Több mint 10 év után ez ennyire fájdalmas? Miért ilyen
szar? Miért nem mondták el nekem hamarabb?
1/10 anonim válasza:
Tehát, a nagybátyád miatt lett öngyilkos a nagymamád? Nem pontosan fogalmaztál, ne haragudj. És Te mennyi idős vagy?
2013. dec. 18. 21:25
Ugyanilyen helyzetben voltam, csak én nem a szüleimtől tudtam meg, hanem idegentől (háziorvos). Valószínűleg kímélni akartak, azért nem mondták el. Mennyi idős vagy? Én kicsi voltam még, ezért hallgatták el előlem.
Ne ítéld el a szüleidet ezért. Egyrészt nagyon nehéz volt nekik akkor, másrészt csak meg akartak kímélni ettől a sokktól, ami fiatalabb korodban még rosszabbul érintett volna. Kár, hogy végül nem sikerült nekik.
2013. dec. 18. 21:27
3/10 A kérdező kommentje:
18 vagyok. Igen, a nagybátyám végett lett öngyilkos.
Akkor mi a kérdés? 2. vagyok egyébként.
Egy nyolcéves gyereknek nyilván nem mondanak el ilyet, gondold végig. Nagyon kicsi voltál még, nem tudtad volna feldolgozni, helyén kezelni. Hiszen még most sem tudod (én sem a saját családom ügyét).
2013. dec. 18. 21:33
5/10 anonim válasza:
Tehát, a nagybátyád miatt lett öngyilkos a nagymamád? Nem pontosan fogalmaztál, ne haragudj. És Te mennyi idős vagy?
2013. dec. 18. 21:35
6/10 A kérdező kommentje:
Nem a halálával van gondom. Azt már elfogadtam. Azt nem értem miért nem mondták el a szüleink hamarabb, hogy mi történt. 13-15 évesen már felfogtam folna, sokkalta könnyebb lett volna szerintem.
Az mire jó, hogy azóta ülsz a szobádban és nézed a falakat? (és mellesleg közben sajnáltatod magad a neten, mert ez, amit itt előadtál, semmi más, csak sajnáltatás)
2013. dec. 18. 21:44
13-15 évesen is gyerek vagy még, akkor sem tudtad a helyén kezelni ha msot sem tudod. Nagy vagy már, dolgozd fel. Igen, druva dolog ha valaki öngyilkos lesz, de biztosan oka volt rá.
2013. dec. 18. 21:49
Szerintem teljesen helyesen tették. És te a helyükben mit tettél volna? A gyereked 18. szülinapján közlöd, hogy "a mamád amúgy öngyilkos lett a nagybátyád miatt"? Vannak családi dolgok, amiket az ember szívesen elfelejtene, és meg akarja óvni tőle a gyermekét. Nyilván nem ezeken jár egész nap a fejük, hogy "na, akkor most elmondhatom végre, mert nagy vagy már".
2013. dec. 19. 00:05
Én csak azt nem értem, hogy ha több, mint 10 éve halt meg és te 18 éves vagy, akkor hogy lehettél 13-15 éves a halálakor?
Mellesleg a fiataloknak sokszor nem az igazat mondják, hogy kíméljék őket.
2013. dec. 19. 07:45
Kapcsolódó kérdések: