Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnénk? (Szilveszterrel...

Mit tehetnénk? (Szilveszterrel kapcsolatos kérdés, bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy nem igazán van már kedvem a társasággal tölteni a szilvesztert. Ennek meg van az oka. A helyzet a következő: Úgy volt egy éve is, és most is úgy (lenne elvileg), hogy pároméknál volt egy amolyan családi+baráti buli amivel nem is lett volna különösebb baj, de tudni kell, hogy szüleivel él, nekik meg évek óta bevett szokásuk, hogy odacsődítik szilveszterre még a legutolsó régi ismerőst is.. És nem,a szülők semmi pénzért nem töltenék távol a szilvesztert otthontól, mert ők amolyan ,,partiarcok", és szeretik a fiatal társaságot, és szinte a saját fiúk húzza a száját azokra az emberekre akiket meghívnak, de ott ,,kell" lenniük mert az apja csak velük ,,tudja " búccsúztatni az óévet, mert velük ugye lehet poénkodni, inni stb. Azt mondanom sem kell, hogy én és a párom nem igazán preferáljuk az apja humorát egy idő után, de nincs más választásunk. Ha meg bevonulunk a szobájába megkapjuk, hogy ,,ntiszociálisak" vagyunk. Mert, hogy olyan náluk nincs, hogy mi szeretnénk kettesben is lenni. És épp itt a probléma! Kettesben szeretném tölteni vele az idei szilvesztert. Most nincs kedvem senkinek ,,jópofizni", és csak egy feledhetetlen romantikus estére/éjszakára vágyom vele. De az itt a probléma forrása, hogy nálunk szintén nem lehetünk, mert apámék is mindenképp itthon lesznek, ez az egyik (kisebb) gond, a másik, hogy mostanában nem igazán örülnek ha itt vagyunk, mert, hogy ,,zavarjuk" őket.(pedig fent vagyunk az emeleten és le se nézünk kb egész nap)-Na ez a baj, hogy a két-két szülőpár a végletek megtestesítője az esetünkben. Míg az ő szülei ,,dajdajoznak", és 20 évesekhez illően ökörködnek, addig az enyémek itthon megkövült nyugalomban csak pihengetnének, és nem ,,tűrnek meg" mást olyankor. És mondhatnátok, hogy na de menjünk el máshova, meg, hogy miért lakukn még itthon stb.-Ennek is meg van az oka. Azért lakunk még szülőknél, mert egyikünknek sem olyan még az anyagi helyzete, hogy elköltözhessünk, egyetemisták vagyunk. Az, hogy nem megyünk ell máshova bulizni, meg 1. nem vagyunk egy nagy eljárogatósak,nem isszuk le magunkat, ez nem a mi stílusunk. 2. Elmehetnénk ugyan pl. máésik városba szilveszterezni és kivehetnénk egy szobát, de arra se nagyon van most pénzünk, főleg amilyen árak vannak olyankor. Pedig mi vagy kettesben szeretjük tölteni a szabadidőnket, és úgy is nagyon jól tudunk szórakozni, és nem, nem csak otthon ülünk attól még és nézzük egymást! Vagy házibuli de az is úgy, hogy Mi+ legjobb barátaink. Nincs más választásunk, de szeretnénk! Nem mondhatja meg az apjának, hogy de ti légyszíves menjetek el otthonról, és ne jöjjön oda senki, mert kettesben szeretnénk lenni, mert hozzáteszem a vendégeket már tavaly kb. meghívták...-,- Veszett fejsze nyele... Amúgy úgy nézne ki a dolog, hogy Mi, párom legjobb barátja+ párja(aki egyébként jó barátnőm az kétségtelen), ezzel nem is lenne baj... De jönne oda még néhány részeges, véleményem szerint közönséges emberke, akit egyébként párom rohadtul nem akart oda csődíteni... Itt a baj. nincs kedvem egy egész este megjátszani magam miattuk, mert egyáltalán nem érezném jól magam, az ilyeneknek sosincs jó vége, ha már nem lehetek önmagam. Mi csak együtt szeretnénk már lenni kettesben ezek után! De olyan esélytelennek tűnik! Különben én:20, Ő: 23 éves. Légyszíves ne nézzetek le, hogy itt panaszkodok erről, d most egyrészt jól esett kiírni magamból, másrészt hátha tudnátok még adni valami tanácsot! Előre is köszönöm ha elolvastátok/válaszoltok!

