Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megérné így elvallani? (többi...

Megérné így elvallani? (többi lent)

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok a párom 30 lesz.

5 éve vagyunk együtt és már rögtön az 1. évben megbeszéltünk hogy nem szeretnék gyereket.A párom erre rábólintott,mert (elvileg) ő sem szeretne annyira.

Viszont 1 hónappal ezelőtt nálunk járt egy régi barátja aki közölte hogy a menyasszonya terhes és szeretne minket felkérni kereszt-szülőknek.

Nem szeretem a gyerekeket sem a kisbabákat sem 10 éveseket...ezért is nem szeretnék gyereket mert az én kezembe egyszerűen nem lehet gyereket adni.

Az ilyen babaváró-buliktól meg keresztelőktől meg ehhez hasonlóktól a hideg is kiráz.

A párom nem mond rá semmit azt mondta döntsem el,neki mindegy.

Szerintetek megéri ebbe bele menni?

Köszönöm.

2013. dec. 6. 13:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Látom kaptál itt mindenfélét, nem itéllek el, emiatt, hogy felvállalod, hogy te nem rajongsz a gyerekekért. Sokkal többre tartalak, mint azt, akinek az agyára megy, de a társasalmi elvárások miatt mégis vállal. Miért, hogy legyen? "A gyerek az élet értelme" nem mindenkinek! És azért mert valaki nem akar, nem feltétlen kell elmeorvoshoz küldeni.

Én a helyedben megmondanám a párnak, aki felkért, hogy: nézd, nekem nincs gyerekem, és nem is igazán szeretnénk, én köszönöm a megtiszteltetést, de válasszatok olyan párt, akik sokkal jobb keresztszülők tudnának lenni. Mert ez kötelezettséggel jár, nem lehet olyan, hogy elvállalod, utána nem foglalkoztok vele. Ha ez a barátság rovására megy, akkor ne bánd. Nagyon sokszor akartak már rám bízni gyereket, mindig megmondtam, hogy nem. Egyszer amikor a klinikán voltam látogattam a testvérem, aki az intenzív osztályon feküdt, nagyon ki voltam idegileg ott ültem magamra roskadva, majd odajött egy 2 éves kisgyerek és rám csimpaszkodott. Nem csináltam semmit, csak arrébb mentem, erre az édesapa megjegyezte: "micsoda lelketlen, hogy nem szereti a gyereket". Miért szeressem? számomra egy idegen, és sok szülő nem hiszi el, hogy csak ő látja olyan csodálatosnak a gyerekét.

Aki verte a mellét, hogy ő gyereket szült.. ne legyen magára annyira büszke, a gyerek amúgy sem tulajdon csak kölcsön van.

2013. dec. 6. 15:51
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Én értem amit mondasz, valahogy én sem tudtam kezelni a helyzetet, nem tudtam hogy kell bánni egy gyerekkel. Mostanra viszont már tudom hogy alapvetően nem az összes gyerekkel van bajom, csak ugyanúgy mint a felnőtteknél egyes gyerekekkel van közös téma másokkal nincs. Ha tényleg ennyire azt érzed nem tudnál kötődni a gyerekhez akkor mondd ezt el őszintén. Mondd el hogy szerinted a keresztszülőség érzelmi felelősséget is jelent a gyerek felé, amire ti még nem vagytok képesek, és felelőtlenségnek éreznéd ezt elvállalni. Biztos vagyok benne, hogy több jelöltjük is van, ha így megindoklod nem fognak megsértődni.
2013. dec. 6. 16:17
 23/24 Passiflora ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Ha olyan érzéseid vannak a gyerekekkel kapcsolatban, amiket leírtál, szerintem semmiképpen nem lenne helyes és tisztességes elvállanod a keresztanyaságot. Nem lenne jó sem a gyermeknek, sem a szüleinek, sem Neked.

Ha én lennék ilyen helyzetben, sokkal egyenesebbnek és tisztességesebbnek érezném minden érintettel szemben (beleértve saját magamat) hogy felvállalom az érzéseimet és a döntésemet, és megmondanám, hogy köszönöm az irántam való bizalmukat, megtiszteltetésnek érzem a felkérést - persze csak ha tényleg így gondolom - de nem szeretnék a gyerekük keresztanyukája lenni.

Szerintem Te is belátod, hogy Nekik is az az érdekük, hogy a olyan keresztanyát találjanak, aki számára ez a "feladat" tényleg öröm, nem pedig valami teher, kínos kötelezettség, amit nem volt bátorsága visszautasítani.

De ha a saját szempontodból vizsgálod meg a kérdést, miért mondanál igent valamire, amiben - az általad leírtak alapján - Neked semmi örömöd nem lenne?

Minden jót Neked!

2013. dec. 6. 16:20
 24/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megértést és a hasznos válaszokat!

Mindenkinek ment a zöld kéz :)

2013. dec. 6. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!