Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha a gyerekem...

Mit csináljak, ha a gyerekem nem hajlandó 25 évesen sem elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés
Nagyon keveset keresek, magamat is alig tudom eltartani, nemhogy őt. Tanulni nem akar, érettségije van, de amilyen munkára felvennék,(betanított munka, Tesco) arra nem hajlandó. Nyelvet nem tud. Mit csináljak vele?
2009. nov. 23. 09:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%
Na, nekem jó ideje nincs munkám, és az anyámmal élek. Nincs ezen se mit szégyellni, mert nemhogy a sült galamb nem repül a szájba, hanem még kőkemény elszántsággal is nagyon kérdéses, hogy sikerül-e találni valamit, ami pár hónapnál tovább tart, bejelentett stb. Legalábbis mifelénk, a keleti határ mentén. Örülök, hogy mindenki, aki nem érintett, ennyire okos a kérdésben, annak pedig főleg, hogy pont annak a helyzetébe nem is mernek belegondolni, aki a legkeményebben szív a történetben. Amíg nem sikerül bekerülnie viszonylag fix helyre, addig mindenki szerint kizárólag ő lehet a hibás ezért. Csak egy példa: ha nem erőművész, vagy esetleg páratlan kézügyességgel büszkélkedhet, akkor kemény fizikai munka témakörben máris munkakerülő a neve. Jobb lenne, ha a kérdező kifejtené azt is, hogy mire képes a gyermeke, nem pedig azt ecsetelné (ráadásul jó tömören), hogy mire nem képes vagy hajlandó szerinte.
2009. nov. 23. 10:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

ma 10:11-es: olvasd el a kérdést, ott irja a kérdezö, hogy betanitott munkára, Tescora lenne lehetösége - ha nem is a legjobb, de azért valamit csak be tudna a háztartásba segiteni belöle, miért CSAK az anyukának kellene pénzt hazahozni?

Szerintem is rakd ki, és hidd el, azonnal el fog valamit kezdeni, hogy megéljen.

2009. nov. 23. 10:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
"Jobb lenne, ha a kérdező kifejtené azt is, hogy mire képes a gyermeke" - éppen erröl van szó, hogy NINCS MIT ECSETELNI - a "gyerek" nem hajlandó semmit csinálni, csak eltartattni magát.
2009. nov. 23. 10:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért menne ,ha van aki eltartsa?Neki ez a helyzet teljesen megfelel. Ne veszekedj vele,mert az nem ér semmit!Állítsd választás elé.Vagy összeszedi magát vagy költözzön el.Ez azért túlzás hogy a nyakadon él és meg van elégedve magával.Állj a sarkadra.Sok szerencsét!
2009. nov. 23. 10:19
 15/21 anonim ***** válasza:
Így van, igazuk van az előttem szólóknak! Sajnos a sógorom is ilyen mint a fiad. Anyósomnak már annyiszor elmondtam, hogy nincs más lehetőség, választás elé kell állítania, de nem teszi. Arra hivatkozik, hogy hát csak a gyereke. Igen, csakhogy a sógorom alkoholizál is, drogozik is, és még béreltet magának lakást a fővárosban anyukáék pénzéből. Ha nem kap pénzt vagy nem tetszik neki valami, akkor öngyilkossággal fenyegetőzik. Te ne várd meg, amíg idáig juttok! Lépned kell, különben neked kell eltartanod életed végéig. Aztán ha már te nem leszel, akkor éhen fog halni. Ha most még fiatalon nem tanulja meg eltartani magát, akkor soha nem lesz rá képes és te sem élsz örökké. Meg kell mondani neki, hogy vagy dolgozik vagy tanul. Ha egyikre sem hajlandó, akkor költözzön el. Persze mindent a fejedhez fog vágni, hogy nem vagy jó anya, hogy eldobod őt, de hidd el ezzel teszel jót neki. Már nem kisgyerek, meg kell értenie, hogy nem a legyek hordják össze a betevőre valót.
2009. nov. 23. 10:32
 16/21 anonim ***** válasza:
Volna egyátalán olyan jellegű munka, amit elvállalna? Mi lenne az?
2009. nov. 23. 10:33
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Különösen a 10:11-nek, de úgy mindenkinek: olyan még a mai magyar helyzetben sincs, hogy ha ilyen fiatalon valaki akar, NE tudjon elhelyezkedni. Ha nem megy el, az azért van, mert nem akar, mert büdös neki a trógerolás (légyen az árufeltöltés, vagy bármilyen betanított munka), mert veheti lazán a dolgokat, hiszen a környezete eltartja, ő pedig leszarja a környezete érzéseit. Az a kicsi, ami meg leesik innen-onnan, pont elegendő gyenge kis igényeire.

Megjegyezném, én is a szüleimmel lakom, már ha azt "lakásnak" lehet nevezni. Albérletbe nem tudok/nem akarok elmenni, mert ezer felé törlesztek így is (kocsi/kölcsönök/hitelek), ráadásul a szüleim háza a nevemen van (persze tőlük kaptam a kecót, nincs is egy szavam se). Nekik sincs. Időnként ott kajálok / alszok, ez az ott(hon)lét havi ~200 órát jelent átlagban. Ezért cserébe 30 ezret adok a rezsibe. Ajándékot nem kapok 10 éve :D Munkanélkülin az életben nem voltam; 10 év alatt 2 munkahelyem volt, mindkettő adminisztratív (termelő cégek). Sok sulim nincs, 2 szakma, érettségi, technikus.

Kedves kérdező: azonnali hatállyal vess véget ennek. Ha még nem is mentél rá, sajnos valószínűleg rá fogsz menni idegileg előbb-utóbb. Nem azért hoztad a világra, hogy idősebb napjaidra egy marha nagy koloncot vegyél a nyakadba. Természetesen ki ne dobd, hiszen hova is menne, de alakítsd úgy a körülményeket, hogy értse meg: a munkával pénze lesz, a pénzzel pedig javulni fog az életminősége. Pláne addig, amíg veled lakik. Nem finoman leülős/beszélgetős dologra gondolok, ahol érintőlegesen, nemtudom hanyadszor elsírod neki, hogy ez így nem jó; konkrét ultimátumot kell neki adnod, határidőkkel.

2009. nov. 23. 10:38
 18/21 anonim ***** válasza:
70%
örüljön a tescos munkának érettségivel. és ezt most komolyan mondom. diplomával szinte arra kényszerülök én is
2009. nov. 23. 10:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

ha semmi gyakorlata és tapasztalata nincs akkor mégis mit vár? majd vezérigazgató lesz a MOL-nál, vagy mi???

kezdje az alján, és tornássza magát felfelé. amikor leérettségiztem és felvettek egyetemre azonnal elmentem valami szerencsétlen telefonközpontba utolsó valakinek. aztán váltottam, és egyre feljebb kerültem....

tele van a net álláshirdetéssel. és nem csak teszkóssal. érettségivel sok helyre lehet menni. nézzen csak körül a drága gyermek, és küldözgesse a CV-jét. ha nem így tesz, akkor mehet a blahára csövezni...

2009. nov. 23. 11:58
 20/21 anonim ***** válasza:
Én is egy időhatárt szabnék neki. Addig vagy keres munkát, tanul vagy költözzön el és tartsa el magát amiből akarja. Kegyetlenül hangzik de meg kell lépni mert egy léhűtő lesz belőle aki örökre az anyja nyakán lógg. Hogy fog eltartani egy családot így?? Vannak helyzetek amikor kegyetlennek kell lenni akár egy anyának is a gyerek érdekében.
2009. nov. 23. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!