Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nemrég kezdtem el dolgozni,...

Nemrég kezdtem el dolgozni, anyámék elvárják, hogy a fele fizetésemet hazaadjam. Normális ez? Így hogy tegyek félre a saját életemre?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 15:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, hogy be kell szállnod a családi költségvetésbe, ha otthon laksz. Az is természetes lenne, ha munkádat netán elveszitve szüleid nem tennének ki az utcára. Biztosan akkor is számithatnál rájuk.
2009. nov. 19. 18:02
 22/26 anonim válasza:
egy jo barátomnál ugy van hogy a bátyja fizeti a netet illetve még gáz árának a felét is fizeti:)
2009. nov. 19. 18:10
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, üljetek le hárman, és harmadoljátok el a számlákat (értelemszerűen, mivel ketten vannak a szüleid, ők fizetik a kétharmadot és mivel te még egyedül, te az egyharmadát.)Ha ételből van vita, akkor szépen vásárolj be magadnak, főzz, süss magadra, így nem merülhet fel a probléma, hogy a szüleid igazságtalan összeget követelnek kajapénzként.

Mikor mi a párom szüleinél laktunk, mi átlag 70-80 000 Ft-ot adtunk be a közösbe, pedig a megállapodás 50 000 Ft-ról szólt. Csak hogy havonta kétszer tele tankoltuk az autójukat (az kb. 2x10 000 Ft), plusz a hétvégi kajákat mi álltuk nem ritkán. Ezért kaptunk egy 16 nm-es szobát, plusz fizettük az internetünket, amit anyósék is ugyanúgy használtak, sőt! Nagyon nem volt szempont, hogyha az egyetemen versenyjelentkezés volt a tantárgyakra, anyós pajti akkor nyugodt lélekkel skypolt tovább.

Nem mondom, hogy olcsóbb külön, de mindenképpen nyugodtabb.

A plusz pénzzel kapcsolatosan pedig azt tanácsolnám, hogy nyittass anyudékkal egy számlát a nevedre, amihez csak anyukád férhet hozzá, hogy betegyen rá pénzt. És kérd meg, hogy a hazaadott pénzből, ha marad, rakjon be. Illetve az ajándékpénzeket is oda gyűjtse. Ez persze akkor működik, ha bízol anyukádban.

2009. nov. 19. 18:12
 24/26 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon jó dolgod van! Örülj neki! Én az egész fizetésmet hazaadtam, mert amikor elkezdtem dolgozni, akkor anyukámat baleset érte, és a fizetésemre szükség volt, hogy tudjuk fizetni a rezsit. Apukám rokkantnyugdíjas volt már akkor is.

Most már van saját lakásom, hát mit mondjak, visszasírom az otthontöltött éveket. Most nagy a felelősség.

Inkább add oda a felét, minthogy az egészet egy albérlet vigye el. Jobban jársz, hidd el. A másik felével pedig szabadon rendelkezhetsz. Gondolom anyukád főz rád, mos rád!

Ne elégedetlenkedj!

2009. nov. 20. 08:07
 25/26 anonim ***** válasza:

Az normális, hogy beszállsz a költségbe, de azért nem mindegy mennyivel. Számoljátok ki a rezsi rád eső részét és ehhez megy még a kaja pénz. Ha így a fizid fele jön ki akkor gáz, de ha kevesebb akkor beszéld meg velük, hogy kevesebbet adnál, mert szeretnél félre tenni.

Nem kell eltartani egy szülőnek a felnőtt gyermekét, de sajnos az ismeretségi körömben is van rá példa, hogy mivel a gyerek dolgozik, ezért leveszik rendesen pénzzel.

Azért az sem normális ha a gyerek tartja majdnem el a szülőt.

2009. nov. 20. 09:17
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos be kell, hogy segíts! Én is szülő vagyok, és mindig azt mondtam, hogy soha nem veszek majd el a gyerekemtől ha dolgozik, de sajna oda jutott a gazdasági helyzet, hogy alig várom, hogy dolgozzom, és be tudjon segíteni, mert minden hónap egy kűzdelem, most már 2. éve, és egyre nehezebb. Apránként mindenről lemondtunk, és sajnos már nincs miről lemondani! Tehát ez a család körülményeitől függ, hogy normális e amennyit elkérnek tőled. Meg, hogy mennyit keresel az is fontos, mert ha keresel 200 eft-ot, akkor valóban nagyon sok a fele, de nem hiszem, hogy annyit keresel! Sajnos nehéz az élet, erre akkor jön rá az ember fia, mikor elkezdi a nagybetűs életet!
2009. nov. 20. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!