Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy adjam a gyerekemnek a...

Hogy adjam a gyerekemnek a karácsony örömét, ha mi magunk sem tudjuk, mi az?

Figyelt kérdés
Férjemmel mindketten elvált szülők gyerekei vagyunk, akik elválás előtt azért még letettek az asztalra pár "jó évet". Így egyikünknek sem volt soha meghitt, boldog karácsonya, nem tudjuk, mi az, mert mindig csak veszekedés volt, feszültség és alkohol. Mi rendes, szeretettel teli családi életet élünk, nagyon szeretjük egymást. Van egy két éves közös kisfiúnk, akiről azt gondolom, már értékelné a karácsonyt a maga módján, de nem tudom, hogyan csináljam. Tudom, hogy családi szokásokat kell bevezetnünk, hogy neki legyen kellemes emléke felnőtt korában a karácsonyról, olvasgatok is sokat, hogy adventi koszorú, meg csengettyű, meg gyertyák, meg mézeskalács, de valahogy nem tudom a fejemben összefogni az egészet, hogyan kezdjek neki. Ha valakinek unalmas ez a kérdés, elnézést, de tényleg nagyon szeretném, csak nem megy... de a fiamnak muszáj lenne, neki kell a békés karácsony. Kérlek segítsetek ötletekkel.
2009. nov. 24. 10:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Az tök rossz. Jó nálunk is csak nyűg a sok készülődés, de azért tartjuk a hagyományokat, jó templomba nem járunk,meg nem imátkozunk,de a karácsonyos dolgok megvannak. Bár nekünk mű fánk van, mert meguntuk, hogy minden évben megfagytunk mire beszereztünk egyet.

Tök rossz, hogy vannak akik nem szeretik az ünnepeket.Én szeretm öket és már várom, hogy saját gyerekem legyen és együtt ünnepeljünk.A keresztfiam most lesz 2 éves és már tavaly is jól el volt, remélem most is tetszeni fog neki.

2009. nov. 24. 13:30
 22/25 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok. Persze gondoltam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, de most fura olvasni, hogy más is van így. Tinik kitartás. Lesz saját családod és ott úgy lesz, ahogy te szeretnéd.
2009. nov. 24. 13:39
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
13:30-as vagyok. Ari vagy, hogy tinik,de én sajna már nem vagyok tini igaz még csak 24 vagyok,de már szeretnék családot.
2009. nov. 24. 13:56
 24/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Én arra emlékszem, hogy anyuék mindig bezárták a nappali ajtaját, hogy ne zavarjuk a Jézuskát, amíg hozza a karácsonyfát. Ez olyan aranyos volt. De persze lehet közösen is díszíteni a kicsivel, kinek hogy tetszik.

De ami a legjobb volt: minidg olyan ajándékot kaptam, amit előtte mondjuk 2 hónappal szerettem volna, vagy akármikor. Ha rámutattam valmaire, hoyg ezt szeretném, akkor nem kaptam meg, hanem majd karácsonyra, vagy szülinapra hónapokkal később, amikor én már el is felejtettem, de nagyon jó volt.

Nem tudom ezzel mennyit segítettem.

Nekem még csak 8 hónapos a fiam, így ez majd csak jövőre lesz aktuális, de szerintem fontos, hogy mesélj neki a karácsonyról, Jézuskáról, Mikulásról. Hogy tudja hogy ilyenkor együtt van azokkal akik a legjobban szeretik. Esetleg egy-egy meghatározó illat mindig legyen, én például imádom a fenyőfa illatát és minidg jó érzés, amikor megérzem. Vagy mondjuk ha minden karácsonykor sütsz egy bizonyos süteményt, amit általában nem szoktál, annak az illatát is összekötheti a karácsonnyal.

Nálunk minidg csak karácsonykor volt halászlé, így nekem ez volt A karácsonyi étel, de ez persze mindenkinél más. Na meg nagymamám bejglije... annál jobbat soha senki nem fog sütni:)))

Bocsi ha kicsit össze-vissza voltam, remélem kihámozható belőle a lényeg.

Legyen szép karácsonyotok!

A legfontosabb úgyis a szeretet!

2009. nov. 24. 18:01
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is!
2009. nov. 25. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!