Nem furcsa, hogy ennyi "hisztis" tini van?
Nem, eddig is hőzöngtek ezen a tinik, csak nem volt ilyen fórum nekik. Plusz régebben nem is volt ennyire erős a média nyomása, mint ma. Pont azért őket célozzák, mert könnyen befolyásolhatók és kierőszakolnak mindent a szülőktől, legyen szó ruháról, buliról vagy szőrtelenítő krémekről.
Mi is mindig lázongtunk, csak a barátnők egymásnak sírták ki a bajukat. Most meg a fél ország olvassa :)
Na igen..Amikor én fiatal voltam(az se volt olyan régen)nekünk nemhogy net,de számítógép sem volt...Így legalább tényleg BESZÉLGETTÜNK másokkal...Akkor is voltak tini gondok,volt,hogy én is hisztiztem mert az apám nem engedett el 17 évesen moziba,de azért ennyire nem mint most...De hát ez egy más világ..most ez van,a fiataloknak más lett az életvitelük,más dolgok foglalkoztatják..
Szerintem a legtöbbnek az a baja,hogy jóformán csak MSN-en,vagy neten keresztül kommunikálnak másokkal(mint ahogy itt is)nem ismerik magát a személyes kapcsolatokat..Értem itt a gyerek-szülő kapcsolatát..
Én nem látom, hogy "hisztisebbek" lennének a tinik. Vissza emlékezve az én kamaszkoromra, én is (és a környezetemben sokan) igen csak lázadtam, hogy had menjek ide-oda, mert a haveroknak is lehet. Tény, én a neten nem lógtam, de 10-15 éve még nem is volt mindenkinek otthon.
Én igyekszem nem elfelejteni, hogy én is voltam "fiatal".
Tehát összefoglalva:
régen is hasonló gondok voltak,de:
1.nem volt ilyen lehetőség,hogy az egész világ megtudja a bánatukat,mint a net
2.ide csak azok írnak,akiknek megoldandó problémájuk van
De akkor kérdezhetnénk:
Nem furcsa,hogy ennyi meddő pár van?
Nem furcsa,hogy ennyire nem tudja senki,hogy mit vegyen karácsonyra?
Arra gondoltam,hogy rengeteg olyan kérdés van:"Vetnétek egy pillantást a görbémre?"
És akkor valaki kérdezte,miért esnek ilyen nehezen teherbe a nők mostanában?
Nem mindenkinek lesz nehezen gyereke,de akinek igen,ő itt kér tanácsot!
Nem mindenki jön ki nehezen az anyjával,de aki igen,az itt kérdez!Akinek tökéletes a kapcsolata,nem fogja megkérdezni,hogyan rontsa el...
Az előttem lévő arra értette hogy abból is sok kérdés van.
Amúgy meg ez olyan hogy valakinek jó élete van, valakinek nem.
17/L
Kimondtad a kulcsmondatot: "de legtöbbször anyum érthetően, normálisan fésztufész megmondta, hogy ezt meg ezt miért nem jó 5let megcsinálni"
Ma erre sok szülő vagy:
- képtelen (alkalmatlan szülőnek, mindent megenged, aztán les kerek szemekkel, hogy a gyereke visszabeszél)
- nincs ideje (munka, tényleg van, aki éjjel-nappal)
- nem érdekli (ilyent is ismerek, a szülő szórakozik, a gyerek elvan magában...)
Apámmal nekem nem jó a kapcsolatom, vele nem lehet beszélgetni, őt nem érdekli, mi van mással, amióta a munkahelyén vezető beosztású, azóta szakmai ártalomként itthon is a főnököt játssza, anyuval is sajnos, ha valamivel neki baja van, akkor nem mondja, hogy miért, egyszerűen csak zsarnokként megköveteli.
Anyuval átléptük a nehéz korszakot, ő is már elfogadta, hogy felnőttem, én is átlátom az ő problémáit (munkahelyi, házasságbeli, egészségügyi), és szervezünk anya-lánya programokat, vele tudok beszélgetni.
Apám és anyu teljesen más mentalitású emberek, ez házasságuk megromlásához is vezetett, de vannak családok, ahol teljesen hiányzik a kommunikáció gyerek és szülő között, nekem legalább anyu itt van néhány éve, és örülök is.
Régen is voltak problémák, csak az emberek többet beszélgettek egymással személyesen családon belül és azon kívül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!