Házaspárok! Nálatok otthon ki végzi a házi munkát, ki főz, mos, takarít és milyen gyakorisággal?
Nem mindenki engedheti meg magának, hogy éveket a gyerekkel legyen otthon. És ezért miért kéne lemondani a családalapításról? Ergó, nekem soha ne legyen gyerekem, mert nem tudnék vele 3évig itthon maradni? Ahogy az egyik válaszoló írta, minden más országban sokkal kevesebb az az idő ami nálunk 2-3 év. Valahol pár hét, valahol pár hónap, de sehol sem ilyen sok idő! Ennek ellenére azok a gyerekek sem érzelmi selejtek, nem elmebetegek semmilyen káros következménye nincs annak, ha anyuka hamar visszamegy dolgozni. Csak, mi magyarok ezt szoktuk meg, ez a természetes.
És hogy a kérdésre is válaszoljak...
Mi közösen csináljuk a házimunkát. A férjem többet dolgozik, így azért én többet főzök, mosok takarítok, de ha mondjuk szabadnapos akkor teljesen természetes neki, hogy megfogja a porszívót, vagy a felmosóvödröt meg hogy bepakol a mosógépbe, összerámol. Főzni én többet szoktam, de azért kéthetente egyszer-kétszer ős is összeüt valamit.
tobbnyire én. hétvégén besegít a párom is, elpakol, esetleg elmosogat, de szívesebben csínálom magam. a bevásárlást teljesen egyedul, ill. a gyerkoccel (másfél éves), nagyobbat hetente, konyhára valot persze gyakrabban. míg itthon voltam, naponta, kétnaponta foztem, mostam kb 2x hetente, kisebb takarítás volt minden nap.az elso fél év volt nehezebb, míg nem tudtam jol beosztani az idomet.
nemrmég visszamentem dolgozni, így huzosabb kicsit, még gyakran szalad a ház 8 orás munkaido és kicsi gyerek mellett, hétkozben csak itt-ott fozok, ezen sporolom az energiámat. az estéket a gyerkocnek szenteljuk, éjszakaa is gyakran kelek, szoval a fozés a legkevésbé fontos, míg megszokjuk az uj helyzetet. szerencsére a férjem még nem reklamál:)egyre inkább igényt fogok tartani a segítségére, legalábbis most aza elején. szerintem teljesen normális, ha a férfi besegít, csak számomra megnyugtatobb, ha én csinálom, ahogy én látom jonak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!