Hogy adjam a gyerekemnek a karácsony örömét, ha mi magunk sem tudjuk, mi az?

Az tök rossz. Jó nálunk is csak nyűg a sok készülődés, de azért tartjuk a hagyományokat, jó templomba nem járunk,meg nem imátkozunk,de a karácsonyos dolgok megvannak. Bár nekünk mű fánk van, mert meguntuk, hogy minden évben megfagytunk mire beszereztünk egyet.
Tök rossz, hogy vannak akik nem szeretik az ünnepeket.Én szeretm öket és már várom, hogy saját gyerekem legyen és együtt ünnepeljünk.A keresztfiam most lesz 2 éves és már tavaly is jól el volt, remélem most is tetszeni fog neki.

Szia!
Én arra emlékszem, hogy anyuék mindig bezárták a nappali ajtaját, hogy ne zavarjuk a Jézuskát, amíg hozza a karácsonyfát. Ez olyan aranyos volt. De persze lehet közösen is díszíteni a kicsivel, kinek hogy tetszik.
De ami a legjobb volt: minidg olyan ajándékot kaptam, amit előtte mondjuk 2 hónappal szerettem volna, vagy akármikor. Ha rámutattam valmaire, hoyg ezt szeretném, akkor nem kaptam meg, hanem majd karácsonyra, vagy szülinapra hónapokkal később, amikor én már el is felejtettem, de nagyon jó volt.
Nem tudom ezzel mennyit segítettem.
Nekem még csak 8 hónapos a fiam, így ez majd csak jövőre lesz aktuális, de szerintem fontos, hogy mesélj neki a karácsonyról, Jézuskáról, Mikulásról. Hogy tudja hogy ilyenkor együtt van azokkal akik a legjobban szeretik. Esetleg egy-egy meghatározó illat mindig legyen, én például imádom a fenyőfa illatát és minidg jó érzés, amikor megérzem. Vagy mondjuk ha minden karácsonykor sütsz egy bizonyos süteményt, amit általában nem szoktál, annak az illatát is összekötheti a karácsonnyal.
Nálunk minidg csak karácsonykor volt halászlé, így nekem ez volt A karácsonyi étel, de ez persze mindenkinél más. Na meg nagymamám bejglije... annál jobbat soha senki nem fog sütni:)))
Bocsi ha kicsit össze-vissza voltam, remélem kihámozható belőle a lényeg.
Legyen szép karácsonyotok!
A legfontosabb úgyis a szeretet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!