Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nemrég kezdtem el dolgozni,...

Nemrég kezdtem el dolgozni, anyámék elvárják, hogy a fele fizetésemet hazaadjam. Normális ez? Így hogy tegyek félre a saját életemre?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 15:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
99%

Nem leszek most népszerű

de

nem tudjuk a szülők mennyit keresnek, mennyi a rezsi lehet hogy "többe kerül" a gyerek mint a fizuja fele

És ha tetszik ha nem tudomásul kell venni, hogy a szülő nem köteles eltartani a nagykorú, dolgozó gyerekét.

Egy albérlet+rezsi +kaja biztos többe kerülne, sőt talán elég se lenne

Szóval lehet hogy nem engedhetik meg maguknak hogy ne kérjenek pénzt

Lehet hogy nevelési célzattal kérnek pénzt

2009. nov. 19. 16:10
 12/26 anonim ***** válasza:
87%

előző vagyok

Ha tényleg félre teszel ,és megtehetik akkor biztos belemennek hogy kevesebbet adj nekik

2009. nov. 19. 16:11
 13/26 anonim ***** válasza:
98%
Növérem azért költözött el anyutol,hogy ne kelljen adni semmibe.Csak ugye azt elfelejtik hogy viz,villany,fütés ,telefon,internet pénzbe kerül.De étkezni is kellene.Ha minimàlbéred van,és a felét kérik,akkor megértem.A màsik felének a felét lerakod szàmlàra,a maradt összeg elég havi ruhàra,vagy cigire.stb
2009. nov. 19. 16:14
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
én 190-ből adok le itthon apámna havonta 50-et, plusz fizetem netet tv-t telefonomat, stb, kaját veszek, bérletemet, nem kérek tőle ált pénzt magamra. nem ő kért ennyit én ajánlottam fel.
2009. nov. 19. 16:19
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ez normális-e, az elsősorban azon múlik, anyagilag hogyan állnak a szüleid. Ha egyik napról a másikra élnek, akkor teljesen érthető, hogy anyagi hozzájárulást kérnek az eltartásodért. Az olyan szülőket viszont sosem értettem, akik kekeckedésből, nevelési célzattal veszik el a gyerekük fizetésének egy részét. Azt viszont teljesen normális megoldásnak tartom, ha a szülő az eltartásért cserébe nem engedi, hogy a felnőttkorú gyereke zsebpénzként szétszórja a fizetését, hanem ragaszkodik hozzá, hogy jelentős részét a későbbiekre félretegye, befektesse. Egyébként van olyan barátom, akitől az apja minden hónapban elvette a fizetése kétharmadát, aztán amikor elköltözött otthonról, akkor derült csak ki, hogy a szülei valami előtakarékossági számlára tették neki a pénzt. Még jól is járt, mert magától fele ennyit nem tett volna félre, jól elverte volna.
2009. nov. 19. 16:24
 16/26 anonim ***** válasza:
66%
Mégis mit gondolsz? Ha már dolgozol, akkor gondolom felnőtt ember vagy, vagy nem? Ha nem tetszik, költözz külön, és akkor megtudod, hogy a fél fizetésed mire elég. Nem a szülőkön kell élősködni.
2009. nov. 19. 16:36
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Addig örülj,amíg otthon lakhatsz és "megúszod" ennyiből. Mert ugyebár gondolom,ha hazaérsz főtt kaja vár meg minden... Én is odaadtam anno a fizetésem felét,és most is segítem a szüleimet ahogy tudom (igaz mostmár csekély összeggel),de akkor is. És szerintem ennyit megérdemel akármelyik szülő,cserébe amiért fölnevelte a gyerekét,nem?
2009. nov. 19. 16:58
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Az olyan szülőket viszont sosem értettem, akik kekeckedésből, nevelési célzattal veszik el a gyerekük fizetésének egy részét."

A bátyám nemrég kezdett el dolgozni és anya NEVELÉSI CÉLZATTAL kéri el minden hónapban a fizetéséből 40ezer forintot, amit anya külön gyűjt tesómnak, hogy amikor elköltözik, egyben megkapja, mert tesóm nem képes megspórolni 3 forintot se. Úgyhogy igenis van értelme a nevelési célzatú "pénzelszedésnek".

2009. nov. 19. 17:20
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nekem biztos munkahelyem lett suli után, anyukám leült velem beszélgetni, hogy ennyi és ennyi a rezsi, és most már ugye be tudok szállni. Közösen megbeszéltük, hogy mi az az összeg, amivel be tudok szállni, félre is tudok mellette tenni, és meg is tudok élni. (A számláimat - net, telefon magamnak fizetem ezen felül) Így leadok megbeszéltek szerint x összeget, mellette pedig megoldom ahogy tudom, meg kell tanulni spórolni. Közös megegyezés volt, és nem veszik el tőlem, én adom. És előfordul, hogy veszek otthonra a családnak még plusz dolgokat, hol kaját, hogy tisztító vagy tisztálkodási szereket, stb... Szerintem így normális. Legalábbis amíg a szüleimmel élek, és van keresetem.
2009. nov. 19. 17:54
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha van szüleidnek is fizetése, akkor egyszerű az eset:

Leültök, átnézitek a számlát, és elosztjátok annyi fele, amennyi fizetés bejön.

Azért, mert te ott laksz, még ne add oda a fizetésed felét, ha az nem a számlákra fog elmenni. Abban az esetben meg főleg, hogy ők ketten vannak, te meg egyedül. Azért csak nem "fogyasztasz" annyit egyedül, mint két ember...

2009. nov. 19. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!