Milyen lehet annak a karácsonya, akit ebben a hónapban bocsájtottak el?
Én ugyan utcát sepertem és december 1-ével küldtek el közmunkából, így kapon tovább a segíjt, ezen vígasztalódok, de milyen lehet annak akit igazi munkából küldtek el pont a hónapban ?
Igazi munka alatt, nem bedolgozó, nem jutalékos, nem részmunkaidőset értek.
Szomszéd 20 éves helyes lányt is kipakolták, pedig jól öltözködő, mosolygós vékony lány, bankjuk felmondta a hiteleünet így, de mégis mosolygósan viszi az ajándékokat.
Hogyan telik a karácsonya annak? Vesz-e ajándékot? Ha nem vesz, elvárja-e hogy ő kapjon ? mennyire vidámkodik ? Mennyire tudja elfelejteni a zord életet a fa alatt?

(Egek, de modorosan fogalmazol!)
Nem tudom, de én sokkal, de sokkal jobban magam alatt voltam, amikor már hónapok óta munka nélkül voltam, mint rögtön azután, hogy megszűnt az állásom.
A karácsony miatt pedig semmivel nem érezném magam szarabbul.

"segíjt"???
Amúgy ez nyilván a helyzetétől függ.

Nagyon szuper! December 2.-a óta itthon vagyok. Az utolsó hónapok idegileg kikészítettek, már minden nap sírva értem haza.
Úgy döntöttem, hogy decemberben már nem is állok munkába. Ha kicsit visszafogom a kiadásaim, akkor ezt szerencsére megengedhetem magamnak. Állásokat persze néztem.
Őszintén szólva az időzítés tökéletes. Idén van időm az ajándékokon gondolkozni, utánajárni, felkészülni, nem hullafáradtan zuhanok a fa alá. A páromnak hatalmas év végi hajtás volt, így azzal tudok segíteni neki, hogy amikor hazajön, meleg étel várja az asztalon, és semmi dolga nincs, csak pihenni. Élvezi :) Saját bevallása szerint azt is, hogy végre nem stresszes, hanem nyugodt, mosolygó nőt lát itthon. Elmentem néhány orvosi vizsgálatra is, amit eddig halogattam.
Persze ehhez kellett az, hogy legyen egy kis tartalékom, így nem került azonnal veszélybe a megélhetésem. Illetve tudom, hogy ha mégse tudnék rögtön munkába állni, a párom fizetése szűkösen, de elég a napi megélhetésre. De bízom abban, hogy erre nem lesz szükség.

akinek van tartaléka, és nem zuhan maga alá egy ilyen miatt, az még örül is, hogy egy kicsit pihenhet.
képzett, önbizalommal rendelkező ember ilyenkor nekiáll gőzerővel állást keresni, és ha szerencséje van, akkor legkésőbb februárra már munkába tud állni.
én is igy jártam
kicsit elkeseredtem karácsonykor
de remélem hamarosan lesz munkám

"Nem értem, aki 20 éves, vékony és mosolyog, az kirúghatatlan?"
Nincs ok ugyanis az elbocsaájtására sztem. Ma a munkáltatólk a jó megjelenést keresik

Ez egyszerűen nem igaz !
Mindehol teljesen mást tapasztaltam. A csinos, dekorált, jól öltözött, kellemes megjelenésű széparcú embereket használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!