Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öregek otthonába milyen...

Öregek otthonába milyen feltételekkel vesznek fel öreget? Hogy lehet megakadályozni valakit, hogy oda felvegyék?

Figyelt kérdés
2013. nov. 12. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nincs feltétel legalábbis a magánban az, hogy fizessenek.

Sehogy.

2013. nov. 12. 19:37
 2/8 Morozov ***** válasza:
A legtöbb helyen várólista van...meg kell várni, hogy valamelyik lakó meghaljon, és akkor hívnak új valakit.
2013. nov. 12. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet megakadályozni valakit, hogy oda felvegyék?"

..ezt a kérdést nem értem.

(Hogy lehet megakadályozni azt, hogy valakit oda felvegyenek??? ...így érted?...

Milyen módon lehet igénybe venni az ápolást, gondozást nyújtó szakosított ellátásokat?

[link]

[link]

Térítési díj:

[link]

forrás:

[link]

9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről:

[link]

2013. nov. 12. 19:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Van korhatar (ha jol emlekszem az oregsegi nyugdijkorhatar a minimum) , jovedelemminimum a koltsegek miatt. Az otthon tipusatol fuggoen bizonyos betegsegek kizaro okok -allando apolast igenylo beteget nem mindenhol fogadnak. A legtobb helyen hosszu varolista van.
2013. nov. 12. 19:45
 5/8 Morozov ***** válasza:
100%
Ha az illető napi gondozási szükséglete meghaladja a napi 4 órát, akkor nem kell nyugdíjas korúnak lennie, és ha kevés a nyugdíja a költségek kifizetésére, akkor a hozzátartozói, ha nincsenek neki, akkor úgy tudom az önkormányzat fizeti ki a hiányzó összeget.
2013. nov. 12. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:

A fenti vagyon értékét 96-tal kell osztani, így kijön az egy havi érték, melyet a havi jövedelemhez hozzá kell adni.

A havi térítési díj nem lehet több az ellátott havi jövedelmének 80%-ánál.

Biztosan én nem dolgoztam fel helyesen az infót. De akkor most mennyit kell fizetni? Csak kiv képpen. Mert az első esetben egy 20 milliós lakással, és egy normál 100-as nyugdíjjal, az bizony már havi 300, amiből beköltözhet egy wellness központba is!

2013. nov. 12. 20:29
 7/8 Morozov ***** válasza:
Ahol én vagyok most gyakorlaton, ott 85500 ft/hó
2013. nov. 12. 20:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Angliaban 350 ezer/HÉT, ahol én dolgoztam.
2013. nov. 12. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!