Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy adjam a gyerekemnek a...

Hogy adjam a gyerekemnek a karácsony örömét, ha mi magunk sem tudjuk, mi az?

Figyelt kérdés
Férjemmel mindketten elvált szülők gyerekei vagyunk, akik elválás előtt azért még letettek az asztalra pár "jó évet". Így egyikünknek sem volt soha meghitt, boldog karácsonya, nem tudjuk, mi az, mert mindig csak veszekedés volt, feszültség és alkohol. Mi rendes, szeretettel teli családi életet élünk, nagyon szeretjük egymást. Van egy két éves közös kisfiúnk, akiről azt gondolom, már értékelné a karácsonyt a maga módján, de nem tudom, hogyan csináljam. Tudom, hogy családi szokásokat kell bevezetnünk, hogy neki legyen kellemes emléke felnőtt korában a karácsonyról, olvasgatok is sokat, hogy adventi koszorú, meg csengettyű, meg gyertyák, meg mézeskalács, de valahogy nem tudom a fejemben összefogni az egészet, hogyan kezdjek neki. Ha valakinek unalmas ez a kérdés, elnézést, de tényleg nagyon szeretném, csak nem megy... de a fiamnak muszáj lenne, neki kell a békés karácsony. Kérlek segítsetek ötletekkel.
2009. nov. 24. 10:10
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2009. nov. 24. 10:56
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne akarj túl sokat... sokaknak van lelkiismeretfurdalása, mert nem tudják olyan filmszerűvé tenni az ünnepet - de szerintem nem is kell... Van, akinek bejön, hogy Mennyből az angyalt énekel a családdal, nálunk például ez nem megy, mert senki nem szeret énekelni. Ezért mi egy cd-t teszünk be, és azt hallgatjuk...

Szerintem válaszd ki azokat a dolgokat az ajánlottakból, amit valóban, feszengés nélkül meg tudsz valósítani!

És persze jó, ha van saját hagyományotok, találjatok ki valamit! Nekünk pl. már hagyomány, hogy dec. 6-án, közösen vesszük meg a karácsonyfát és gyalog cipeljük haza... Vagy az, hogy együtt kötözitek a szaloncukrot és közben beszélgettek... vagy hogy adventkor meggyújtotok egy-egy gyertyát a koszorún és te sütsz egy tepsi finom sütit... de csak lazán, csak azt, ami nem muszájból van!

2009. nov. 24. 11:00
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Hú, mintha csak én tettem volna fel ezt a kérdést! Én is annyira gondban vagyok ezzel mint te, kedves kérdező. Nekem sem volt soha normális karácsonyom. Sőt, az ünnepek ha lehet még pokolibbak voltak mint a hétköznapok. Olyankor anyám reggeltől estig részeg volt. Üvöltözött, késsel hadonászott, verekedtek apuval, netán meztelenül rohangált a lépcsőházban és kiabált a szoszédoknak, hogy mindenki dögöljön meg. Szóval minden volt csak nem meghitt. Most, hogy már nekem is van egy gyermekem, igyekszem mindent tökéletesen csinálni, hogy jó anya legyek. De időről időre rájövök, hogy halvány fogalmam sincs, hogy milyen az. :-( Így a válaszok nagyon sokat segítettek nekem is, köszönöm! Aztán ünnepek után írd majd meg, hogy milyen volt! :-) Sőt, ha gondolod írhatsz privit is és ötletelhetünk együtt is. :-)
2009. nov. 24. 11:18
 14/25 anonim ***** válasza:

egy kis technikai ötlet :)

vannak ilyen szép párologtató kerámia díszek, biztos neked is van, ha nincs, pár száz forintért lehet venni.

karácsony előtt mondjuk egy héttel kezd el illóolajokat párologtatni, ez nekem mindig meghozza a hangulatot. van karácsony illatú vagy amilyet akarsz. és rakj a lakás különböző pontajira gyertyákat szép tartóban.

amikor megjön a férjed délután, este és csak úgy együtt vagytok hármasban, vagy esztek, vagy mittudoménmi, akkor gyújtsd meg a párologtató mécsest és a gyertyákat. ezek az llatok és a fények is segíthetnek talán...

2009. nov. 24. 11:32
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nam olvastam el az előttem levőeket,de szerintem, ha elég nagyok a gyerekek akkor díszitsék ők a fát.Ha kicsik akkor pedig az apa vigye el játszani őket és addig anya díszit.AMúgy meg anya főz, apa segít a többiben.Karácsonyi zene, közös vacsi, ajándékozás,beszélgetés.Esetleg lehet előtte a gyerekkel karácsonyi képeket festeni az ablakra, vagy díszeket készíteni. De mindegy mit csináltok, a lényeg, hogy együtt legyetek és boldogan töltsétek.Ha szeretitek egymást akkor nem lesz nehéz.Most legyek elnézőek a másikkal és csak a gyerekekre gondoljatok, hogy ők jól érezzék magukat.
2009. nov. 24. 11:49
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

de ezeket olvasni :) nekem soha sincs semmi karácsonykor...ugyan olyan mint a többi nap :S

néha jó lenne ilyen családban élni :( 17L

2009. nov. 24. 12:17
 17/25 anonim ***** válasza:
12.17es sajnálom :(((
2009. nov. 24. 12:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mostanában szanaszét van a karcsány, de szinte mindig ugyan olyan,de azért szeretem.ANyu süt-főz+ideges, hogy még mennyi mindent meg kell csinálni, apu felállítja a fát én kötözöm a szaloncukrot és díszítem a fát, este ajándékcsomagolás és utána mindenki odaadja az ajdékokat,persze előtte berakjuk a faalát és utána mág pár napig ott van.Másnap pedig jönnek teóm és az ő családja és ők ajándékoznak. Ja közben meg megy a tv-ben a sok hülye műsor. SZóval ennyi,de jobban szerettem amikor még kicsi voltam és még élt a mamám és akkor a szentestét nála töltöttük.Sose vett értelmes ajándékot,de én azoknak örültem a legjobban, főleg azért is mert az meglepi volt(anyuékét mindig kikutattam :) )
2009. nov. 24. 13:09
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
12:17-es nek: Miért nincs semmi karácsonykor?Itt az ajándékra gondolsz vagy a családi szeretetre?Fa sincs, soha?Ha megadod az email címed akkor majd küldök karácsonyi lapot
2009. nov. 24. 13:11
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

12:17 vagyok

Ajándék az van, de ennél több nincs...

megkérdezik anyáék, hogy legyen fa, de most minek ha nincs "mögötte" jó szándék, de mindegy már megszoktam:) nem az anyagiakkal van a baj hanem a hozzáállásunkkal ugyanúgy nekem is mint anyáéknak.

2009. nov. 24. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!