Miért nem örül szinte senki az új babának? Már semmi kedvem karácsonyozni.
Férjnél vagyok, van egy 4 éves lányunk és 15 hetes terhes vagyok. Amikor a lányommal voltam terhes, mindenki nagyon örült, boldog volt. Most viszont senki nem örül, meg vannak lepődve és olyanokat mondanak hogy "minek kell még egy ", "ilyen nagy korkülönbség?", "mi lesz a munkáddal?" meg hasonlók. Csak a negatív dolgokat látják.
Már mérgemben azt is mondtam, hogy itthon maradok és nem megyek senkihez karácsonykor.
NE foglalkozz velük. Ha továbbra is mondják a hülyeségeiket,szépen mond meg,hogy téged zavar akár jó szándékkal akár nem azzal mondják.
# 4/9 Tudod hiába tervez sokszor az ember, ha a természet másképp akarja a dolgokat. Több ismerősöm kis korkülönbséget akart és mégis van,hogy 7-9 évvel később jött csak a második baba. Nekünk 4 év után se jött össze.
Nálam ugyanez volt.
Mert ők is felvágnak,hogy már nagyszülők a korukbeliek előtt,azért örültek az elsőnél,a másodiknál? (pedig nem a 20. csak a 2.) úgy érzik,mintha az ő felelősségük lenne és majd a nyakukba varrjuk őket.
Nálunk legalábbis ez volt.
Maradjatok otthon, a kisbabával...
:D
Rém hülye emberek.
Egyszerű ne foglalkozz velük, nem is nekik készült a bébi hanem neked és a párodnak na meg a kislányodnak.
Nem értem miért szólnak bele, főleg ha nincsenek anyagi gondotok, vagy ha nem nagy...
senkinek semmi köze a másik életéhez...és egy jövevénynek örülni kellene
Mennyit bízzátok rájuk a nagyot,külön éltek vagy velük,mert azért ez sok mindent befolyások?
Egyszerűen elmúlt az újdonság varázsa. Attól hogy nem túlbuzgón örülnek még örülnek neki. Szülőkre is van ilyen mondás pl az első gyerek vízét hőmérővel nézik, másodiknak könyökkel, a harmadikat meg kikapják a kádból de forró felkiáltással.
Amúgy is, az a gyerek már megvan.... most akkor mi a tanulsága a beszólogatásoknak.
Én visszakérdeznék, hogy majd 5-6, 20 éves korában is azt mondják neki, hogy "te meg minek vagy?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!