Megéri évekig a családi házban maradni, hogy többet tudjak félretenni?
Persze hogy független, hiszen senki nem pofázik bele hova tegye a szennyesét, mikor mosson, mikor és mit egyen,kit és mikor kúrhat meg, és a pénzt is magának osztja be.
Azt ne mondd nekem, hogy ha a szüleid pénzéből élsz egy saját lakásban, az ugyanolyan mint ha a szüleid lakásában a kisszobában laknál..
Szerintem sehol fentebb nem említettük hogy ki keresi a pénzt. A kérdés tök másra vonatkozott. A szülő gyerek viszonyról szólt, hogy mennyi ideig érdemes együtt élni. Az hogy ki pénzel kit, nem volt a kérdés tárgya.
De a logikáddal élve, ha csak az számít önálló felnőtt embernek, aki megdolgozott a pénzért verejtékezve a futószalag mellett, akkor minden lottós, szerencsejátékos, és örökségből mulatozó felnőtt ember valójában nem is felnőtt. Meg még sokan.
Szerintem az az önálló felnőtt, akinek van egy pénzkerete, amiből maga határoz hogy hogyan marad életben, vagy mire költ. Az hogy az a pénz honnan jön, jött, irreleváns az önállóság szempontjából.
A kérdés nem elsősorban a szülő-gyerek viszonyra vonatkozott, hanem arra, hogy anyagi szempontból! megéri-e otthon maradni, hogy félre tudjak tenni.
Egyébként olyan szempontból önálló vagyok, hogy magamra főzök, mosok, bevásárolok, minden hivatalos ügyet én intézek stb., csak hát mégsem lehetek teljesen a magam ura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!