Mit lehet kezdeni az agresszioval?
Figyelt kérdés
az élettàrsam amikor fàradt és nem minden ugy megy, ahogy azt elképzelte, akkor pillanatok alatt duhbe gurul s nem tudja fékezni magàt, kiabàl és egyszeruen elviselhetetlen, bànto dolgokat mond, stb.. tegnap is a kisbabànkkal elé mentunk a munkahelyre, de késobb indultam el a picivel, mint elképzeltem, és ezért az élettàrsammal dugoba keveredtunk hazafelé. Erre orditozott velem, a gyerek elott, hogy miért nem szervezem meg jobban a napomat, kulonben sem csinàlok egész nap semit, stb. (babàval otthon vagyok és a nap tulnyomo részében a baba alszik, vagy pakolok) De még ha igaza is van, hogy utdnàm ràvenni, hogy ne huzza ennyire fel magàt-szerintem-nem olyan fontos dolgokon? Annyira felingerel engem is, hogy a végén én is felemelem a hangom...mit lehet tenni?2009. nov. 25. 14:37
1/14 anonim válasza:
Mindig ilyen volt a párod vagy csak mostanában, a baba születése óta ilyen?
2/14 anonim válasza:
Isten hozott a klubban. Azt hittem én vagyok az egyetlen szerencsétlen, aki ezt "megnyertem" az élettől. Már 10 éve viselem el, kisebb-nagyobb sikerrel. Ha - ahogy te is írtad - megengedem magamnak azt a "luxust", h kikelek magamból, akkor kezdődik csak az igazi veszekedés. Szörnyű, tudom. Az egyetlen megoldás ilyenkor a hallgatás, csak kérdem én, ő miért engedheti ezt meg magának? Ja, és általában ráadásul még meg is sértődik.
3/14 anonim válasza:
"Már 10 éve viselem el.."
Csernustól a Nőt ajánlom elolvasásra :)
4/14 anonim válasza:
sajnos rosszul választottál párt. az agresszióra és az ilyen dühkitörésekre nincs mentség. nem szabad elfogadni ezt a viselkedésformát. mondd meg neki, ha valami gondja van azt nyugodt hangnemben is el lehet mondani azt is megérted. a gyerek előtt meg pláne felejtse el az ordítozást, szegény gyerek ezt fogja látni és eltanulni. a párom nyugodt természetű de bizony van hogy néha felidegesíti saját magát és felemeli a hangját( nem ordítozik) , de ilyenkor azt mondom neki , hogy oké akkor folytatjuk a beszélgetést ha lenyugodtál és otthagyom. ez be szokott válni utána normális hangnemben megbeszéljük a dolgot. ne kiabálj vissza az nem megoldás, hagyd akkor ott egyedül és majdcsak észreveszi magát.
5/14 anonim válasza:
Hát az ilyen ember csak akkor tud megváltozni ha ő maga akarja nagyon nagyon!!! Elmondtad már neki, hogy mennyire rossz neked ahogy viselkedik?
6/14 A kérdező kommentje:
amikor fàradt volt, valamennyire mindig, de tény, hogy miota ugymond "nem csinàlok semmit otthon, amig o keményen dolgozik", azota ez felerosodott..rendkivul uralkodo-tipus...
2009. nov. 25. 14:48
7/14 anonim válasza:
Ezt meg kellene beszélnetek. Ő valszeg sokat dolgozik, amikorra hazaér ott a kaja az asztalon, ragyog a ház? Mert ha nem, akkor az "agresszió" oka lehet az is, hogy ő úgy érzi kihajtja magát, miközben te otthon pihizel a kicsivel (még ha ez valójában nem is így van mert szétrohangászod az agyad a gyerek után). De fogd fel ezt a pasi szemszögéből. Nekik az van, ami szemmel látható :)
8/14 anonim válasza:
Köszi, nekem Csernus ne adjon tanácsot.
9/14 anonim válasza:
Akkor mond meg neki, hogy egy napra csereljetek, lassuk majd azutan is az lesz-e a velemenye, hogy semmit se csinalsz.
10/14 anonim válasza:
Mi az, h nem csinálsz semmit??? A gyereket ki neveli? Ki főz és takarít? Ha ezt mind fizetni kéne egy bejárónőnek - akinek ez a MUNKÁJA, és nem is akármilyen könnyű munka - biztos megérezné anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!