Mit csináltok karácsonykor?
felkelünk 9-10 körül, apával és bátyámmal feldíszítjük a fát, zenét hallgatunk, anya addig főz, ha végeztünk a fával, segítek anyának a sütikben :)
régebben átjött még nagyapa meg nagymamáék is, de mióta dédim már alig bír járni, nagyapa meg alzheimeres, csak 4en vagyunk szenteste...
6 körül bejövünk bátyámmal az egyik szobába, ha szól a csengő kimegyünk ajándékot bontani :) utána pedig vacsi, aztán mindenki csinál amit akar, vagy filmet nézünk. kb ennyi :)
kozosen diszitjuk a fat.. anyaval egesznap sutunk-fozunk:) szenteste osszegyulunk csalad,kozelibaratok,rokonok:))
ajendekot bontunk es asztalhoz ulunk:) aztan mindig zenet hallgatunk es kicsit felporogunk es irany tancolni:Ddd
24-én reggel feldíszítjük a fát, megcsináljuk az utolsó pillanatos főzéseket.
A fa alá pakoljuk az ajándékokat.
Kb. fél 4-4 körül vacsora, majd ajándékozás. Ezt követően beszélgetés, zenehallgatás, filmezés...
24.-én sütés főzés anyával, 2 körül ebéd a nagyszülőkkel plusz mi a szűkebb család. Aztán közös fadíszítés ajándékozás, kis beszélgetés. Nagyszülők hazamennek, aztán pihenés.
25.-én 26.-án nálunk nincs rokonlátogatás, szűk családi körben töltjük (szülők+gyerekek) főzünk, beszélgetünk, gépezünk, mint más napokon.
24: 3-an vagyunk itthon a szüleimmel. Én fát díszítek, ők főznek. Este vacsora, ajándékozás, pihenés.
25: jön a család, kb. 20-an vagyunk összesen. Át kell mennem a barátomékhoz is megjelenni, de ehhez egyáltalán nincs kedvem, nem hogy a családjához, még a barátomhoz se, szóval már most kínlódok.
26: általában a család egyik része itt alszik 25-én, és 26 délután mennek haza, így még ezt is velük töltjük.
Igazából végig eszünk, iszunk, beszélgetünk, ejtőzünk. Ebből áll, de nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!