Amikor gyakorikérdéseken valaki a szüleiről tesz fel kérdést, miért mindig az a válasz, hogy mi közöd hozzá?
Hogy joga van-e beleszólni a kérdésbe, az szerintem attól függ, hogy mi a kérdés.
Ha a szülőknek párkapcsolati gondjai vannak – anyuka félrekefélt a szomszéddal pl. – ahhoz bizony semmi köze a gyereknek. Sem tinikorban, sem később.
Az meg hogy hány gyereket vállalnak… Hát én nem tudom. Fura lenne az a szitu, hogy „anyu, menj csak el abortuszra, mert nem akarok szobatársat”
Viszont abba pl. igenis van beleszólási joga, hogy milyen szakmát szeretne tanulni, melyik iskolába szeretne járni.
család: szülők vs gyerekek
munkahely: főnök vs beosztottak
állam: kormány vs egyszerű polgárok
így tessék nézni a dolgokat, és nem felmenteni a szülőket az "egyeztetés", a közös döntés felelőssége alól (ezt szülőként mondom)
Én nem mentem fel, de most tényleg, nehogy már egyeztessek a gyerekemmel pl. a szexuális életemről. Mindent azért nem kell megtárgyalni velük. Van amit igen, de nem mindent.
17:08 (27/N)
Ez a "a kamaszoknak kötelezségük is van" meg "hozniuk kell áldozatot" a szülők gyerekvállalásánál kicsit furcsán hangzik.
Emlékszem, itt az oldalon volt egy 15-16 éves lány, akinek a kedves édesanyja szült egy másik gyereket, akit beraktak a lány szobájába, mert anyuci meg apuci este tévézni akartak, meg nem akartak felkelni a kicsihez éjjel. Szegény lány aludni sem tudott, mert gyakorlatilag ő volt a gyerek anyja. Akkor az most normális lenne? Magyarul a kamasz gyerek kötelezsége az, amihez a felnőttnek nincs kedve.
Másrészt szerintem az ilyen dolgok, mint pl. az alvás vagy az evés mindenkinek joga, ha kamasz, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!