Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házaspárok! Nálatok otthon ki...

Házaspárok! Nálatok otthon ki végzi a házi munkát, ki főz, mos, takarít és milyen gyakorisággal?

Figyelt kérdés
Főleg olyanok véleményére lennék kíváncsi, akiknél mindkét fél dolgozik. Mikor takarítotok, hányszor főztök hetente, hányszor jártok boltba? Csak hétvégén takarítotok vagy naponta? Hogy osztjátok el az otthoni feladatokat?
2009. nov. 25. 09:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy éveket a gyerekkel legyen otthon. És ezért miért kéne lemondani a családalapításról? Ergó, nekem soha ne legyen gyerekem, mert nem tudnék vele 3évig itthon maradni? Ahogy az egyik válaszoló írta, minden más országban sokkal kevesebb az az idő ami nálunk 2-3 év. Valahol pár hét, valahol pár hónap, de sehol sem ilyen sok idő! Ennek ellenére azok a gyerekek sem érzelmi selejtek, nem elmebetegek semmilyen káros következménye nincs annak, ha anyuka hamar visszamegy dolgozni. Csak, mi magyarok ezt szoktuk meg, ez a természetes.

És hogy a kérdésre is válaszoljak...

Mi közösen csináljuk a házimunkát. A férjem többet dolgozik, így azért én többet főzök, mosok takarítok, de ha mondjuk szabadnapos akkor teljesen természetes neki, hogy megfogja a porszívót, vagy a felmosóvödröt meg hogy bepakol a mosógépbe, összerámol. Főzni én többet szoktam, de azért kéthetente egyszer-kétszer ős is összeüt valamit.

2009. nov. 25. 14:04
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
Azért a nyugati országokat nem kellene hozzánk hasonlítani.Mert ugyan igaz,hogy az anya csak 6 hétig lehet gyesen,de a legtöbb anya otthon van mégis amíg csak a gyerekeknek arra szükségük van.Nem 2-3 évig,hanem 10-14éves korukig.És megtehetik,mert az apa keres annyit,hogy jól éljenek így is.Aki meg dolgozni szeretne,az megteheti,hogy vesz fel valakit a gyerekei mellé.Habár én nem szeretném sem ott sem itthon,hogy idegenek neveljék a picike gyerekeimet,hogy idegenek hallják az első szavait,lássák ahogy napról napra változik okosodik.Én amikor az elsőt szültem,nem volt még 2 éves amikor vissza kellett mennem dolgozni mert muszáj volt.A szívem szakadt meg a kicsi gyerekemért,akinek RÁM az ANYJÁRA lett volna akkor még egész nap szüksége és nem bölcsire nagymamára.Borzalmas lelkiismeret furdalásom volt.Akkor megfogadtam,hogy majd akkor szülök legközelebb,amikor az időmet is rá tudom áldozni a gyerekeimre.És van is a nagy meg a középső között 10 év mire eddig eljutottunk.Én tudom,hogy nagy úr a kényszer,de a legtöbb anyuka aki a kicsi gyereke mellett dolgozik az nem azért teszi mert annyira muszáj neki.És nem tartom jó anyának az ilyet,tényleg minek szül?
2009. nov. 25. 14:17
 23/26 A kérdező kommentje:
Itt is csak azok mennek vissza dolgozni, akiknek muszáj. Érthető, hogy nem mindenki teheti meg, de ha megteheti, akkor otthon marad a gyerekekkel, amíg jónak látják. De egyébként ennek semmi köze a kérdésemhez...
2009. nov. 25. 14:22
 24/26 anonim ***** válasza:
82%
hát basszus, akkor én asszem sosem fogok gyereket szülni. Úgyis sz.ar anya lennék, mert nem tudok vele évekig otthon maradni! Hát gratulálok egyesek begyepesedett felfogásához!
2009. nov. 27. 19:07
 25/26 A kérdező kommentje:
Nem hagynátok ezt abba?? Kérlek...nem ez volt a kérdés. Ne offoljátok szét a topicot.
2009. nov. 27. 19:45
 26/26 anonim ***** válasza:

tobbnyire én. hétvégén besegít a párom is, elpakol, esetleg elmosogat, de szívesebben csínálom magam. a bevásárlást teljesen egyedul, ill. a gyerkoccel (másfél éves), nagyobbat hetente, konyhára valot persze gyakrabban. míg itthon voltam, naponta, kétnaponta foztem, mostam kb 2x hetente, kisebb takarítás volt minden nap.az elso fél év volt nehezebb, míg nem tudtam jol beosztani az idomet.

nemrmég visszamentem dolgozni, így huzosabb kicsit, még gyakran szalad a ház 8 orás munkaido és kicsi gyerek mellett, hétkozben csak itt-ott fozok, ezen sporolom az energiámat. az estéket a gyerkocnek szenteljuk, éjszakaa is gyakran kelek, szoval a fozés a legkevésbé fontos, míg megszokjuk az uj helyzetet. szerencsére a férjem még nem reklamál:)egyre inkább igényt fogok tartani a segítségére, legalábbis most aza elején. szerintem teljesen normális, ha a férfi besegít, csak számomra megnyugtatobb, ha én csinálom, ahogy én látom jonak...

2009. nov. 28. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!