Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog az, hogy...

Normális dolog az, hogy lányom nem kapott Mikulásra még csak egy csokit sem a keresztszüleitől és a nagynénjétől/nagybátyjától?

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 10:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%
Az a nem normális, hogy elvárod. Látszatcsalád.
2013. dec. 7. 11:34
 12/19 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező szerintem teljesen igazad van. Ez nem elvárás de ne mondja már senki, hogy napi vagy heti kapcsolatban álló rokonoknak illetve keresztszülőknek annyira nagy dolog lett volna egy-egy mikulást venni A kislánynak.
2013. dec. 7. 11:41
 13/19 A kérdező kommentje:

Megint hülyeségeket beszéltek, én nem várom el.

Párom mondta, hogy szerinte illő lett volna egy kis semmiséget adni a lánynak.

Én nem tudom másnál ez hogyan működik. Nekem keresztanyám mindig tett a fejemre, ahogyan a nagynéni és bácsik is.

Azért bátorkodtam megkérdezni, mert nem tudom szokás-e.

2013. dec. 7. 12:04
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

Hát ez a viszonytól függ.

Mi kb. 2 hetente találkoztunk a nagynénikkel-nagybácsikkal, általában kaptunk valami apróságot, de előfordult az is, hogy nem. És? Ha kaptunk valamit örültünk, ha nem, az sem volt gond. Ilyenkor amúgy is annyi csoki volt otthon a szüleinktől, nagyszüleinktől, hogy meg se bírtuk enni.

Elvárni sosem vártuk el.

2013. dec. 7. 12:16
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

a te elvárásod nem normális. Ha nem ad, nem ad.

Más lenne a helyzet, ha korábban szokás lett volna, ők meg se szó, se beszéd, egyszer csak nem hoznak és a gyerek csalódik. De így... nem is értem, miért kellett volna hozni, ha nem szokás.

Nálunk a kersztszülő húsvétra vesz csak ajándékot, a Mikulás , karácsony szűk családi ünnep.

2013. dec. 7. 12:31
 16/19 anonim ***** válasza:
79%
HA nem várod el, csak nem tudod, mi a szokás, akkor mi esett rosszul????
2013. dec. 7. 12:32
 17/19 anonim ***** válasza:
62%
Mikulásra én és a testvérem mindig csak a szüleinktől kaptunk ajándékot, még nagyszülőktől se. Karácsonyra kaptunk a tágabb család tagjaitól is, de nem mindenkitől. Gondolj bele, mennyibe kerülne, ha mindenki minden gyereknek ajándékozna, minden ünnepre. Fura, bennem sosem merült fel felnőttként sem, hogy így kellene tenni.
2013. dec. 8. 15:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Normális. Én is csak a szüleimtől kaptam amikor kicsi voltam. Nekem sem jutott eszembe más rokon gyereknek adni. Ha ti azt szeretnétek, hogy adjanak, akkor beszéljétek meg, ne hátuk mögött háborogjatok, senki sem gondolatolvasó!
2013. dec. 8. 20:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te mit adtál a keresztszülőknek Mikulásra?
2013. dec. 8. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!