Koporsós vagy hamvasztásos temetés? Mi a véleményetek?
Attól függ a családtag melyik fele hajlott. Én magamnak hamvasztásosat szeretnék. A hamvak szétszórását egy szép eseménynek tartom, nekem sokkal jobban könnyített a lelkemen egy ilyen ceremónia, mint egy koporsó elföldelése.
A hamvasztásnál majd azok szétszórásánál valahogy úgy érzem, hogy most már "szabad" az illető, egy jobb helyen van... a koporsó meg a komor, hideg, sötét földbe megy. Egyáltalán nem segít ez a gondolat.
Na persze ez csak az én meglátásom.
Attól függ, a családtag milyet szeretne.
Részemről tökmindegy, hogy engem hogy temetnek. Ha muszáj lenne választani akkor vagy a koporsós temetést, vagy hamvasztást, de utána sírba temetést választanám.
De annyira nem érdekel, temethetnek bárhogy, kivéve egyet!!! Isten ments', hogy valaki hazavigye az elhamvasztott maradványaimat és betegye egy vitrinbe! Még a gondolatától is irtózom. Remélem, ha arra kerül a sor, megkapom majd azt a tiszteletet a családtól, hogy nem tesznek ilyet.
Kukacok lassu porhadas brrr
Hamvaztas es szeretnem ha a ferjem hazavinne es a nappalba lehetnek igy a csaladban maradok.
Magamnak hamvasztást szeretnék, de előtte vegyék ki azokat a szerveimet, amik még másnak kellhetnek.
Hamvasztás, mert:
- klausztrofóbiás vagyok, nem bírom elviselni a tudatot, hogy engem bezárnak egy kis dobozba
- környezet kímélő, ez nekem nagyon fontos
- és nem szeretnék eleség és szaporodó hely lenni olyan gusztustalan lényeknek, mint a kukacok és egyéb ízeltlábúak. Fúj.
De egyébként anyukám is hamvasztást kért mielőtt meghalt, nagymamám is ezt szeretné ha majd meghal, és a férjem is a hamvasztás mellett van, az ő szüleit is hamvasztották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!