2013. dec. 7. 00:06
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Már ne haragudj meg de honnan tudod, hogy milyen szinten vagyunk mi a szüleivel? Igenis, hogy ezeket leszámítva igen közvetlen és jó kapcsolatunk van és ők maguk is elfogadnak, szeretnek és nem, nem csak vendégnek tekintenek, ezt azért mi csak jobban tudjuk! És itt különben is azon van a hangsúly, hogy azzal is bajuk van, hogy a 23 éves fiúk ne menjen el olyankor otthonról!
2013. dec. 7. 00:43
 12/28 anonim ***** válasza:
64%
Mert a fiúknak számít ők mit akarnak? Menjetek el egy éjszakát még munka nélkül ösztöndíjból is ki lehet fizetni. Nem mástól kell megoldást várni.
2013. dec. 7. 00:43
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Számítanál számítana a véleményed, de le se tolják.
2013. dec. 7. 00:44
 14/28 A kérdező kommentje:
Igen, képzeld számít! És igen, valószínüleg elmegyünk! És nehogy már baj legyen, hogy lemertem ezt ide írni.
2013. dec. 7. 00:45
 15/28 anonim ***** válasza:
48%
Ha számít a véleményed akkor mond el és kössetek kompromisszumot és kész a megoldás.
2013. dec. 7. 00:47
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Te figyelj, ha ennyire nem tetszik, NEKED nem kötelező ott lenned. És én is nagyon szeretem a fiam éppen aktuális barátnőjét, de - ne sértődj meg - nem a gyerekem és nem a rokonom. Még csak nem is a barátom. Tehát nehogy már egy kislány mondja meg, h a saját házamban mit csinálhatok..!

Feltételezem nem egy éve vagytok együtt. Nyáron lehet dolgozni ( a fiam tizenpár éves korától csinálja, akkor nektek sem esik le a gyűrű az ujjatokról...) és félretenni egy szilveszter estére.

Amellett neked nincsenek szüleid? Miért nem ott vagytok szilveszterkor? Ott sem jó? Ha ott sem jó és diákmunka nyema, akkor a probléma nem a szülőkkel van...

...és most várom a lepontozást.

2013. dec. 7. 03:52
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, az,hogy ők azt csinálnak szilveszterkor, azt hívnak meg bulizni, akit akarnak, természetes. Az ő házuk, gondolom ti nem szálltok bele anyagilag a buliba sem.

Azért tényleges érdekes lenne,ha odaállítanátok,hogy nektek ez nem tetszik és mondjuk töltsék már máshol a szilvesztert, mert nektek kellene a ház, egy kis romantikára! Mondjuk őket meg nem értem,hogy miért lenne baj, ha 23 éves fiuk nem velük ünnepel. Álljon a párod a sarkára és kész, mondja meg,hogy nem lesz itthon szilveszterkor!

Másrészt, a te szüleidnél meg az nem normális,hogy egy este miért nem lehettek ti el a szobádban. Tényleg ez zavarná őket,hogy most szilveszter este ti ott gubbasztotok?

Sok megoldás nincs, ha tényleg csak kettesben akartok maradni.

2013. dec. 7. 05:24
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem,koliszoba,mi igy voltunk kettesben ilyenkor.
2013. dec. 7. 08:27
 19/28 anonim ***** válasza:
Igazuk van a válaszolóknak, akármennyire nem tetszik. A szülők a saját lakásukban olyan bulit szerveznek, amilyet ők szeretnének. Nehogy már ők menjenek el otthonról, mert ez nektek nem tetszik! Ha ti máshogy akartok szilveszterezni, keressetek ti valami más helyet, tegyetek félre egy kis pénzt, vegyetek ki egy szobát, nézzetek körül, hátha van nektek is elfogadható áron.
2013. dec. 7. 10:35
 20/28 A kérdező kommentje:
Nem akarok lepontozni senkit, távol álljon tőlem. De az nem igaz, hogy mi nem szállunk be anyagilag a buliba ha ott vagyunk! Elárulom, hogy egy éve én csináltam hidegtálakat, vittem koktélalapanyagokat, sütöttem pizzát.Csak ennyi és ezt saját pénzből,( amit megspóroltam, mert igen is, hogy dolgozom, keddenként, éscsütörtökönként azért van egy kis diákmelóm... ) A párom meg szintén vett a saját pénzéből sört, pezsgőt, üdítőt, rágnivalót, mivel ő egy éve ilyenkor még dolgozott, és nem tanuló volt.(hozzáteszem ezt most is megtudnánk tenni, mert ha már ott lennék/lennénk nem lennénk ilyen köcsögök, hogy nem segítünk be anyagilag, vagy akárhogy.) Mondanom sem kell a műltkor is örömmel készültem, és megvettem rá tényleg csomó mindent, és megcsináltam, és ott is segítettem sütni az anyukéjának pluszban. Szóval nem igaz ez teljesen amit állítotok.
2013. dec. 7. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!