Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a családi...

Miért van az, hogy a családi kapcsolatok kategóriában a legtöbb kérdésre az alábbi a válasz?

Figyelt kérdés

1. Ha valaki nem jön ki a családjával -> költözzön el, menjen koliba, stb.

2. Ha a kapcsolattal valami baj van -> szakítsatok

3. Ha valaki szeretne valamit, de a szülei nem veszik meg/nem engedik meg -> menj el dolgozni, vállalj diákmunkát

2013. dec. 15. 08:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%

nem tudom...én fogtam mag és elmentem diákmelózni, jól tanultam mellette, és küzdöttem, hogy így legyen, mert kellett az ösztöndíj, és ne büfészakra jártam..

majd összeköltöztem a párommal..

annyira nagyon azért nem bonyolult, persze nem egyszerű, épp ez a lényeg, hogy nem értékelik a gyerekek,a fiatalok azt, amijük van, azt, hogy lakhatnak a szüleiknél, hogy etetik, és ruházzák őket.

sokszor azt érzem, hogy úgy gondolják nekik ez jár, és ha valami ellenkezés van a szülők részéről, csak dühösködnek...

persze van olyan eset amikor teljes mértékben a "gyereknek" van igaza, szerintem, akkor itt is nekik adnak igazat..(ennek ellenére van, hogy amíg a szülőkkel lakik a problémára nem lesz megoldás)..

ennyi

26/n

2013. dec. 15. 10:19
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Kedves utolsó, nem tudom, hogy te hol élsz és mikor voltál egyetemista, de ma konkrétan mifelénk csak akkor kapsz diákmunkát, ha heti 4-5 napot tudsz vállalni. Nem viccelek, nagyon jóban vagyok a legnagyobb szövetkezettel, ők is elmondták, hogy már a cégeknek is ez az elvárása, ezért szinte csak olyanokat foglalkoztatnak, akik inkább vállalják, hogy csúsznak egy évet, vagy éppen gyakorlati féléven vannak. Azért megnézem, heti 4-5 napot hogy egyeztetsz össze manapság azzal, hogy te nappali tagozatra jársz és még jól is tanulsz
2013. dec. 15. 10:25
 13/17 anonim ***** válasza:
29%

3 éve végeztem

Budapesten...

alkalmira mentem éjjel 12 órázni

2013. dec. 15. 10:27
 14/17 anonim ***** válasza:
79%
Ja, hát ilyen manapság nincs, pedig én elég nagy városban élek. Az éjszakai műszakra is csak úgy lehet menni, hogy heti minimum 3-4 napot vállalsz folyamatosan, alapból így keresik az embereket.
2013. dec. 15. 10:30
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

itt van...

azért tudom, mert kapom a szövetkezettől (nagy bosszúságomra, a 3. lemondás sem sikerült) az üzit, van hogy reggel írnak, hogy aznap éjjelre várnak...általában borítékolás, újságba termékminták belerakása, dolgoztam a UNIX nál raktárban autóalkatrészeket rendszereztünk...

egy a szívás, ezek a telepek veszélyes terepen vannak, többször rettegtem,amikor egyedül kellett menni.. de éjjelre jóval többet fizettek, abban az időben 700-as órabért(manapság nem adnak ennyit)

2013. dec. 15. 10:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Ezt én is tapasztaltam. Ezért már nem is kérek tanácsot, mert úgysem ír senki semmi értelmeset, csak ezt a "költözz el" baromságot. Semmi empátia nincs az emberekben. Az meg se fordul senkinek a fejében, hogy esetleg annyira sérült legyen valaki lelkileg, hogy nem képes önállósodni, mert lehet, hogy nem jön ki a családjával, de mégis kapaszkodik beléjük. Engem ez húz fel nagyon, hogy a válaszolók ennyire nem tudnak belegondolni semmibe. Meg könnyen mondják, hogy menjen akárki koliba, abba bele se gondolnak, hogy tök drága a koli és az albérlet is és aki ilyen helyeken lakik, azt általában otthonról támogatják a szülei. Meg költözz össze idegenekkel...kösz. Ez is kettős dolog, mert vagy normális embereket fog ki az ember, vagy olyanokat, akik ugyanúgy megkeserítik az életét, mint a családja, pl lopnak, kicsinálják idegileg stb...akkor már kényelmesebb otthon. Annyira nem gondolnak bele az emberek semmibe, hogy könnyen odadörgölnek bármit a kérdezők orra alá.
2013. dec. 15. 13:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem meg sokan csak panaszkodni járnak ide de tenni ellene semmit. Aki egy kollégiumot havi 10-15 ezer nem tud kifizetni az mégis mit akar? Az mégis, hogy akar megélni ha 10-15 ezre nincs kolira?
2013. dec. 15. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!