Hogyan lehet megtanítani a férjünket a "nem seperjük a szőnyeg alá" dologra?
Mond neki: (amikor helyzet van, és éles a helyzet)
" a szálka befúródik a szívbe, s ott marad.S a szív többé nem lesz már ugyanolyan. Ezért nem szabad megbántani azt, akit szeretünk"
És nézz mélyen, jelentőségteljesen! Komolyan, és ne mosolyogd el magad! S aztán hagyd ott, s ne szólj többet. Eméssze magában!
Férfinak fontos a szakértelme sérthetetlensége! Ne kívánd, hogy beszéljen a hibáiról. A tiedről beszélhettek! Te nő vagy, hibázhatsz, hisz ott a szuper férfi , aki megment. Inkább fordítsd az ő dicséretévé, ha felhoz ilyet.(igaz, összetörted a kocsit, de milyen édi volt, hogy mindjárt érted jött, amúgy össze is omlottál volna ott-puszi, szájra!)
De ne bántson meg, ezt egyszer! 1-szer!!! magyarázd el neki! Úgy, hogy ne felejtse el, megértse végleg!
Ne akarj a férjedből asszonyt nevelni!
44/nő
mi az, amire várod a bocsánatot?
mire jó egymás hibáztatása?
mit old meg a szemrehányás?
Nekem a párom mindig azt mondja, hogy ha gondom van, akkor mondjam, amikor a dolog történt, mert később már nem emlékszik. Vagy akkor rögtön, vagy részéről meg se történt, utána már reklamációt nem fogad el. Persze nekem sokszor kell egy nap is, mire rájövök, hogy mi esett rosszul, akkor meg már fújhatom.
Rájöttem, hogy nem akarnak ők rosszat, nem direkt csinálják, ha hibáznak, sokszor észre sem veszik, nem akarnak ők háborúzni. Inkább arról kellene őket tényleg leszoktatni, hogy ők megjegyzést tegyenek. Egyszer-kétszer megkéred, elmondod (igen egyszerű szóhasználattal, mert a bonyolultat nem értik) hogy ez neked rosszul esik, utána biztos jobban oda fog figyelni. Legalábbis megpróbálja, és ezt meg észre kell venni "tapsikolva". Mert egész rendesek is tudnak lenni, ha akarnak.
De mivel a versenyszellem a vérükben van, ha versenyezni akarnál vele (hogy kinek van igaza), abban sosem fogja hagyni hogy te győzz. 33/N
3 dolog ami sose hagyja el egy ferfi szajat:
-neked van igazad
-eltevedtunk
-nem tudom megjavitani
:D :D :D
Sose tedd fel a "ki a hibás?" kérdést, még gondolatban sem. Nincs hibás. Az élet ilyen.
És még: Van egy jó mondás: "Mondás: levegőrontás." Szóval semmiféle mondás nem ér semmit. Akár te mondod azt, vagy akár ő, mindegy. A bocsánatkérés is csak egy mondás. Lehet, hogy addig gyötröd, amig bocsánatot nem kér, de az megalázó helyzet lesz számára, amiért bosszút áll az első adandó alkalommal.
Ez nagyon egyszerű!
NEm kell elfelejteni hanem állandóan hangoztatni kell és mindig uyganazta baklövést egészen addig amíg bocsánatot nem kér!!
És igeni kihangsúlyozni neki hogy addig nincs elfelejtve a dolog amíg elnézést nem kér!!!
Rá kell szoktatni hoyg mondja ki szépen igen anyukám címeres marha vagyok ne haragudj elnézést kérek tőled stb!!
Alázd csak meg, hadd szokja!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!