Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért engedik a szülők, hogy...

Miért engedik a szülők, hogy gyermekük kábítószerezen?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor hallani, hogy nem vették észre. Hogyan nem lehet ezt észrevenni? Bizonyos jelekből lehetne látni, hogy nem mindig tiszta a gyerek, de ennek ellenére egyre több fiatal nyúl ezekhez a szerekhez. Hallottam a híradóban, hogy interneten is lehet rendelni bizonyos anyagokat, melyeket gyógynövényként hirdetnek. Milyen lehet ezeknek a gyerekeknek a családi háttere?
2009. nov. 20. 08:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem bántottál meg vele, csak általában,ha vkinek közelebbi élménye van, akkor már tuti,h ő is az. Volt már másik kérdésnél is,h rögtön azt mondták,h biztos az vagyok,de szerencsére nem:)

Osztálytársam volt így, és ugyanaz volt mint az előző válaszolónál, mire észrevették késő volt, mert kórházban kötött ki:S

2009. nov. 20. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is 17-18 éves koromban füveztem és extasyt is szedtem. Anyukám akkor költözött el tőlünk, a suli is nagyon rosszul ment és a velem egykorúak közül mindenki kipróbálta. Én ettől rosszabb ember nem lettem, de viszont tapasztalatra tettem szert. Apukám a honvédségnél dolgozott világ életében és nagy drog ellenes volt. Pár éve nyugdíjba ment és kiderült, hogy rákos. Utána egy horgászat alkalmával kipróbálta a speedet. A dolog után pár nappal felhívott engem és elmondta. Mondta, hogy itt van 60 évesen, lehet, hogy meg fog halni a rákban, ezért nem szeretner semmit sem kihagyni, mert mindent ki kell próbálni egyszer. Neki az az 1 alkalom volt egész életében, de ő sem lett rosszabb ember ettől. Szerencsére a rákból kigyógyult. Szerintem az embernek a teste az egyetlen igazi tulajdona és legalább azzal had csináljon azt amit akar, amíg más embernek ezzel nem árt. Ha tönkre akarja tenni a testét, akkor csinálja. Ha valaki 1x, 2x kipróbálja abban nincs semmi, viszont, ha már rendszeres a dolog, azzal árt magának. Akkor most ítéljük el a narkolepsziásakat, mert ők is drogot szednek, csak nekik az orvos írja fel. Egyébkénr régen az extasyt depresszióoldásra használták, akkor még gyógyszernek számított, amíg rá nem jöttek, hogy egy picit változtatva a dolgokon már nem csak depresszióoldó, hanem serkentő hatással is bír.
2009. nov. 20. 09:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem engedik, csak sok esetben nem tudnak eléggé odafigyelni, mert pl. 6-kor elindulnak munkába miután felkeltették a gyereket és a kezébe nyomták a tízórait, cetlin hogy ebéd a hűtőben, robotolnak, a gyerek suliban (lóg? nem lóg? ki tudja??) amúgy is kamaszodik, minden hülyeség, amit a szülei mondanak, pláne tiltanak, ellenben a haverok szava szent és nem akar lemaradni mögöttük meg semmiről se, amit életnek gondol... a szülők este hazaérnek, esetleg a másodállásból még később, gyors vacsi, kérdések a leckéről, energia már nincs az ellenőrzéshez, döglés a tévé elé... jobb esetben este otthon van mindenki. Budapesten ellenben látni még este 9-10-kor villamosozó gyerekeket - OK, edzésen volt a város másik végében - de mi van, ha nem?? Hol marad az idő és a lehetőség elmesélni nekik, hogy nem minden olyan csilli-villi az életben, mint ahogy a reklámokból/magazinokból látják, hogy mit jelent a szüzesség megtartása érettebb korra (ide már számot nem is merek írni...), vagy miért NE drogozzanak, cigizzenek, tetováltassák magukat, bandázzanak az éjszakában, stb.

És a szülők tudják is, hogy nem törődne eleget a gyerekükkel, bűntudatuk van, elveszítik a magukba vetett hitet, hogy jó szülők és elveszítik a gyerekük bizalmát, de nem olyan világot élünk, amiben könnyű lenne a gyereknevelés. Sajnos sokszor az alapot sem teremtik meg a józan ítélőképesség kialakulásához, ismeretek nélkül pedig nem marad más, mint tapasztalati úton megbizonyosodni a dolgokról. Szerintem.

Plusz egy ötös kémiából inkább szégyellnivaló egy extasy-élményhez képest a kortársaik szemében, sőt, azt tapasztalom, hogy tanulni hülyeség, kiábrándultnak és életuntnak lenni meg menő dolog a mai kamaszoknál. Most még nyavajgunk, hogy elcseszett kamaszaink vannak, csak belőlük elcseszett felnőttek lesznek, akik elcseszett módon fogják intézni egymás banki/orvosi/oktatási ügyeit és elcseszett gyerekeket fognak nevelgetni.

2009. nov. 20. 13:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem sem feltétlenül csak a szülők hibája.Sok szülő mindent megad az ő pici gyermekének,ruházza,ellátja mindennel,szinte elkényezteti,és próbál a munka mellett is odafigyelni,de ez nem mindig megy.A gyerek ugyanis bármikor kitudja játszani a szülőt,ha nagyon akarja.Még hozzá úgy,hogy szinte fel sem tűnik.Eljátssza a rendes,jó tanuló anyuci kedvence szerepet,anyuci háta mögött meg a helyi diszkóban éppen azt csinál,amit akar.
2009. nov. 20. 15:49
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Párom 17-18 éves korában többször füvezett...

Anyuja először nem vette észre rajta, haverokkal buli volt, esetleg disco, ittak kicsit...

Nagyon jó volt köztük a kapcsolat, és valahogy kiderült.

Anyuja nem ordibált vele, csak nyugodtan próbálta vele megbeszélni, hogy rossz dolog, és ne csinálja.

Utána a dolgok még ritkábbak lettek, és évek óta már semmi.

2009. nov. 20. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!