Hogy kerültünk ebbe a helyzetbe? Hogyan tovább?
Párommal hétvégén összevesztünk a pénz miatt. Sokkal többet költött a közértbe a kelleténél, én szidtam nagyon, ő nekem vágott egy csomag tésztát-összeverekedtünk. Mostanában nagyon nagy a nyomás rajtunk és most szakadt el a cérna. Anyuval egy lakásban lakunk-anyu és én 50-50% tulajdonosok vagyunk a lakásnak. Páromat anyu kezdettől utálja, folyamatosan szövegel ellene, hogy félre...csajozik, hogy nem keres elég pénzt, egész nap duruzsol nekem. Lényeg, a lényeg, hogy anyu kihívta a rendőrséget, hogy bántalmazott engem a párom. A párom most elköltözött. Én már nagyon bánom az egészet, magamat is okolom a kialakult helyzetért.
Anyu nem akarja eladni a lakást, telket-pedig a fele az enyém - apai örökség. Albérletbe kellene mennünk vagy pereljem be az anyámat? Mi a teendő?
Van egy 10,5 hónapos kisbabánk is a párommal-egyébként ő egyetemista én gyedből élek.
Mit javasoltok?
Ahogy olvasom nem ez az első eset, hogy veszekedtek a pasival. Szerintem anyukádnak elege van a műsorból. Megértem, mitagadás. És, már ne haragudj, de az az ő lakása is, az ő otthona, és te a nyakára hoztál valakit, akit kezdettől fogva nem kedvelt. valószínűleg oka van annak, hogy nem kedveli. Én megértem anyádat is. Ha neked nem tetszi, még a gyerek előtt el kellett volna menned otthonról, de ahogy hallom a pasinak sincs miből eltartani téged egyelőre. Hát ez van.
Nem értem miért gondolja mindenki, hogy egy idősebb nőnek kötelessége elviselni egy idegen pasit az otthonában állandóan, úgy hogy a pasi oda is költözik, ráadásul akivel folytonos balhé van. Nekem is volt olyan barátom akit a szüleim nem kedveltek. Volt hogy átjött, de nem költöztettem a nyakukra.
Ha meg pert indítasz a közös tulajdon megszüntetéséért, az is eltart egy jódarabig, nem leszel előrébb.
Kedves Utolsó!
Mindenképpen én és a kisfiam jár rosszul.
Örökséghez nem jutok hozzá-anyut is meg lehet érteni, DE én is szeretném élni az életemet. Úgy pedig igen nehéz, hogy a nulláról kell kezdeni, miközben a közös lakást én újítattam fel-parketta, kövezés, stb..... a rezsit egész nyáron mi fizettük, a fixet sem volt hajlandó fizetni.
Ha elmegyek albérletbe, akkor anyu nem tudja fizetni a rezsit, hisz több, mint a nyugdíja, ezért kiadja albérletbe ő is ezt a két kisszobát.
Kinek jó ez?? Anyunak egyik eddigi társaim sem tetszettek. Azaz sosem tetszett neki senki, ő mindent jobban tud, mint én, egész életemben elvette az önbizalmamat. Nem támogatta a tanulmányaimat, főiskola alatt is kérte a rezsipénzt is és azt mondta, hogy "úgysincs haszna a tanulmányaimból, hagyjam abba". Ő az anyám.
Már, bocsi, de a kettőtök bevétele több mint 200e Forint? És a pénzen veszekedtek? Mi a feléből élünk, van egy 13 hónapos kisfiúnk, és nem vitatéma a pénz.
Anyukád tényleg szörnyűnek tűnik. Nem menne egy kisebb lakásba (gondolom ez olyan 3-4 szobás lehet), aminek tudná fizetni a rezsijét, plusz eltartani magát? Ez lenne a normális magatartás. Ti meg vagy kifizetnétek, vagy eladnátok az ingatlanokat. Azután a magatartás után meg, amit feléd tanúsított, akár perre is vinném, mert így a ti kapcsolatotok fog rá menni. Hidd el, sokat számít a "duruzsolás", kikezdi a legszilárdabb szerelmet is:(
A kisfiadnak meg gyógyulást kívánok, nektek meg szép életet.
Sajnos nem 200 e Ft-ból élünk, hanem 100 e-ből, mivel közel 100 e Ft a havi rezsi ebbe a lakásba, ami 1+2 félszoba 59 m2. Magánrendelésre kell mennünk rendszeresen, hogy a koponyáját ellenőrizzék a kisfiamnak, alkalmanként ez sem olcsó. Macskánk is van, ő is csak macskakajához van szoktatva. A kajára is elmegy összesen 3-ra 60 e Ft és a pelenkára is legalább havi 10 e Ft.
Az az igazság, hogy hozzá voltam szokva egy életszínvonalhoz és hacsak egy kicsit is kevesebb jut, akkor már nem érzem magamat biztonságban.
Anyu akkor adja el a lakást, ha legalább 6 millió Ft-ot kap belőle, de most ez a lakás 8,5 milliót ér. Szóval eszében sincs eladni.
Albérlet lesz a megoldás, egy olcsóbb rezsijű, mint ez a pénznyelő panell.
Köszönöm a jókívánságot. Én is kívánok mindenkinek sok boldogságot, szeretetet.
Az biztos, hogy egy egyszerű albiban jobban jönnétek ki. És meg lenne a nyugodt családi életetek(legalábbis csak rajtatok múlna). Anyukád meg bajlódjon az albérlőkkel...
Mi, egy 37nm-es albiban éltünk 5 hónapig, és cakkumpakk 60e Ft volt a max., amit fizettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!