Mennyiből tud Budapesten, albérletben 2 fiatal megélni, ha azért szórakozásra, ruhákra és nem csak vajas kenyérre akarnak költeni?
Mi Budapesten lakunk a 9. kerületben egy 40 nm-es lakásban, ami nagyon szép, minden van benne, modern bútorok stb.
És 50 ezer a havi lakbér.
A rezsink olyan 20 ezer.
Telefon plusz net olyan 12 ezer.
2 db BKV bérlet 21 ezer.
Kaja olyan 50 ezer.
tessék, ez 153 ezer forint és mindenünk megvan.
mi is járunk szórakozni, vásárolgatni, de azért nem kell túlzásokba esni, havi 30 ezer erre bőven elég.
az is csak durván 180 ezer ft szórakozással együtt.
11-es nem olvasta el rendesen a kérdést.
"Kaja olyan 50 ezer"
"és nem csak vajas kenyérre akarnak költeni?"
50 ezerből 2 főre nem lehet igényesen vásárolni kaját.
előző:
Nem kell étteremben enni minden nap, 50 ezerért bőven lehet főznivalót venni, amiből minden nap lehet főzni, nem pedig vajas kenyeret enni.
Képzeld, megveszed az alap dolgokat (fűszerek, só, cukor, liszt, búzadara, tészták stb. stb.) ezek sokáig megvannak, utána már csak olyanokat kell venni, hogy zöldség, hús, tej, tejföl, stb.
Én MINDEN NAP főzök leves + második félét, de reggelire meg vacsorára sem vajas kenyeret eszünk, hanem bundáskenyér, rántotta, tükörtojás, melegszendvics sajttal, müzli, joghurtok stb.
És még jut nassolnivalóra is (Milkára meg drágábbakra, nem a 110 ft-osra)
És 50-nél többet nem költök.
De persze ha valaki minden nap étteremben akar enni, vagy heti 5ször pizzát meg Mekis kaját, annak sokszor ennyire jön ki.
Kajások: elolvastátok, hogy 2 főről beszélt, ugye?
50 ezer Ft 2 főre, összesen. Az heti 6.000 Ft / fő. Nem hiszem el, hogy igényesen főzöl finomakat, meg reggelire-vacsorára is egészségesen, változatosan, meg milka csokit veszel napi 800 Ft-ból.
"Nem hiszem el, hogy igényesen főzöl finomakat, meg reggelire-vacsorára is egészségesen, változatosan, meg milka csokit veszel napi 800 Ft-ból."
A milka csoki mióta az igényes táplálkozás része? Eleve egy sz*r csoki, bármelyik svájci márka felülmúlja, de ez most mindegy is.
Heti 12.000 leosztva pl.:
4000 ft hús - ez 2,5-4 kiló hús milyenségtől függően. Lehet benne csirkecombtól pulykamellig bármi. Ez olyan 2-4 főételt tesz ki 2 ember részére, amiből ráadásul nem is egyszer esznek - egy ember kb. 20 deka húst eszik meg egy étkezésre.
3000 ft zöldség - ebből kijön a maradék főétkezés, legalábbis mi nem eszünk minden étkezésre húst, mert AZ az igazán egészségtelen. Pl. padlizsánt, cukkinit, gombát, brokkolit, karfiolt, spenótot, stb. párszáz forintokért kapni...
1000 ft felvágott
1500 ft sajt
2500 marad tejtermékekre, pékárúra.
Én a csokit, chipset és egyéb szarságokat nem számolnám a normál étkezés részének...
A felvágott az egyben már hús is..
Ahogyan a sajt meg tejtermék..
A Milka csokit pedig nem én hoztam fel, hanem a 15-ös hozzászóló, neki válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!