Milyen gerinctelen dolog egy férfi részéről, ha gyűrűt vesz a barátnőjének, de valojában feleségül venni esze ágában sincs?
Hm, trükkös pasi...
Én nem hagynám annyiban, rákérdeznék, és ha esze ágában sincs idővel házasodni, a gyűrüt is vissza adnám neki. Nem is konkrétan ezért, hanem mert akkor elvártam volna, hogy ne koncot dobjon, mondván én is kussolhatok meg ő is jól jár, hanem akkor lett volna egyenes, őszinte, nem félre érthető.
Nem bántásból írom, tényleg, de amikor ilyen kérdéseket olvasok, meg olyanokat, hogy "miért nem jegyez már el?", "lehet, hogy nem is akar soha elvenni?" stb., nekem mindig az jut eszembe, hogy ezek az emberek mit csinálnak egymás mellett éveken keresztül, milyen kapcsolatban lehetnek, ha évek alatt ennyire nem sikerül a jövőbeni tervekről beszélni, hogy X év után fogalmuk sincs, hogy mit akar a másik házasság/családalapítás terén. Nem bírom fölfogni, hogy lehet lehúzni több évet valaki mellett úgy, hogy nem merül föl ez a kérdés.
Mikor összejöttünk a férjemmel, már pár hónap után felmerült ez a téma, nem kellett se erőltetnem, se puhatolóznom, se célozgatnom, egyszerűen magától jött, hogy beszéljünk róla, hogyan képzeljük el az életünket pár év múlva, mi a véleményünk a házasságról, családról. Éppen ezért nem kellett soha agyalnom azon, hogy össze akar-e velem költözni, el fog-e venni, lesznek-e gyerekeink, mert beszéltünk róla, tudtam, hogy házasságpárti, akárcsak én, tudtam hogy szeretne gyerekeket, azt is tudtam, hányat, és azt is, hogy mindezeket nagyjából hány éves korunkban képzeli el. Nem voltak kétségek, kínlódás, hogy meg merjem-e kérdezni vagy ne, célozgatás vagy ilyesmik. Miért nem lehet egy kapcsolatban nyíltan, normálisan beszélni erről?
A te esetedben, kérdező, nekem úgy tűnik, hogy a párod ezt nem a klasszikus értelemben vett eljegyzésnek szánta, csak a kapcsolat megerősítésének, és nekem az jön le, hogy innentől kezdve neki jó így, nem akar továbblépni, nem akar házasságot, elég ennyi. Lehet, hogy ennek csak annyi az oka, hogy nem házasságpárti, de ezt neked kellene tudni, hogy az az ember, akivel évek óta együtt vagy, házasságpárti-e egyáltalán.
Off: azt sose fogom megérteni, hogy akik nem akarnak összeházasodni, minek jegyzik el egymást? Az eljegyzés a házassági szándék kifejezése elvileg, ha nincs ilyen szándék, akkor mi értelme van az eljegyzésnek? Miért nem lehet csak együtt élni, és kész?
Utolsó előtti válaszolóval teljese mértékben egyetértek.
Régen is úgy volt, hogy az esküvőt megelőző egy évben jegyezték el a menyasszonynak valót.Tehát, szerintem is, minek az eljegyzés, ha nem követi házasság?
Manapság teljesen elfogadott a gyűrű nélküli sima együttélés is...
Több,pláne tízéves eljegyzett menyasszony státusz, kicsit nevetséges...de van aki örök menyasszony marad:)
Ha már gyűrűt akar venni a pasi, ne karikát vegyen,ha nem akarja feleségül venni a párját...annyi szép gyűrűt lehet kapni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!