Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a helyzet akkor, ha a...

Mi a helyzet akkor, ha a gyermek a nagybácsikáját apának hívja?

Figyelt kérdés
Az igazi apja hallani sem akart róla, nem is ismeri. Viszont a nagybácsikája rengeteget foglalkozik vele, lényegében betölti az apa szerepet. Mondjuk mi is azt, hogy "apa" rá, és a gyereket is hagyjuk vagy javítsuk ki? Még nagyon pici, éppen hogy elkezdett beszélni. Mellesleg a nagybácsi a keresztapukája is egyben. Egy pszichológus válaszát nagyon megköszönném!
2013. dec. 8. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Nyilván nem kell ra hagyni, hogy apának szólítja a nagybátyját, hiszen nem az apja. Nem kell ehhez pszichológusnak lenni. Ha apát mond, tessék neki mondani, hogy nem Pistike, nem apa, Laci bácsi.
2013. dec. 8. 09:33
 2/8 anonim ***** válasza:
30%

Hmmmm nekem az az apa aki foglakozik is a gyerekkel.Jelen esetben a vér szerinti apa nem teszi ezt.A biológiai apa csak spermadonor volt.

De most valójában a nagybácsival vagy együtt anyuka?Mert ha igen akkor nyugodtan hívhatja apának de mikor kellő esze van hozzá el kell neki mondani,hogy ő nem az igazi apuka.

2013. dec. 8. 09:42
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Azzal egyetértek,hogy ne mondja apának,mert nem az,de hogy a keresztapját bácsizza egy pici gyerek...(mondjuk mindenhol más a szokás) Én kijavítanám,hogy kereszt apu v. keriapu,a sima apát nem hagynám rá.Vagy ha van beceneve akkor szólítsátok azon.
2013. dec. 8. 09:43
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Nem, nem szabad ráhagyni. Ő nem az apja.

Bár érdekel, miért mondja a gyerek, mert ők nem maguktól jönnek rá, hogy hopp, ő apa, így kell szólítani...

tee is azért vagy anya számára, mert amikor beszélsz hozzá, magadat anyának szólítod. Ha azt mondanád, gyere, Klári felöltöztet, Klári főzött neked tejbepapit, akkor Klári lennél számára.

Szóval a gyerek ezt tanulta. Sürgősen szoktassátok le róla, mert elég kellemetlen helyzetet okozhat még.

2013. dec. 8. 09:43
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Miért ne hívhatná max javitsátok ki nem apa,hanem keresztapa és ennyi:).Nekem a keresztapám a pótapám hiszen apu meghalt mikor 4 éves voltam,és bár anyunak lett új férje a mostoha apám akit szintén apunak szólítok,de a keriapám is apa maradt,most már hozzá teszem néha,hogy keri,de semmi lelki sérülést nem okozott,nem is értem miért okozott volna.
2013. dec. 8. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Miért ne hívhatná max javitsátok ki nem apa,hanem keresztapa

most akkor hívhatja így vagy javítsák ki???

Gondolj bele, ha a gyerek az oviban, iskolában apázza, vagy esetleg a nagybácsinak is lesz családja... te mit szólnál hozzá, ha a férjedet, párodat apának szólítaná egy gyerek, mikor találkozol mondjuk éppen a főnököddel, és magyarázkodni kéne?

2013. dec. 8. 09:52
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem lakik együtt a keresztapjával/nagybácsikájával, de 2 naponta órákra együtt vagyunk, mivel neki meg nincs családja/gyereke.

Azonkívül meg a gyerek magától is elkezdi apázni, mert a bácsikázást utálja a testvérem, a keresztapuból meg csak az apa marad meg neki. Főleg ha gyerekmeséket is olvasok neki és abban vannak apák, így szerintem vele azonosítja.

2013. dec. 8. 09:57
 8/8 anonim ***** válasza:
45%
Szerencsétlen gyereknek lesz némi identitás zavara, ha a keresztapát hívja apának aztán X évesen közlik vele, hogy ja, o nem az apad, csak a keresztapad.... Ki kell javitani. En anno magaztam a keresztapamat, azert írtam a bácsit. Lehet simán a keresztneven is szólítani azt az embert, de semmiképpen nem szabad hagyni, hogy a gyerek apának hívja. Ennyi erővel majd az ovonenit hívja anyának, mert az is sokat foglalkozik vele??.?
2013. dec. 8. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!