Megint karácsonyi gubanc? Mit tennétek, hogy a lehető legkevesebben sértődjenek meg és nektek is jó legyen? (lent bőv. )
Nem túl messze (160 km) lakunk szülővárosunktól. Jegyesek vagyunk. Én dolgozom, a párom 6. éves az egyetemen. Évek óta "gond" a karácsonyozás, hogy senki ne sértődjön meg, aztán mindenki jól érzi magát, csak épp mi nem.. kettesben szeretnénk idén a karácsonyt, s nem a szülőkkel, otthon a szülővárosban .Tudom, durván hangzik, de nem érzem jól magam otthon, édesnyám folyton panaszkodik, folyton valami gond van, igazából évek óta nem volt olyan igazi felhőtlen karácsony...Már hetek óta a fejemhez vágta, hogy fa még csak-csak lesz de ajándékra ne számítsunk. Nem is az! Nem is kéne semmi, csak, egy kis szemléletváltás részéről, mert elsősorban nem az anyagiak a gondok. Mindegy, kellemetlen a hangulat otthon.
Ezzel szemben a párom szeret otthon lenni és haza is menne karácsonyozni, ha épp arról van szó, de az ugye feltételezi azt, amit én nem akarok :-S Ugyanakkor az ő szüleivel szemben nem érzem szép dolognak, hiszen megérdemelnék, hogy együtt legyen a család. Mert ott olyan igazi családi légkör van, egész évben... Az enyémek is, persze, nem akarok rossz lenni csak annyira más lenne itthon, nálunk a saját otthonunkban. Nincs autónk, így kötött a kezünk. Vagy haza megyünk 23-án és maradunk 3-4 napot, majd vissza. Vagy 26-a után tudunk hazamenni. (Van egy beagel kutyánk, mivel az autónk jelenleg nem működik, kötött a kezünk)...
Lemondanátok sokadszor is a saját karácsonyról, vagy nem? A szülők nem akarnak hozzánk jönni...:-S "nem utazgatnak olyankor"...
24-L
20:31 Vesémig láttál, köszönöm :)
Igen, a kutyut mindenképp vinnünk kell.
Ezt a kérdést én is kiírhattam volna akár. :-)
Nálunk is nagyon el anyagiasodott már a dolog. Nem szeretek otthon lenni anyáméknál. Párom hozzá tartozóinál meg mindig vita van, mert valaki folyton leissza magát.
Mi 163km-re lakunk. Nekünk is van kutyánk. Mi mindig visszük a kutyát is bármikor megyünk látogatóba. Fel engedik a távolsági buszra simán, csak egy ezer ft-os szájkosár kell neki és kész.
Tavaly voltunk húsvétkor. Idén azt mondtuk, hogy nincs pénz, nem megyünk, majd húsvétkor. Itthon leszünk.....
Pedig a kutyát felviheted ugyanúgy buszra mint vonatra, azzal pedig ne foglalkozz, hogy a helyi buszsofőr nem ismeri a szabályokat, és nem engedi fel a kutyát, mert nem teheti meg, hogy ne engedje fel! (Nyomtass ki egy erről szóló törvényt, és felszálláskor mikor veszed a kutyának is a jegyet és nem engedné akkor lobogtasd csak előtte.)
Egyébként, mi 1 városban élünk a szülőkkel, az idei lesz az első Karácsonyunk úgy, hogy együtt is élünk a párommal. 24-én egyik szülőhöz sem megyünk, mert ha az egyikhez megyünk, akkor a másikhoz is illene, különben sértődés lenne, hogy ha a párom szüleihez megyünk akkor hozzájuk miért nem, vacsorára miért ide vagy oda megyünk stb. Így eldöntöttük, hogy akkor megint mindenkinek jó lenne, csak nekünk nem, hogy a napunk állandó futkozásból áll. Így 24-én kettesben leszünk, együtt díszítjük a fát, főzünk, sütünk, stb. 25-én egyik szülőkhöz megyünk ebédre, délutánra, 26-án másik szülőkhöz ugyanígy. Két ünnep között, pedig barátokat látogatunk meg, vendégségbe megyünk, jönnek hozzánk.
Szerintem a 24-ét ti is töltsétek otthon kettesben, és akkor nálatok sem lesz az, hogy anyukád megsértődne, hogy bezzeg a párod szüleihez elmennétek. Majd a további napokban beosszátok ahogyan gondoljátok, hogy mikor, melyik szülőhöz mentek, kihez hány napra, ahogyan jónak látjátok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!