Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik név illik jobban a...

Melyik név illik jobban a Fátyol vezetéknévhez?

Figyelt kérdés

Fiú: Alex,Brendon,Demeter,Dominik,Félix,Eduárdó,Herold,Kamill,Krisztián,Medox, Rajmund,Ruben,Roderik,Rómeó,Zorán

Lány:

Beatrix,Bianka,Debóra,Fanni,Heni,Jázmin,Karen,Lejla,

Letícia,

Loretta,Szendi,Titanilla,Virgínia,

2013. dec. 7. 13:36
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
54%

Szerintem egyik fiú név sem passzol,ne haragudj. Ehhez a vezetéknévhez valami egyszerűbbet választanék,mert a ,,Fátyol" egy nagyon szép,és kifinomult név. Kimondom,hpgy Fátyol Medox,és végigszalad a szőr a hátamon. Nekem egyik sem tetszik,én a Jácint-ot ajánlanám.

Lánynak viszont nagyon tetszik és szép hangzása van a Fátyol Leila-nak,nekem ez nagyon tetszik. Engem speciál Csengének hívnak de nem szeretem,nem hozzám illik. Ehhez a családnévhez jobban illene,de én még figyelmedbe ajánlanám a Hajnalkát. Fátyol Hajnalka...szép.:)

De ezt nektek kell eldönteni,és nem szólnék bele,ezek csak az én meglátásaim.

2013. dec. 7. 14:00
 12/34 anonim ***** válasza:
79%
Ebben az esetben ne kérdezz meg minket. Egyébként szerintem a Krisztián és a Henrietta az, ami normális. De pl. alliteráló nevet ne adj a gyereknek és olyat se, ami L-lel kezdődik. A Fátyol Félix egyszerűen nevetséges, a Fátyol Lejla/Letícia/Loretta pedig nehezen kiejthető. De még a Fátyol Jázmin és nyelvtörő, pedig szerintem a Jázmin szép név, de a Fátyolhoz nem illik. Valami egészen más nevet válassz hangrendileg, mint a fátyol. A Fátyol mély hangrendű. A Fátyol Krisztián eleje magas, összességében vegyes hangrendű, és szerintem jól hangzik, bár az l betű után a kr megint csak egy kicsit macerás, de talán nem olyan vészes. Ha ez tetszik, akkor el tudom Képzelni lánynak a Viktóriát vagy pl. a Vivent is. Ha különeseget akarsz, akkor Hédi pl. elég ritka, és szerintem megy a Fátyolhoz, de szerintem jogg, mint a Heni. Dominik helyett szerintem a Domonkos jobb lenne, vagy pl. a Bence.
2013. dec. 7. 14:04
 13/34 anonim ***** válasza:
82%

"A kérdező kommentje:

Úgy látom, hogy azt a nevet kell adnom a gyerekemnek amelyik nekem tetszik."

Akkor miért kérdezed a véleményünket?!?!?!

Szegény gyerekkel csak kitolsz, ha ilyen idétlen neveket akarsz adni neki....

2013. dec. 7. 14:04
 14/34 anonim válasza:
31%
Fiúk közül szerintem jól hangzik a Fátyol Zorán vagy a Fátyol Ruben (ez olyan különleges:)) lánynevekből pedig (mert engem is így hívnak, és elfogult vagyok) Fátyol Fanni, de egyébként jól hanzgik még a Fátyol Szendi, ez is nagyon különleges:))) Esetleg még a Fátyol Debóra. Szerintem, én ezeket adnám. :) Gratulálok a babához!
2013. dec. 7. 14:06
 15/34 anonim ***** válasza:
88%

Szerencsétlen gyerek...

Ma már mindenhez kell valamilyen bizonyítvány, vagy végzettség,

viszont szülni, bárkinek lehet...

2013. dec. 7. 14:09
 16/34 anonim ***** válasza:
85%

Fiú: Krisztián, Dominik, esetleg Alex a többit kegyetlen rossz.

Lány: Ezek már jobbak, nekem tetszik: Fanni, Jázmin, Beatrix (családban, barátok között Beának becézve), vagy Henrietta (a Heni szerintem legyen csak becenév, mert nem jó 30 évesen úgy bemutatkozni, hogy Heni...)

A Debóra, a Bianka és a Letícia nekem nem tetszenek, de nem tartom őket gáznak és nem gondolnék semmi rosszat arról, aki így nevezi a lányát. Ami viszont nagyon durva, az Lejla j-vel, vagy Virginia... Szegényt folyton azzal szívatnák, hogy akkor szűz-e még.

Értem, hogy különleges nevet akarsz és nem Dórát, vagy Lilit, de azért maradjunk a józan ész határain belül, mert az ilyen magyar helyesírással fonetikusan leírt nevek nevetségesek.

2013. dec. 7. 14:10
 17/34 anonim ***** válasza:

Fiúk közül nekem a Dominik nagyon tetszik, meg akkor talán a Krisztián.

Lányok közül Beatrix, Bianka, Fanni, "Heni" (ami szerintem Henrietta) és még talán a Jázmin bár én sose adnám a gyerekemnek..

A többi borzalmas.

2013. dec. 7. 14:11
 18/34 anonim ***** válasza:

Nem szoktam ilyet írni, mert tök mindegy, de most muszáj: Fogadni mernék, hogy a tisztelt Kérdező csak tréfás kedvében van, és ez egy kamu kérdés! Túl sok a furcsaság a magyarázatban, ha értitek miről beszélek... :)

Ettől függetlenül:

Fiú: Esetleg a Fátyol Félix jól hangzik, csak a Félix nevűeket szokták cikizni...

Lány: Fátyol Titanilla is jól hangzik, és végül is régi, görög eredetű név, de mégis olyan erőltetetten bájolgós hatása van...

A

2013. dec. 7. 14:18
 19/34 anonim válasza:

Jaajjj,ezek a nevek.! RÉMESEK!

Attól hogy Huan-Miguel meg a spanyol népség virágzik még nem kell Eduárdó,meg Herold neveket adni. Ennek a gyereknek ez a név marad élete végéig jól döntsd el!

Én a tradícionális neveknél maradnék,szerintem szépen hangzana ehhez az Andrea,vagy bármely szép magyar név.

2013. dec. 7. 14:23
 20/34 anonim ***** válasza:
34%

Uramisten, egy ilyen gyönyörű magyar nevet miért kell elrontani vmi ilyen külföldieskedős, putrisromás névvel? Borzalmas már a hangzásuk is...

A fiúnevek közül a Zoránon, a Félixen meg a Kamillon kívül mindegyik egy hányadék (jó, a Krisztián elmegy), de azok meg a névhez hangzanak hülyén. Fátyol Eduárdó meg Roderik? Ez most vicc?

Lánynevekből ami alapjáraton elmegy, az a Beatrix, a Bianka meg a Fanni, illetve a Heni nem becézett formában. Henriettaként sztem nagyon szép lenne a Fátyolhoz. A Karent meg a Szendit felejtsd el...

2013. dec. 7. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!