Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleimnek milyen karácsonyi...

Szüleimnek milyen karácsonyi ajándékot vehetnék max 3. 000Ft értékben?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs pénzem, tőlük nem szeretnék kérni, mivel nekik sincs sok. Mivel kirugták mindkettőjüket. Valami jelképeset, ötleteset szeretnék , semmi ötletem nincs, ami megmutatja, hogy mennyire szeretem őket(még ha nem mindig így látszik)41,42 évesek.
2009. nov. 25. 15:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Készíts valamit saját kezűleg. Pl. ha szeretnek olvasni, filcből csinálhatsz könyvjelzőt. Vagy veszel egy sima fehér bögrét és - nem tudom pontosan hogy hívják, milyen technikával - szalvétát ragasztasz rá. A gyerekeknek szoktak adni só-víz-liszt keveréket, amiből bármilyen formát lehet gyúrni és a sütőben kiégetni. Készíthetnél nekik így valamilyen dísztárgyat, kifestheted és szép dísze lenne a szobának, konyhának. Teljesen egyedi és szívből jövő ajándékot adhatsz így.
2009. nov. 25. 16:14
 2/9 anonim ***** válasza:

készíthetsz finom krémlikőrt (pl hamis bayleis), valami csinosabb csatos üvegbe töltve - ezt szilveszterkor (ha még marad belőle :) közösen meg lehet iszogatni

én egyszer színházjegyet vettem nekik egy vidám, zenés darabra, mert soha nem mozdultak ki otthonról, de így kénytelenek voltak :D:D és végül nagyon jól érezték magukat, maradandó élmény lett

vehetsz pl egy nagy fényképalbumot, amibe beleragaszgathatjátok a családi képeket - ha nincsenek előhívatva, mert digitális, akkor a legjobbakat előhívatod, még ez is belefér az árba

2009. nov. 25. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Festhetsz vagy rajzolhatsz képet is,nagyon szép kereteket lehet kapni olcsón,még a falra is kitehetitek (én most ezt cisnálom). Tvaj meg agyag cserepekre dekopázsoltam ( ez a szalvéta ragasztós technika neve amit az első irt) ehhez csak valami szép mintás szalvéta kell,cserpé,és dekopázs ragasztó,ez bőven megvan 3000ből,és nagyon szép ha gondosan megcsinálod. Vehetsz kis fadobozt is (ékszertartónak pl), Csinálhatsz faliórát ,veszel egy keményebb kartont ugy diszited ahogy szeretnéd és veszel egy óraművet. Hobbiboltokban nézz szét nagyon sokféle anyagból lehet ajándékokat késziteni,és olcsón. Lehet fotóalbumot,vagy vázát is disziteni.
2009. nov. 25. 16:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Szinhazjegy szuper otlet, mozijegy akar,ha van amit szivesen megneznenek. vagy kinagyittahatnal egy kozos kepet es egy szep keretben odaadnad. Esetleg osszallithatnal nekik egy csomagot, furdosoval, samponokkal, illoolajokkal, tusfordokkel (ferif-noi), illatgyertyaval,belerakhatnal egy ingyen masszazs kupont amit nalad tudnanak bevaltani. Vagy vehetnel egy Acivity tarsasjatekot,amit jatszhattok kozosen es jo kikapcsolodasi lehetoseg. megneztem a Vateran lehet kapni 2-3 ezer ft-ert.Vagy vehetnel egy kulonleges bort,pl egy desszert bort, azt is kaphatsz 2-3 ezer ft korul.
2009. nov. 25. 16:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Vannak testvéreid? Mi tavaly nagymamámnak csináltunk egy közös fényképet az összes unokáról, kinagyíttattuk és bekereteztük. Nagyon örült neki, azóta is központi helyen van. Szerintem ez szülőknél is beválik.

Esetleg szedd ki belőlük, mit szeretnének nagyon. Lehet, hogy nem is olyan drága dolog. Anyukámnak pl. olvasólámpa kellett, 2000ért lehet kapni az obiban olyat, ami plafonra is világít és olvasókarja is van. Nagyon örült neki, mivel szüksége volt rá. Nekem pl. idén tökjó ajándék lenne pár tucat vállfa. Gondolkozz ilyenekben, nemcsak örülnek neki, ha hasznosat kapnak, de be is segítesz vele a háztartásba, plusz mutatja, hogy foglalkoztál a témával, nem csak kaptak valami újabb "porfogót" (by: anya).

