Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsa, hogy ennyi "hiszti...

Nem furcsa, hogy ennyi "hisztis" tini van?

Figyelt kérdés
Nem győzöm már kapkodni a fejemet. Az egyiket nem engedik a haverokkal lógni, a másik nem csetelhet napi 6 órát, a harmadiknak az a baja, hogy az anyja folyton rajta lóg, és kérdezgeti... Az én időmben(pedig nem volt olyan régen!!!) nem volt ez ilyen "színpadias" dolog. Vagy ennyit változik a világ??
2009. nov. 17. 12:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%

Az, hogy ha ezen oldalból csinálnánk statisztikát, akkor az derülne ki, hogy 10-ből nyolc pár meddő.

Mint a tiniknél. 10-ből 10 szenved.

Lehet, hogy a tízre ezer jut, akinek nincs baja, csak az nem írogat ide.

Ez olyan mintavétel, mint tegnap láttam a tv-ban: vettek 10 csirkét, s ebből 7 volt szalmonellás. Amiből levonták a következtetést: az ország csirkéi nagyrészt fertőzöttek.

(nem ám annak az egy autónak az egy csirkeládája, aki körbeterítette pár kilométeren belül a boltokat)

Ne vonj le következtetést, akinek nincs problémája, az nem kérdez, és lehet, hogy ez tömeges :)

2009. nov. 17. 13:27
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

mindig is voltak és mindig is lesznek lázadások. csak a lázadások módja változik. az 50es években a rock 'n roll, a 70es években a hosszú haj és miniszoknya. ma már egy szülőt sem zavarja a rock 'n roll, sem a hosszú haj vagy a miniszoknya.

tehát a fiataloknak mást kell találni, amivel kihangsúlyozzák az egyéniségüket, hogy mitől másabbak, mint a szülei. ez a fejlődés része.

2009. nov. 17. 14:19
 13/20 anonim ***** válasza:
Aki lepontozta a 13:27-es választ,megosztaná velünk,hogy mivel nem értett egyet?
2009. nov. 17. 15:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én már azt várom, hogy a tinik a korlátok feszegetésében meg az erkölcsi tabuk felrúgásában oda jussanak, hogy a nagy lázadhatnékban az legyen a sikk, hogy 20 éves koromig szűz akarok maradni, mert az a normális hogy 13 évesen elvesztem. Meg az, hogy tanulok mint a kisangyal, mert az az általános elvárás, hogy le se sz@rom a tanárt meg a tananyagot.

Álmodik a Tiszapart...

2009. nov. 17. 15:59
 15/20 A kérdező kommentje:
:)
2009. nov. 17. 16:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Pár napja én is tettem fel kérdést ilyen témában... :)

SZámomra is fura ez az egész, de végülis érthető. Ez az oldal azért van, hogy a kérdésekre a népek választ kapjanak, és ha a tiniknek konkrétan ilyen problémájuk van, akkor megkérdezhessék a dolgokat, mások hogy látják a helyzetét. Ez eddig oké...

Amit még mindig nem értek, hogy miért van az, hogy a mai átlagtinik egy az egyben ki merik jelenteni, hogy a szüleik gyűlölik őket. Az indok általában az, hogy "más már 14 évesen hajnalig mehet diszkózni, engem meg 16 évesen is csak éjfélig engednek el". Az ilyeneknek azt szoktam mondani, hogy Horák Nórit is elengedték 14 évesen diszkóba hajnalig, és még csak nem is nagyvárosban, hanem egy kisvárosi porfészekben a puszta közepén... Persze velük nem történhet meg ugyanaz... Hát persze.

A másik kedvencem, mikor tudatlan és tanulatlan tizenévesek borzalmas helytelenírással zokogva panaszolják el, hogy rosszul tanulnak, emiatt a szüleik állandóan ordítanak velük, avagy néha oda is csapnak. Erre általában tömegével jönnek az olyan válaszok, mint "fordulj a gyámügyhöz, igazad van, a szüleid undorító férgek, nincs joguk beleszólni az életedbe".

A tinikkel az a baj, hogy bár a jogaikkal nagyon is tisztában vannak, a kötelességeikről hajlamosak megfeledkezni, illetve tudomásul sem venni azokat. Ezt a problémát pedig csak az idő oldja meg, illetve ha a fiatal a saját lábára áll. Akkor már vissza fogja sírni, hogy anyu mosott-főzött-takarított rá, ruházta, iskoláztatta, és mindezért csak annyit kért, hogy tanuljon jól és fogadjon szót...

2009. nov. 17. 18:04
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer(talán tavaly) egy nagy vidéki bevásárlóközpont egyik sportáruházában sétáltam a párommal.Egy kb. 15-16 éves tini lány a cipőknél ült egy széken,próbálgatta a márkás sportcipőket.Közben a barátnőjével beszélgetett,és hangosan ecsetelte,hogy neki mekkora szemét anyja van,mert folyton a fejéhez meri vagdosni,hogy bezzeg ő megveszi neki mindig a 30 ezer forintos márkás cipőket,magán pedig spórol,és cserébe semmi hála,vagy köszönet.A kiscsaj teljesen fel volt háborodva,hogy anyuka hogy meri ezt folyton felhozni neki,mikor őneki igényei vannak!...:-(Aztán úgy alakult,hogy vettünk valamit,sorba álltunk,és egy nyolcéves forma kiscsaj is állt a szüleivel ami sorunkban.Ő is kapott valami jó drága cipőt,és nme tetszett neki,ezt fennhangon közölte is az anyjával,anyuka meg széles mosollyal az arcán rohant az ő kis drágájának kicserélni a pipás cipőt a kétszer drágábbra,nehogy már anyuci szeme fénye nyűgös legyen...Illetve hallottam egy anyáról,aki eladta a mikróját,hogy presztízs cuccot vehessen a kicsi babucijának,különben ki fogják közösíteni a suliban...Azt hiszem,ehhez nincs mit hozzá fűzni,csak annyit,hogy nevelés kérdése is részben...
2009. nov. 17. 20:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Amikor én tini voltam, a barátaimmal beszéltem meg a csajozást.Édesapámmal beszéltem meg a barátnő dolgot ,mint férfi a férfival. Ma ahogy látom internetes ismeretlen felhasználókkal beszélik meg a dolgait, itt sírják ki magukat. Az én időmben a barátaimmal beszéltem meg a dolgaimat, ma internetes fórumokkal beszélgetnek.

Én vasutas akartam lenni, akkoriban még eljártunk vonatozni, mivel a jegy ingyen volt, néztük a gyönyörű tájat a vonatról, ma megteszi ezt egy vonat szimulátor.

2012. márc. 3. 22:06
 19/20 anonim ***** válasza:

Kiegészítés

Én tudok a kezdettekről beszélni.

Először is nem volt ennyi tizenéves.

Nem volt ennyi ilyen kérdés ,hogy : ""Teherbe eshetek""

Meg ilyenek se: ""Gáz X évesen szűz lenni?""

Meg ,hogy : Nem volt ennyi helyesírási hiba:

De ez is jó ami most van.

Nem volt régebben ennyi mosolygó fej az írásokban:

Gondolok ilyenekre: "":-D ; :( ; :) , meg ilyenek se

"" XD ; :-P ; LOL ;

Meg akkoriban normális kérdések .

Én meg figyeltem a GYK társadalmat, birodalmat, közösséget!

2012. márc. 3. 22:15
 20/20 anonim ***** válasza:
bámulják a tv t a net et és azt hiszik a plázázás a napi norma gőzük sincs a valloságról
2016. jan. 30. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!