Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom bárhogy megakadályoz...

Van jogom bárhogy megakadályozni a kapcsolatukat?

Figyelt kérdés
A lányom 25 éves, a barátja 34. Egyik sem dolgozott még 1 évnél többet az életében. A fiú munkanélküli segélyen van, és a munkaügyin keresztül végez egy okj tanfolyamot, ezért kap kb havi 60 ezer forintot. Nekünk lead ebből havi 10 ezer forintot, ebből eszik, mosok rá, fürdik, stb. A maradékot elisszák, elköltik tetoválásra, és a legújabb okostelefonra éppen (ezt részletre). Úgy érzem, ránőttek a fejemre. Itt lakik még a lányom öccse, egyetemen tanul, nem dolgozik, de nem is tudna. Néha az idegösszeomlás kerülget a két ingyenélőtől, akiket sehogy nem lehet kicsit életrevalóvá tenni. A lányom nem rakhatom ki az utcára, mert máshova nem mehetne. A fiúnak már mondtam, hogy kalap kabát, egy hét múlva újra itt volt- a lányom szobája külön nyílik a háztól, külön fürdővel, szinte észre se vettem, hogy visszajött.. Tehetetlennek érzem magam, és egyre rosszabb a lányommal is a kapcsolatom. 170 ezer forintot keresek, ebből 3-an is nehezen élünk meg, a havi 10 ezer, amit a fiú ad, semmire nem elég. Ha veszek magamnak vagy a fiamnak zöldséget, gyümölcsöt, azt is kérdés nélkül megeszi, és fel van háborodva, ha krumplistészta az ebéd, mert ő fizet.. Ha nem mostam, azért is számonkért régen. Hogy rakhatom ki innen úgy, hogy a lányom is észheztérjen?
2012. márc. 6. 14:25
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%

Te mosol a lányod barátjára, aki 34 éves?:S

Nem a te párod, hanem a lányodé. A lányodnak kell rá mosnia, főznie.

A lányod miért nem dolgozott eddig? Te tartod el őt is?

2012. márc. 6. 14:27
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

megmondod,hogy legközelebb kihívod a rendőrséget.

De a lányod szempontjából szerintem okosabb lenne,ha őt is kiraknád,vagy megmondanádmennyit kell fizetnie havonta a rezsire, kajára, bérleti díjra(a lányod 25 éves,mit dolgozik?)

2012. márc. 6. 14:29
 3/24 A kérdező kommentje:

Igen, én mosok, mert a mosógép az én fürdőszobámban van, ami a szobámból nyílik, és nem szeretném, hogy mászkáljanak bent. Tűnt már el egy-két dolgom, és mióta zárom az ajtót, semmi..

Én tartom el a lányomat is. A fiammal nincs komoly gond, teszi a dolgát. A lányom képtelen haladni, és nem értem az okát. Az érettségije sincs meg, boltban dolgozott eladóként 1 évig, de elküldték.

2012. márc. 6. 14:31
 4/24 A kérdező kommentje:
Már majdnem 1 éve annak, hogy abból az állásból mennie kellett, azóta semmi! Mindig csak keresi az állást az elmondása szerint, nem jeleznek vissza sehonnan neki.
2012. márc. 6. 14:32
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Én 25 évesen már csak kölcsönbe kértem bármit is otthonról, amit vissza is adtam, ok főztek rám míg otthon laktam de ez természetes egy családban, és én is adtam a rezsibe.

Ha ennyire a fejedre nőttek ülj le a lányoddal és mond el neki ezeket a dolgokat, meg kell értenie hogy nem tudsz eltartani 2 felnőtt, munkaképes embert.

2012. márc. 6. 14:34
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy nem akarod beengedni a fürdőszobába. Csak a gond az, hogy kihasználnak. Te dolgozol, mellette házimunka.

Nagyon szomorú, hogy a lányod ilyen, nem foglalkozik a te érzéseiddel, azzal, hogy te nem vagy köteles eltartani sem őt, sem a barátját.

Neked kellett volna az elejétől fogva szigorúbbnak lenned, hogy ne fajuljon el eddig a lányod.

Nálunk sem engem, sem a párom nem tartotta el sose a családja. Mi pont azért mentünk dolgozni, hogy mi segítsük a szülőket.

2012. márc. 6. 14:36
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
ne az ő kapcsolatukat akadályozd meg! az ellen lépj fel, h tönkretegyék az életedet. én a helyedben megmondanám, h az itt lakás a fiú részéről mától 30-40 e Ft vagy vegyen ki albit, éljenek ott együtt, vagy éljenek külön, a lányod nálad, a fiú másutt és majd randiznak. ez őt is elgondolkoztatja majd, mert úgy gondolja, h így "nem éri meg". h megszól krumplis tészta miatt, az már mindennek a teje. állj a sarkadra és regulázd meg őket légy következetes és határozott, ha egyszer kimondtad, ne táncolj vissza, ne engedj belőle
2012. márc. 6. 14:36
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Van a csávónak havi 60ezer forintja, tökéletes.

Vaterán egy működőképes mosógép 20k, rezsó szinte ingyen van.

Aztán a havi 60ból lehet kaját is venni, meg beszállni a számlákba.

Ha már úgyis külön vannak, legalbb láb alatt sincsenek.

Ugyan már, ne hagyd magad!

Én is anyóséknál lakom a párommal, de külön "házban", külön háztartással.

A párom 80at keres, nekem nincs állásom sajnos, de tökéletesen megélünk. ÉS mi még csak 21 vagyunk...

2012. márc. 6. 14:47
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nem fogadnám el 10.000,- Ft-ot sem, de közölném velük, hogy innentől külön kassza. Mossanak magukra (ahol és amiből akarnak, de te zárod a szobád) és vásároljanak maguknak élelmet, sampont, és egyéb dolgokat is. Még a hűtőt is bevinném a szobába, amit zárni lehet.

Ha hagyod, hogy kihasználjanak, ki is fognak. Nekik ez így kényelmes.

Ha ez a változat nem tetszik nekik, akkor még mindig lehet "kompromisszumot" kötni, hogy ki-ki beszáll a háztartásba amennyire tud, és nem reklamál.

2012. márc. 6. 14:49
 10/24 anonim ***** válasza:
91%
Dobd ki őket otthonról! Az ilyen léhűtők menjenek a híd alá. Ha a lányod észhez tér, hazajöhet, de: egyedül. Cseréld le a zárat, akkor nem tud egyik sem a tudtod nélkül beállítani...
2012. márc. 6. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!