Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem durva, hogy...

Szerintetek nem durva, hogy így célzott arra apám, hogy fogynom kellene?

Figyelt kérdés

Nem élünk együtt, pár hetente szoktunk találkozni. A legutóbb mondta, hogy van számomra egy meglepetés, konkrétan egy "szépségutalvány", amit kapott valahonnan és majd nekem adja, amikor találkozunk. Tökre lelkes voltam, azt hittem, hogy valami kozmetikai kezelésre vagy fodrászhoz szól az utalvány, úgyis nagyon ritkán jutok el ilyen helyekre.

Tegnap megkaptam tőle a borítékot és kiderült, hogy ez az utalvány egy hasi zsírtérfogat-mérésre szól és fogyókúrás tanácsokra. Hát én teljesen ledöbbentem.

Tény, hogy van rajtam felesleg (de már dolgozom rajta), mindenesetre számomra ez kifejezetten sértő húzás volt. Inkább mondta volna egyenesen, hogy kislányom, figyelj oda a súlyodra és ennyi. Ti mit gondoltok erről?

2013. nov. 19. 16:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Vagy csak segíteni akart és te reagáltál érzékenyen, vagy tényleg kicsit durván fejtette ki a véleményét. Nem tudom, ezt kívülállóként nem lehet megmondani.

Mindenesetre én azt tanácsolom, hogy tedd túl magad rajta, vedd úgy, hogy akárhogy is adta elő, a maga módján segíteni akart, az utalványt meg használd fel, hátha tényleg így könnyebb lesz a fogyás.

2013. nov. 19. 17:12
 12/14 anonim ***** válasza:

Ilyenkor nem megsértődni kell, hanem frappáns választ adni

PL:

- Apuka, tudja jól hogy fogyókúrázom, de a testem épp most pánikolt be!

- Apuka! Én nem kövér vagyok, csak félreértelmezett anorexiás..

- Apuka! Én törékeny vagyok mint a porcelán, csak kibéleltem magam, hogy óvjam szép testemet!

- Apuka! Menj szemészetre! Mostanában rosszul látsz!

2013. nov. 19. 17:18
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha amúgy is dolgozol rajta, akkor örülj neki, hogy könnyebben fog menni.

Nyilván nem megsérteni akart. Ha azt mondta volna, hogy "Gizike, nem veszed észre, milyen kövér vagy?? Fogynod kéne!", akkor meg erről szólna a kérdésed.

Ki legyen az emberrel őszinte, ha nem a szülei? Ráadásul nem csak beszél a vakvilágba, mert azt nagyon könnyű. Hanem segíteni is próbál a maga módján.

Úgyhogy szerintem tedd félre ezt a fajta büszkeséged és inkább örülj az utalványnak, segíts magadon, amíg lehet.

2013. nov. 19. 17:55
 14/14 anonim ***** válasza:
Rossz módon adta elő magát apád talán, de ennek megítéléséhez tudni kellene, hogy mi a helyzet valójában, hány kiló vagy és milyen magas. Láttam már olyat, amikor rettenetesen kövér lány ugyanúgy beszélt ahogy te. Egész egyszerűen nem hitte el, hogy ő kövér. Lehet, hogy tényleg van problémád, és apád úgy érezte, hogy valamit már csak kötelessége mondani, a te érdekedben, akármennyire is ő nem akarna ilyesmit mondani a saját lányának. Aztán az ilyen kényszerült dolgok gyakran tényleg nem jönnek ki jól.
2013. dec. 7. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!