valami, és nagyon könnyen el is veszitheted. Kár lenne érte.
Ha már valóban annyira ragaszkodsz hozzá, akkor őrizd addig, mig fel nem nősz, és hord különleges alkalmakra, egyszer talán majd te is tovább adhatod a lányodnak, vagy az unokádnak! Nagyon szép gesztus lenne!
Köszönöm mind a két véleményt.
Kedves második válaszoló, örülök, hogy válaszoltál, azért kértem férfiak válaszát, mert talán egy férfi más szemmel lát, de szívesen vettem a válaszodat.
Igazad van ilyen szempontból, bár én úgy terveztem, hogy ez olyasmi (lesz) nekem, mint egy jegygyűrű, hogy nem veszem le soha. Így kevesebb a valószínűsége, hogy bármi történik vele. Pluszban mindenképpen méretre kéne alakítani, mert az én kezem nem a mamám mérete:) De már nem nő, így ezzel nem lesz gond.
Azt hiszem, talán megbeszélem apuval, de nem tudom neki hogy felhozni. Nem szeretném, ha rosszul esne neki, vagy bármi.
Szerintem kérdezd, meg!
De nem fogja zavarni, miért is ne tetszene neki??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!