2009. nov. 25. 17:04
 6/9 A kérdező kommentje:
hú köszönöm az ötleteket, ha kicsit bővebben tudnátok írni arról a cserépre ragasztós dologról az jó ötlet lenne , csak nem tudom , hogyan kell. A közös program jó lenne, rég nem voltak kettesben valahol.
2009. nov. 25. 17:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha beütöd a keresőbe, hogy dekupázs, rengeteg oldalt fog kidobni. Ott tájékozódhatsz, mi is kell hozzá, hogyan kell csinálni.
2009. nov. 25. 18:56
 8/9 anonim ***** válasza:
kivágod a szalvétából a mintát,vagy egy az egybe ráragasztod,de előtte szétszeded "lapjaira" (tehát a rétegeket szétszeded hogy csak 1 vékony maradjon) Bekened dekopázs lakk/ragasztóval rányomod a szalvétát,és ha megszárad lekened mégegyszer hogy szép fényes legyen. Nagyon egyszerű és mutatós!
2009. nov. 25. 19:23
 9/9 anonim ***** válasza:

A legtöbb dekorációs ötlet ott bukik el, hogy a fejben megálmodott mintát nem tudjuk olyan szépen megrajzolni, mint ahogy elképzeltük. A dekupázsnak viszont éppen az a lényege, hogy megússzuk a rajzolást - csak vágni kell és ragasztani.Hogyan kezdjük el?

A dekupázs vagy más néven szalvétatechnika olyan dekorációs eljárás, amikor a papír (szalvéta) mintáját használod díszítésre. Szinte minden anyagot lehet dekupázsolni, de a legegyszerűbb a cserepet, bádogedényt, konzervdobozt, követ, vagy hungarocell-, fa- és papírtárgyakat.

Csak elhatározás kérdése, hogy mivel próbálkozol először – az otthon fellelhető tárgyak közül nagyon sokkal lehet kísérletezni. (Később pedig úgyis rendszeres vásárlók leszünk a hobbiboltban, és minden családtagunkat megajándékozzuk egy-egy egyedi tárggyal.) Ha gyors sikerélményre vágyunk, érdemes egy könnyebben elkészíthető dekorációval kezdeni. Válasszunk például egy üres konzervdobozt vagy egy virágcserepet – mindkettővel könnyű dolgozni, a végeredmény pedig egyedi lakásdekoráció lesz. Falemezre vagy vastagabb kartonlapra képeket is készíthetünk, talán ez a legegyszerűbb eljárás. Bármilyen stílusban dekorálhatunk, a bolondos gyermekitől a vidéki country style-on át a retróig.

1. Vágd ki a felragasztani kívánt formát a papírból vagy a szalvétából.

2. A kivágott mintát helyezd a felületre, ceruzával halványan rajzold körbe, majd a körberajzolt formát kend le dekupázsragasztóval.

3. Óvatosan helyezd rá a szalvétát a beragasztózott felületre, és belülről kifelé haladva egy ecsettel simítsd rá, hogy ne gyűrődjön össze, ne szakadjon szét.

4. Várd meg, amíg megszárad a ragasztó (ez több óra is lehet).

5. Ha dekupázslakkal átkened a mintát, még fényesebb és tartósabb lesz.

[by:NLC]

Néhány kép-ötlet is:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Szerintem az utolsó fénykép a legjobb. Hasonlót az egyik barátnőm is csinált, csak kutyusosba. (a szalvéta pöttyös-kutyusos volt) Nagyon édes lett.

De csinálhatsz még papírzsebkendő-tartót is. Barátnőm azt is megcsinálta és csodás lett. Tényleg nem drága, egyedi és valóban látni rajta, hogy szeretettel akarod ezt adni! :)

Ha gondolod, linkelek be képet majd az én kutyás ékszertartómról is. :)

Remélem tudtam segíteni!

Csak ügyesen!;)

És szerencsés készülgetéseket!

Puszi: Kt_

2009. dec. 4. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!