Mennyi gyerektartast utal a volt ferjetek gyerekenkent?
30 000 Ft
Karácsonyra,szülinapra kap ajándékot,meg ha együtt elmennek valahová.Ruházkodást,különórákat stb, én állom.
Koszi!
Csak azert kerdezem, mert a baratnom 8ezer Ft-ot kap havonta, mert az apa minden 2. hetvegen elviszi a gyerekt. Penteken du. o megy erte a suliba, es vasarnap este hozza vissza.
Utazik is, kb. 180 km-t oda-vissza.
Azt mondja, emiatt utal csak ennyit.
Én a létminimumot kapom 1 gyerekre vagyis 14.000 forintot.
Külön semmit nem kapok.Nem száll bele semmibe,de ha szünet van,és a fiam hozzá megy(az egész nyári szünetet nála tölti) akkor ha kell neki valami megveszi vagy ad neki pénzt.A szünetek alatt ő látja el mindenestül.
2 gyerekre átlag 50-55e ft-ot.ezt levonja a munkáltató.ezen kívül kapnak ajándékot a "szokásos"alkalmakra,elszokta vinni őket néha egy-két helyre,de semmilyen költséghez pl:ballagás,elsőáldozás iskola kezdés betegség(gyógyszer)cipő,ruha nem "járul"hozzá.
(ebből rengeteg konfliktus volt eleinte köztünk,mert volt olyan Pl:hogy a gyerek kezéről levette a kesztyűt a kapuba,mert azt ő vette...vagy a fiúval elment locsolkodni,de a locsolópénzt nem hozhatta haza..vagy eleinte amiket kaptak ajándékokat ott kellett hagyni...mikulás csomagot csak az ő ablakába rakhatták ki(mármint amit tőle,vagy az ő szőlőjétől kaptak)és sorolhatnám még....
Első vagyok.
Látod ez sok mindentől függ:apa jövedelmétől,hajlandóságától
Csak te tudhatod, hogy ez az összeg reális-e.
Szerintem nem tanácsos /főleg kisebb gyereknél/elvárni, hogy ruháztassa stb. mellette a gyereket,ezt bele kell kalkulálni a gyerektartásba.A nagyobb gyerek már úgyis kéri tőle amit te nem veszel meg,az más tészta.
Azért nem, nehogy a végén a fejedhez vágja /szerintem/
Köztünk jó a kapcsolat,mindennap találkozik a gyerekkel /közel lakunk/,de sosem lehet tudni, meg hát lehúzni se akarom.
az apámnak régen 4gyerekre kellett fizetni 80000.-
most már csak rám kellene 35000.-, de nem fizeti már 1 éve... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!