Hogy adjam a gyerekemnek a karácsony örömét, ha mi magunk sem tudjuk, mi az?

Szerintem ne akarj túl sokat... sokaknak van lelkiismeretfurdalása, mert nem tudják olyan filmszerűvé tenni az ünnepet - de szerintem nem is kell... Van, akinek bejön, hogy Mennyből az angyalt énekel a családdal, nálunk például ez nem megy, mert senki nem szeret énekelni. Ezért mi egy cd-t teszünk be, és azt hallgatjuk...
Szerintem válaszd ki azokat a dolgokat az ajánlottakból, amit valóban, feszengés nélkül meg tudsz valósítani!
És persze jó, ha van saját hagyományotok, találjatok ki valamit! Nekünk pl. már hagyomány, hogy dec. 6-án, közösen vesszük meg a karácsonyfát és gyalog cipeljük haza... Vagy az, hogy együtt kötözitek a szaloncukrot és közben beszélgettek... vagy hogy adventkor meggyújtotok egy-egy gyertyát a koszorún és te sütsz egy tepsi finom sütit... de csak lazán, csak azt, ami nem muszájból van!

egy kis technikai ötlet :)
vannak ilyen szép párologtató kerámia díszek, biztos neked is van, ha nincs, pár száz forintért lehet venni.
karácsony előtt mondjuk egy héttel kezd el illóolajokat párologtatni, ez nekem mindig meghozza a hangulatot. van karácsony illatú vagy amilyet akarsz. és rakj a lakás különböző pontajira gyertyákat szép tartóban.
amikor megjön a férjed délután, este és csak úgy együtt vagytok hármasban, vagy esztek, vagy mittudoménmi, akkor gyújtsd meg a párologtató mécsest és a gyertyákat. ezek az llatok és a fények is segíthetnek talán...

de ezeket olvasni :) nekem soha sincs semmi karácsonykor...ugyan olyan mint a többi nap :S
néha jó lenne ilyen családban élni :( 17L

12:17 vagyok
Ajándék az van, de ennél több nincs...
megkérdezik anyáék, hogy legyen fa, de most minek ha nincs "mögötte" jó szándék, de mindegy már megszoktam:) nem az anyagiakkal van a baj hanem a hozzáállásunkkal ugyanúgy nekem is mint anyáéknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!