Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házaspárok! Nálatok otthon ki...

Házaspárok! Nálatok otthon ki végzi a házi munkát, ki főz, mos, takarít és milyen gyakorisággal?

Figyelt kérdés
Főleg olyanok véleményére lennék kíváncsi, akiknél mindkét fél dolgozik. Mikor takarítotok, hányszor főztök hetente, hányszor jártok boltba? Csak hétvégén takarítotok vagy naponta? Hogy osztjátok el az otthoni feladatokat?
2009. nov. 25. 09:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%

A házimunkát én végzem (főzni nem főzünk gyakran, anyu és anyós sokszor áthív minket vacsorára, mert sokat főztek), párom max összesöpör ha behordta a koszt. De ez így jó, az lovak körüli nehéz fizikai munkát jórészt ő csinálja én max csak besegítek. Mindketten dolgozunk, én még egyetemre is járok.

23/L

2009. nov. 25. 10:10
 12/26 anonim ***** válasza:
20%

Nálunk én csinálok minden házimunkát, bevásárolni együtt járunk. (Én is itthon vagyok a gyerekekkel)

Off: az, hogy a gyereke "nem bírná ki" nélküle, teljesen normális, amíg pici. A félrenevelés az, amikor 1 éves gyerek mellől valaki elmegy dolgozni. Na az az igazi félrenevelés. Szerencsétlen gyerek, már ekkor sem számíthat az anyjára sem, mi lesz később. Minek szül akkor?

2009. nov. 25. 10:13
 13/26 anonim ***** válasza:
95%
Utolsónak üzenem, hogy örüljön, hogy ő ilyen szerencsés, hogy a párja el tudja tartani az egész családot. Második válaszoló vagyok, és nem jókedvemből dolgozom, hanem mert kell a pénz a megélhetéshez. És 1 évesen a babám nem sínyli meg, hogy naponta 2-3 órát nem vagyok vele, hiszen addig az apukájával van. Így legalább hozzá is nagyon közel tud kerülni, és ha el kell mennem egész napra (mert közben még egyetemre is járok), akkor is tudom, hogy tud róla gondoskodni. Tudod kevés család engedheti meg magának, hogy a nő évekig otthon legyen a gyerekkel. Ez még mindig jobb megoldás (és többet is keresek vele), mintha visszamennék 8 órába dolgozni.
2009. nov. 25. 10:20
 14/26 anonim ***** válasza:
Itthon vagyok a harmadikkal, két nagyobb oviban. Reggel apjuk viszi őket, du. vagy ő megy értük vagy én a picivel. Itthon mindent megcsinálok (takarítás, mosás, stb.), főzni ritkán szoktam, mert napközben senki nem eszik itthon. Este vacsit csinálok, hétvégén főzök. A napi apró bevásárlásokat a férjem intézi, a nagyobbakat ált. én.
2009. nov. 25. 11:01
 15/26 A kérdező kommentje:
Ne veszekedjetek légyszíves! Nem vitát akartam generálni a kérdéssel és egyébként is, mindenki más anyagi illetve egyéb szituációban van, szerintem ezért nincs olyan, hogy csak ez jó vagy az. Pl. nálunk a férjem annyit van távol, hogy nem tudna vele lenni. Ahol messze laknak a szülők és nincs segítség, mert mindig csak az anya van a gyerekkel, nem csoda, hogy ragaszkodik. Ez nem nevelés kérdése, hisz mindig csak engem lát. 2-3 órát nélkülem is meg tudna lenni a gyerek, de már 4-5 órát nem.
2009. nov. 25. 11:11
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Szia...

Nos, nekünk még nincs gyermekünk, de én melo mellett mindent megcsinálok.. Ő meg lefekszik és alszik.. De higgyétek el, ezt nem lehet ép ésszel bírni sajnos.. :) Legalábbis sokáig nem.. :)

Teljesen el van kényelmesedve...

Szóval egy a szerencséje, hogy talált egy ilyen idiótát, mint én vagyok.. aki mindent megcsinál.. És folyamatosan este fekszik le inkább, minthogy felfordulás legyen a házban.. De jobb ez így.. mert nem tudja soha a fejemhez vágni, hogy te ezt meg azt soha nem csináltál meg....

Nos nekem ez a véleményem... Bocsi.. nem... tapasztalatom... :)

Gratulálok a babához.. :)

Nos, legyen szép napod..

25/N

2009. nov. 25. 11:34
 17/26 anonim ***** válasza:
Én délelőtt kitakarítok,mosogatok,mosok,vasalok,elmegyek a boltba vásárolni.Délután amíg én elmegyek dolgozni,addig a párom megfőz..Este vacsora,majd elmosogatok...
2009. nov. 25. 11:46
 18/26 anonim ***** válasza:
Nálunk gyakorlatilag mindent én csinálok, bár a férjem is elmosogat néha. Viszont nekünk ez így jó és remélem a babánknak is. 13 hós a fiam és itthon vagyok vele. Napközben én foglalkozom a gyerekkel (csak azt csinálom, semmi mást max mosok és teregetek). Este ha megjön a párom, akkor állok neki a főzésnek, a takarításnak és kb. 2-3 óra alatt szoktam is végezni (mindent párhuzamosan csinálok), addig a párom foglalkozik a kisfiunkkal. Így a gyerek sem sínyli meg és mégis minden el van végezve. A bevásárlást a sétából hazajövet szoktam megejteni a kisfiammal. Nagyobb takarításra csak hétvégente vállalkozok (ablak pucolás, portörlés, wc kitakarítása, stb.). Nálunk ez így bevált. A férjem sem panaszkodik, a baba is élvezi az édesapjával töltött időt és nekem is tökéletes ez a rendszer.
2009. nov. 25. 11:57
 19/26 anonim ***** válasza:

10.13-nak...

Csak annyit tennék hozzá a megjegyzésedhez,hogy a magyar nők nagyon szerencsések,hogy a törvény szerint otthon maradhatnak 3 évig a kisbabával,és még pénzt is kapnak érte.Most nem az a lényeg,hogy kevés pénzt vagy van aki nem tud otthon maradni ennyi ideig,DE VAN RÁ LEHETŐSÉG!!

Sehol a világon ilyen nincs csak a magyaroknál.Angliában(és ha jól tudom Amerikában is)max.6 hétig maradhat otthon a kismama a babával,mert csak ennyi jár,és ennyit fizetnek..Itt kint nincs gyes,meg gyed...

2009. nov. 25. 12:03
 20/26 A kérdező kommentje:
Igen, ezt jól tudod, hogy nincs GYES meg GYED. Mi is külföldön élünk és nincs semmi ilyesmi. Nem mentem vissza dolgozni 6 hét után, tehát nincs munkám, ahová vissza tudnék majd menni, de ha valaki gyereket vállal, legyen vele, amíg lehet, különben minek szül?
2009. nov. 25. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!