Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukámat, hogyan vegyem rá,...

Kata1996 kérdése:

Anyukámat, hogyan vegyem rá, hogy velünk töltse a szentestét?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek. Én vagyok a középső. 17éves vagyok a hugom 13om a nővérem pedig 19 éves. Anyuék már rég nincsenek együtt,anyunak van már lassacskán 2éve barátja. Nagyon jól megvannak,szeretik egymást stb. Nem él velünk. Apu valószínű csak átugrik délután valamikor,egy órára vagy esetleg kettő,de aztán megy a másik "családjához." Na anyu kitalálta,hogy a holnapi estét ő ott tölti a barátjánál.Szerintetek jogosan vagyok felháborodva..? Nagyon rosszul esik ez nekem. Szeretném,hogy legalább,ha az apu nem lehet velünk akkor legalább ő maradjon már itthon,de sajnos sehogy sem tudom rá venni,mert azt mondja,hogy én ne szljak bele,hogy ő mit csinál. Segítsetek! Hogyan vegyem rá?
2013. dec. 23. 17:29
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hát azt mindenképp!:)
2013. dec. 23. 17:45
 12/25 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy jobb,de én már előre látom,hogy végig fogom sírni az egészet..már most bőgök.
2013. dec. 23. 17:46
 13/25 anonim ***** válasza:
És apukád tudja, hogy egyedül lesztek otthon "gyerekek" szenteste?
2013. dec. 23. 17:53
 14/25 A kérdező kommentje:
Tudja,de a másik "családja" úgyis fontosabb neki..és biztos velük lesz......
2013. dec. 23. 17:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy anyának ezt mondani sem kellene, hogy a gyerekeivel legyen Szenteste. De én még azért sem rimánkodnék neki, hogy maradjon az otthonában a szeretteivel.A pasija fontosabb, akkor hadd menjen, csak ha csalódni fog, ti se legyetek mellette.

Csináljatok 3-an igazi Szentestét, vegyétek ugyhogy most magatoknak vagytok!

2013. dec. 23. 18:02
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Jajj istenem... hú de elbeszélgetnék édesanyáddal (és gondolom még sokan mások is...) De igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy jobb, ha "elengeditek", mert úgy csak egy veszekedős, feszült estétek lenne.

Én azt javaslom, próbáljatok beszélni édesapátokkal, hogy esetleg nem mehetnétek-e át hozzájuk, akár egész másnap reggelig. Nem maradhattok felügyelet nélkül egész éjszakára, még egy átlagos napon sem jó, de pláne karácsonykor...

Jó, tudom, hogy édesapád új családja nem így készült, de talán bennük sokkal több jóérzés van, mint anyukádban.

Ha pedig mégsem jön össze, akkor csináljatok egy csajos estét!!! Anyukát tessékeljétek ki mihamarabb (hogy "érezze a törődést" és hátha elszégyenli magát) utána könnyeket villámgyorsan letörölni, és tiétek az este!!! Ne koncentráljatok a karácsony tényére, inkább fogjátok fel egy jó bulinak! Nézzetek meg 3-4 romantikus, csajos filmet (Kötelező: Igazából szerelem című),csináljatok popcornt, süssetek együtt sütit, fessetek téli mintás körmöket egymásnak, társasozzatok, stb.

Ott vagytok egymásnak, és ez a legfontosabb!!! Lehet, hogy pár év múlva életed legjobb karácsonyaként fogsz erre visszaemlékezni! Csak ne engedd, hogy a szomorúság maga alá gyűrjön!!

2013. dec. 23. 18:08
 17/25 anonim ***** válasza:
Attól, hogy édesapádnak van új családja, ti még ugyanolyan gyerekei vagytok, mint azelőtt, így azt gondolom, nyugodtan szólhatnál neki, hogy "édesanyád" nem kíván veletek ünnepelni. Nagyon kíváncsi lennék a reakciójára, vajon ő is visszautasít-e titeket? Ha igen, akkor a helyedben elég erősen elgondolkodnék azon (hiszen van még köztetek kiskorú), hogy a gyermekvédelmi hatósághoz forduljak, mert úgy gondolom, ebből a karácsonyi esetből kiindulva, hogy "édesanyátok" nem látja el kellőképpen anyai teendőit.
2013. dec. 23. 18:09
 18/25 anonim ***** válasza:

"Nem maradhattok felügyelet nélkül egész éjszakára"

Ugye viccelsz? Egy 19 (nagykorú!!!), egy 17 és egy 13 évesről van szó, nem három óvodásról. Nyilván nem kell már melléjük bébiszitter szolgálat, de az anyjukban lehetne annyi jó érzés, hogy nem hagyja őket pont karácsonykor egyedül, csak mert viszket a ....

2013. dec. 23. 18:28
 19/25 anonim ***** válasza:

Kérdezzétek meg édesapátokat, nem lehetnétek-e náluk Szenteste!

Nem is értem, ő eleve miért nem hívott meg benneteket, amint meghallotta, hogy anyukátok lelép és egyedül lesztek.

2013. dec. 23. 19:16
 20/25 anonim ***** válasza:
Apád miért nem hív meg titeket is karácsonyozni? Komolyan kérdezem.
2013. dec. 23. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!