Mit csináljak, ha a gyerekem nem hajlandó 25 évesen sem elmenni dolgozni?
ma 10:11-es: olvasd el a kérdést, ott irja a kérdezö, hogy betanitott munkára, Tescora lenne lehetösége - ha nem is a legjobb, de azért valamit csak be tudna a háztartásba segiteni belöle, miért CSAK az anyukának kellene pénzt hazahozni?
Szerintem is rakd ki, és hidd el, azonnal el fog valamit kezdeni, hogy megéljen.
Különösen a 10:11-nek, de úgy mindenkinek: olyan még a mai magyar helyzetben sincs, hogy ha ilyen fiatalon valaki akar, NE tudjon elhelyezkedni. Ha nem megy el, az azért van, mert nem akar, mert büdös neki a trógerolás (légyen az árufeltöltés, vagy bármilyen betanított munka), mert veheti lazán a dolgokat, hiszen a környezete eltartja, ő pedig leszarja a környezete érzéseit. Az a kicsi, ami meg leesik innen-onnan, pont elegendő gyenge kis igényeire.
Megjegyezném, én is a szüleimmel lakom, már ha azt "lakásnak" lehet nevezni. Albérletbe nem tudok/nem akarok elmenni, mert ezer felé törlesztek így is (kocsi/kölcsönök/hitelek), ráadásul a szüleim háza a nevemen van (persze tőlük kaptam a kecót, nincs is egy szavam se). Nekik sincs. Időnként ott kajálok / alszok, ez az ott(hon)lét havi ~200 órát jelent átlagban. Ezért cserébe 30 ezret adok a rezsibe. Ajándékot nem kapok 10 éve :D Munkanélkülin az életben nem voltam; 10 év alatt 2 munkahelyem volt, mindkettő adminisztratív (termelő cégek). Sok sulim nincs, 2 szakma, érettségi, technikus.
Kedves kérdező: azonnali hatállyal vess véget ennek. Ha még nem is mentél rá, sajnos valószínűleg rá fogsz menni idegileg előbb-utóbb. Nem azért hoztad a világra, hogy idősebb napjaidra egy marha nagy koloncot vegyél a nyakadba. Természetesen ki ne dobd, hiszen hova is menne, de alakítsd úgy a körülményeket, hogy értse meg: a munkával pénze lesz, a pénzzel pedig javulni fog az életminősége. Pláne addig, amíg veled lakik. Nem finoman leülős/beszélgetős dologra gondolok, ahol érintőlegesen, nemtudom hanyadszor elsírod neki, hogy ez így nem jó; konkrét ultimátumot kell neki adnod, határidőkkel.
ha semmi gyakorlata és tapasztalata nincs akkor mégis mit vár? majd vezérigazgató lesz a MOL-nál, vagy mi???
kezdje az alján, és tornássza magát felfelé. amikor leérettségiztem és felvettek egyetemre azonnal elmentem valami szerencsétlen telefonközpontba utolsó valakinek. aztán váltottam, és egyre feljebb kerültem....
tele van a net álláshirdetéssel. és nem csak teszkóssal. érettségivel sok helyre lehet menni. nézzen csak körül a drága gyermek, és küldözgesse a CV-jét. ha nem így tesz, akkor mehet a blahára csövezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!