Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit vehetek ennyi pénzből...

Mit vehetek ennyi pénzből karácsonyra?

Figyelt kérdés
van kb 13 000-ft erre a célra és 5 embernek (anyu,apu,hugi,vőlegényem,legjobb b.nőm) kéne beosztani. kinek mit vehetnék,hogy kijöjjek ebből a kis pénzből,de mégse valami ócskaságot kapjanak? esetleg kreatív dolog is lehet! köszi a segítséget.
2009. nov. 18. 19:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Én azt tanácsolom, hogy a legjobb barátnődnek csinálj valami személyeset, azt olcsóbban megúszod. A hugodnak is szerintem tudnál valami szépet készíteni. Pl. gyöngyökből nagyon szép karkötőt és nyakláncot lehet csinálni. Anyukádnak meg apukádnak tudsz valami olyat venni, amit mindkettőnek tudod adni.A vőlegényed... amit szeret. Ismered annyira, hogy miket szeret. A szerint válassz.
2009. nov. 18. 19:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ettől jóval kevesebb pénzt kell beosztani sokkal több emberre.

Kozmetikumokat veszek mindenkinek.Egy márkásabb tusfürdő és hozzá egy ugyanilyen márkájú szappan kb:850Ft.

Nem a pénzről szól a karácsony és ezt mi tiszteletbe tartjuk.

2009. nov. 18. 19:24
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha mindent személyesen készítesz el, akár a feléből is kijöhetsz, hiszen csak az alapanyagokat kell megvenned.

Ebben a kérdésben írtak le iszonyat jó ötleteket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2009. nov. 18. 19:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A tusfürdö tényleg jó ötlet a felnötteknek.

Pl mióta felnöttem vagy is külön élek,(már 5 éve) minden évben örülök hogy nagynéném mindig valami tusürdökészletet vesz. ìgy nekem nem kell vennem, álltalában nivea vagy ilyesmit kapok.

a huginak talán inkább egy kisebb bizsut vegyél. a párodnak meg nem tudom. kedvenc foci csapatárol egy naptárat, vagy kedvenc együtteséröl. vagy ilyesmit.

2009. nov. 18. 19:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

szia én karácsonyra saját késztésü ajándékot csinálok:

papir dobozt hajtogatok és abba só gyurmát mindenkinek személyre szabottan.

sajna nekem 5000 sem jut ezért ez a megoldás jut nekem.

2009. nov. 18. 19:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól számolom, akkor ez nagyjából fejenként 2600 ft, igaz? Én is elkezdtem már nézelődni, ilyesmikre jutottam: Rossmannban láttam tusfürdő-testradír-fürdősó-fürdőrózsa csomagot 1000 ft körül (kis kiszerelés, de elegáns), hugidnak és barátnődnek esetleg vehetsz ilyet, mellé egy-egy nyakláncot, fülbevalót, karkötőt vagy sálat.(Az én hugim alighanem ilyesmit kap majd)

Apunak tavaly az IKEA-ban vettem egy késkészletet, szintén 1000 ft körül volt (tudom, hogy ilyesmit a babona szerint nem jó ajándékozni, de ő nagyon örült neki, mert nem voltak kései a tanyájában és szüksége volt rá).Idén még nem találtam ki neki semmit, de valami hasonlóban gondolkodom.

Anyukámnak szintén IKEA ajándék lesz: kinézett magának egy praktikus liszt-szitát (párszáz forint), ezen kívül van 1-2 kedvenc filmje, amit mindig emleget, na azokat megkapja DVD-n (szerencsére kaphatóak, láttam őket olyan 1000 ft körüli összegért szintén).

A nagymamám imád kézimunkázni, mostanában a gobelinekre van rákattanva, neki veszek egy gobelin-kép alapot (ez is kijön a 2600 ft-ból)

A barátom idén papucsot kap (nem azért, mert papucs lenne, hanem mert hetek óta hallgatom, hogy az itthoni papucsa már kényelmetlen, mert évek óta hordja és nagyon kitaposta)

Én eddig ennyire jutottam, de leírtam neked, hátha ötletet kaphatsz belőle.

2009. nov. 18. 19:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi Párommal még suliba járunk, így nincs saját keresetünk... Ilyenkor kb 2000 Ft-ból (!) gazdálkodunk... Összedobjuk a pénzt és mindig közösen adjuk oda az ajándékot a családtagoknak.

Tavaly pl. Anyukámnak Nivea kézkrémet vettünk, a kicsi fajtát, kb. 200 Ft volt drogériában.

Apukám dohányzik és nagy kártyás... Ő egy kártya mintájú öngyújtót kapott, amit 60 Ft-ért vettünk! :D

Hugom kedvenc színe a rózsaszín, és kedvenc állata a delfin... Kapott egy rózsaszín delfines kulcstartót! :)

Ilyen apróságokat vettünk mindenkinek, szépen becsomagoltuk, és mindenki örült neki! =)

Nagyobb ajándékot csak egymásnak vettünk, de az is max. 3000 Ft körül volt.

18L

2009. nov. 18. 19:57
 8/12 A kérdező kommentje:

nagyon köszönök minden ötletet,persze még jöhetnek továbbiak.

az a baj,h Ikea és hasonló helyekre nem jutok el,mivel kisvárosban élek, és utazásra meg csomó pénz elmenne abból a kevésből ami van. tehát valahogy helyben kell megoldanom.

2009. nov. 18. 20:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én közösen veszem nővéremmel az ajándékot a családnak,kivéve a bnőimnek,páromnak és nővéremnek.. Anyukámnak vettem egy nagyon vastag szakácskönyvet,mivel rengeteg van neki és szerintem szeretni fogja és pont jókor,mert 6000ftről le volt árazva 2000ftre.Apukámnak nyakkendőt vettünk,mert abból neki a munkája miatt sose elég,és ezis 1000-1500ft lesz mivel felezzük az árakat nővéremmel.Nagyszülők közül csak két mamám él és nekik testápolót meg tusfürdőt veszünk,azoknak úgyis jó hasznát veszik.Nővéremnek 1200ért vettem egy nagyon jó muffinos könyvet,mert imádja amuffinokat.Páromnak készítettem egy fényképalbumot és belrakram sok képet,meg idézeteket írtam és ez került kb. 5000ftba,szóval ez húzósabb volt. Két legjobb barátnőmnek füstölőt vettem és mindkettőnek egy-egy kis karácsonyi bögrét,aminek darabj 190 ft volt, de szerintem gyönyörűek és nem csicsásak.Ennyi.Sok szerencsét a vásárláshoz és boldog ünnepeket előre.
2009. nov. 18. 20:09
 10/12 anonim ***** válasza:

19.50-es vagyok: igen, az utazgatás valóban megdobná a költségeket... akkor IKEA kilőve :)

A lakóhelyeden szokott lenni esetleg karácsonyi vásár? Néha ott is lehet jó dolgokat látni ajándéknak, bár az árak időnként nagyon elszállnak...

Egyik évben a család minden tagjának vettem egy-egy teljesen átlátszó, dísztelen gömböt (karácsonyfadíszt) és üvegfestékkel megfestettem mindenkinek egyedileg - ráírtam a családtag nevét meg mintákat festettem rá, azt kapott mindenki egy-egy kisebb tusfürdős/samponos stb csomag mellé. Azóta is ott lógnak a karácsonyfánkon minden évben, örültek neki.

Hobbi-bolt esetleg a te városodban is akad, körülnézhetsz ott is.

2009. nov. 18. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!