Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldjam meg, hogy ne...

Hogy oldjam meg, hogy ne legyen belőle sértődés?

Figyelt kérdés

Szóval azt kellene megoldanom,hogy édesapám,nesértödjön meg rám(nk),2hónapja haza kellett költöznünk hozzá,mert sajnos ugy alakultak a dolgok,hogy nem tudtuk fenntartani az albérletet amiben voltunk,édesapám meg mondta,hogy inkább költözünk ide haza(én a párom és 1éves kislányunk)

Amikor ide jöttünk megegyeztünk,hogy a rezsi felét mi álljuk(ami természetes is)meg a vásárlásba is beszállunk.

Ez már első hónapban nem így történt mivel mi fizettük ki az egész rezsit+minden nap mi vásároltunk...ebből voltak nem kicsi viták is,mert még apun kívül a hugom is itt lakik és ugy jött ki a végére,hogy aput is meg a hugomat is mi tartottuk el(ezzel se lenne semmi problémám csak sajnos anyagilag nem ugy állok ,hogy ez beleférjen)

Tegnap egy nagyon kedves ismerösömmel beszélgettem aki mondta,hogy a volt férjének a lakása üresen áll és csak rezsiért,oda mehetünk.(nekünk ez ajándék)

Minden féle képpen megyünk december 1.-től,csak nem akarom ,hogy apu megsértödjön,ez miatt ránk,na meg nem is messzire mennénk2utcával lejjebb.Unokát is láthatná ugyan ugy...

Én idegileg kikészültem tőle 2hónap alatt,és semmi képpen nem tudnék vele egy fedél alatt maradni.De haraggal sem szeretnék elmenni innen,segítsetek légyszike,elöre is köszönöm a válaszokat

2009. nov. 19. 12:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen mondd meg neki, hogy "Apa, nagyon köszönöm, hogy itt lehettünk, de van egy jó lehetőség amit nem szeretnénk kihagyni."Ha nem érti meg, akkor majd megenyhül,de szerintem nem kéne hogy megsértődjön...

Amúgy érdekesek tudnak lenni a szülők, ha a fiatal pár ott lakik...miután összeházasodtunk apuméknál laktunk kicsit, semmit sem engedtek hogy fizessünk a rezsibe.

Most anyósoméknál lakunk(így alakult, de már költözünk remélem) és 3 hónapig nem mondta mennyit kéne fizetni, most 3 havit a "nyakunkba zúdított"...férjemnek csak fusi munkái voltak mikor ide jöttünk, azt mondta azért nem szólt minden hónapban, mert gondolta nincs pénzünk, de most már jó lenne ha fizetnénk:/pedig férjem minden hónapban kérdezte mennyit adjunk, azt mondta, majd kiszámolja...hát köszi....

2009. nov. 19. 12:32
 2/4 anonim válasza:
100%

Szerintem nyugodtan mondd meg neki, hogy találtatok egy lakást a pároddal, ami tetszik Nektek, és szeretnétek átköltözni. Köszönjétek meg Neki, hogy átmenetileg Nála maradhattatok. Azt nem kell felhozni, hogy Ti fizettetek mindent, mert akkor meg előjön megint a konfliktus emiatt.

A lényeg, ez így nem fair helyzet rátok nézve, mindenképp költözzetek nyugodt lelkiismerettel. Apukádék előtte is boldogultak gondolom, most talán csak kényelmesebb volt nekik, hogy mindent Ti intéztek helyettük. Ne aggódj, biztosan meglesznek, úgysem mentek messze, bármi van, tudtok segíteni egymásnak.

2009. nov. 19. 12:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Valójában a kislányom miatt mennék a legjobban én sem vagyok nyugodt,ezt ö is érzi rajtam,hogy feszültségből áll az egész napom:(

2009. nov. 19. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Köszönjük a segítséget, de már meg tudunk állni a lábunkon.
2009. nov. 19. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!