Az anyukámnak van egy új férje, semmit nem fizetnek (rezsit is csak néha-néha) tele vannak adósággal. Van egy autójuk és most anyu elő állt azzal, hogy az én nevemre hagy hozzanak már ki még egyet, mert így egymáshoz vannak kötve és nem tud menni sehova. Én már nem velük élek, és nekünk sincs autónk, de eszünk ágában sem volt hitelre venni egyet. Anyu arra hivatkozik, hogy apámnak is segítettem (aki jól át is vert, mert megkért, hogy vegyek már fel neki egy személyi hitelt amit 1 héten belül megad, ez kb 2 éve volt és azóta vissza adott ötezer forintot). Anyám vérig van sértve, hogy nem akarom adni a nevem és egyfolytában szemrehányásokat tesz, meg kér hogy gondoljam át. Mit tennétek? Tudom, hogy nem tud fizetni, és akiknek tartozik azok is rosszemmel nézik, hogy a tartozást nem adja meg viszont autót vesznek. Nagyon bánt és idegesít, teljesen kikészültem miattuk!
Nem tud fizetni..neked van rá pénzed, hogy kicsengess neki egy új kocsit?
2009. nov. 26. 11:49
2/11 anonim válasza:
Jól teszed amit teszel. Ne add a neved, mert rajtad hajtják be az adóságot. Nyugodtan hívd fel anyád figyelmét arra, hogy tartozásuk van, tehát látod, hogy nem tudnak fizetni, de neked nincs semmi pluszod amiből fizethetnél neki. Ha megsértődik sértődjön. Vágd a fejéhez, hogy nagylábon él, más autó nélkül is boldogul. Ne hajtsd magad felesleges adóságba.
2009. nov. 26. 11:51
3/11 anonim válasza:
Mondd meg, hogy ha tudnál, magatoknak is vennél, ők meg sajnos nem tudják törleszteni a részleteket, te se tudod, így nem veszel autót snekinek.
2009. nov. 26. 11:52
4/11 anonim válasza:
Hát én biztos nem mennék bele.Gondolom ha megtehetnéd/tehetnétek akkor magatoknak vennél/vannétek.Így meg ha adod hozzá a neved,veszel másnak,és mahd te fizetheted.Erre van az a közmondás mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takatója ér.
2009. nov. 26. 11:53
5/11 anonim válasza:
Én sem mennék bele soha! Megmondanám az anyudnak,hogyha annyira kell nekik még egy autó,akkor oldják meg maguktól,és vegyenek ahogy akarnak,de nem támogatnám őket!!
Ha ezért haragszik,akkor nem is kell vele foglalkoznod...
Hidd el,ha bele mész ebbe ,akkor később hiába mész anyádhoz,hogy fizessen mert a te nevedre jönnek a felszólítások,nem fogja érdekelni őt...Te meg majd még jobban idegeskedhetsz,mert folyamatosan fogod kapni a leveleket,hogy BAR listás lettél,majd hogy bírósági ügy lett belőle,majd hogy jön a végrehajtó...(hacsak ki nem fizeted anyud helyet) A te életed,jövőd fog tönkre menni..NE VÁLLALD!
2009. nov. 26. 11:54
6/11 A kérdező kommentje:
Szerintem vérszemet kaphatott, mert kötöttem egy lakás elő takarékosságot, és azt hiszi van pénzem. Pedig nincs. Minden féle plusz munkákat vállalok csak, hogy hónap végén legyen pénz! De nem érti meg. Ráadásul kilépett a munkahelyéről és nem akar dolgozni, csak vmi otthoni monkát akar...
2009. nov. 26. 11:57
7/11 anonim válasza:
Szeretem az ilyet, mikor a vérségi kötelességekre hivatkozva akarják a másikkal finanszíroztatni a luxusukat :) Tudod mondd meg, ha ötös találatod lesz a lottón, majd veszel neki is autót :)
Majd szólok apámnak, hogy én meg magánrepülőgépet szeretnék, mert olyan unalmas a menetrendszerű járatokhoz alkalmazkodni :) hátha vesz egyet nekem hitelre :) Meg jön a hideg, és szeretnék napozni a Bahamákon :)
2009. nov. 26. 12:17
8/11 anonim válasza:
Anyud ezt komolyan gondolja? Ő hogyan képzelte el? Vagy ezt hívnák anyai szeretetnek?
Kérlek meséld el mivel érvel amikor kér, s mit ígér.
2009. nov. 26. 13:22
9/11 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy ez lesz minden hónapban az első amit befizet! Meg azon lovagol, hogy apámnak is segítettem. Meg ami a legjobb: ugye semmit sem fizetnek és soha nincs pénzük, és tudja hogy kötöttem egy előtakarékosságit- erre azt mondja nekem: Jajj kicsim én is akarok ám kötni egyet és neked akarom adni... Na de akkor miért nem tette ezt meg már régen?- mert nem volt pénze és most sem lesz csak mondja.... Annyira ki vagyok, hogy már azokhoz sem tudok nyugodtan szólni akik szeretnek, meg nem alszom...
2009. nov. 26. 14:20
10/11 anonim válasza:
Nyugodj meg! Ez lelki zsarolás anyukád részéről! Leírtad, hogy nem akarsz neki segíteni, mert nem tudná fizetni. A belső énedre hallgattál, a józan eszedre, ne hagyd magad saját magad által meggyőzni! Nyugodtan mond el anyukádnak, hogy nem tudsz segíteni. Nem kell indokolni, csak jelentsd ki. És majd írj, mi történt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!