Létezik olyan, hogy házasság, családalapítás a két felnőtt fél között baráti alapon történik (nem a szerelem a fontos, hanem a barátságon van a hangsúly)? Ha igen, hol lehet ilyen embereket találni?
Kedves 6-os. A 7-es válaszolónak igaza van, ne keverjük a topikokat (mellesleg mellényúltál, én nem írtam ki másik kérdést).
Én tényleg barátságra szeretném alapozni a jövőmet, de nem akarok lelépni, miután megvan az "anyag". Rendes családi életet szeretnék, férjjel, gyerekekkel, állással, lakással, autóval, kutyával. Mint bárki más. Csak nekem ez a szerelmesdi téma nem volt soha az erősségem, hanem a barátság az, amit többre értékelek.
Köszönöm mindenki válaszát. 3-as válaszoló: Igazad van, tényleg szerencsés előre letisztázni a helyzetet, mielőtt még bárki is sérülne. 4-es: én inkább ettől tartok, hogy egy idő után megunja a kapcsolatot, és továbbáll (hacsak nem nyílt kapcsolatról lenne szó - de ez meg tovább bonyolítja a helyzetet). 5-ös: Valóban szükség van kompromisszumokra, bár azért hozzám hasonló beállítottságú, iskolázott emberkénél lejjebb nem biztos, hogy adnám (és ezzel senkit nem akarok diszkriminálni, nem feltétlenül az iskolázottság az intelligencia mérője, de mégis fontos tényezője egy párkapcsolatnak - hasonló a hasonlót...)
11: Amúgy azok az emberek a szerelmi kapcsolatukat siratják, nem a családi életüket. Nem azt célozták meg, amit Te. Az csak járulékos valami, nem az a lényeg számukra.
Én azt nem értem, amikor egy családos férfinak szeretője van (ha már valaki felvetette itt a topicban ezt a verziót), és a feleség azt hiszi, hogy a barátnő, aki tud erről, hogy van feleség, akit nem akar elhagyni a férfi, el akarja vinni a férfit. Mért akarná? Pont az a biztosíték kell neki, hogy neki NEM KELL családot alapítania, mert a férfinek már van. És hogy NEM KELL a férfival összeköltöznie, mert az már lakik valahol. És hogy NEM KELL attól félnie, mit szól a férfi, ha ő teherben marad véletlenül, mert annak a férfinek már van gyereke, és levizsgázott már apai érzelmekből, nem fog ettől megijedni.
"Pl. honnét veszi szexuális vágyat hozzá? A gyermeknemzéshez kellenek a szexuális együttlétek. Aki iránt csak barátságot érzek, avval én képtelen lennék, előbb halnék meg!"
Ezt te így gondolod, más meg máshogy. Nem kell ezen ennyire fennakdani. Az egyéjszakás kalandok szerinted halálos szerelmen alapulnak? Na ugye, hogy nem. Van vonzalom, szexelnek és kész. Én nőként alakítottam már ki szexkapcsolatot olyan emberrel, akivel előtte évekig barátok voltunk, mellette párkapcsolataink voltak, aztán egyszercsak jött egy szikra és lángra lobbantunk. Kapcsolatot nem akartunk, de szexelni jó volt. És továbbra is a barátom, azóta már másfele sodort minket az élet, de meg merem kockáztatni, hogy akár az életemet is el tudnám vele képzelni, pedig szerelmes soha nem voltam belé, csak imádtam vele a szexet. Szóval ezen ennyit kattogni, mint te, felesleges. Vannak hősszerelmes típusok, akiknek csak akkor megy a szex, ha látják maguk előtt a 95 éves házaspárt, akik egyszer ők lesznek a jelenlegi párjukkal. Van aki meg nem gondolkodik, csak szexel, mert jó.
12-es, egy kivétellel kapcsolatom szexel indult volt, hogy előtte nem is ismertük egymást, 1.-2. randin történt meg a dolog.
Itt szerelemről beszélni se lehetett, ilyen hamar.
Van aki másképp működik, elég csak a vonzalom és le tud a másikkal feküdni. Ebből meg nagyon gyakran kialakul egy erős kötődés és még szeretet is. Azért mert nincs szerelem, a szex nem feltétlenül kényszer sőt, számomra mindig egy csodálatosan jó dolog volt, soha el nem utasítottam a párom közeledését. Soha nem borította be az elmém valami rózsaszín köd, totál józanul gondolkodtam mindig is (el sem tudom képzelni milyen lehet az a lángoló dolog, mintha valaki berúgna?).
Tehát nem értem: ha két ember mindenben szinte egyetért, ugyanazok a céljaik, elképzelésük a családról, a jövőről, tetszenek egymásnak külsőre is, a szex is szuper, ragaszkodnak is egymáshoz és elviselik a kis hibákat, akkor miért olyan megvetendő, hogy az egész nem olyan mint a filmekben? Talán nincs szerelem, de ott egy tartósabb dolog, a szeretet.
"Az egyéjszakás kalandok szerinted halálos szerelmen alapulnak? Na ugye, hogy nem. Van vonzalom, szexelnek és kész. "
Szerintem ez nem létező dolog, azt csak úgy mondják.
Valamiért divat ilyesmivel dicsekedni, olyan, mint az "ekkora halat fogtam".
Ha igazi dolog, akkor meg nagyon érdekel, hogy honnét veszik a szexuális vágyat.
Ha Neked volt ilyen, akkor el tudnád magyarázni?
17: Köszi, hogy leírtad ezt a szexuális vonzalomból kapcsolat dolgot. De szerintem itt is volt már komplex vonzalom, nem járt külön a szexualitás a teljes személyiség vonzalmától. Ezt értem.
És ez az a dolog, ami ha megérik, beérik, idővel kinő belőle a családalapítási vágy és a gyermeknemzési végy.
Aki nem megy át ezen a kezdeti szexuális és személyiségbeli vonzalmon, az mitől akar gyereket, családot?
Hogy lehet egy ház építését a kéménnyel és jó nagy füsttel kezdeni....?
A barátság azonban pont attól barátság, hogy teljesen mentes a szexuális jellegű vonzalomtól, és az egymás személyisége, lelke iránti mély szeretettől. Ezért nem értem, hogy miért akarna bárki a barátjával szexuális-szerelmi kapcsolatot erőltetni egy életen keresztül, és miért akarna bárki gyermeknemzést alapozni olyan emberi viszonyra, ami jellegéből adódóan képtelen megszülni a családalapítási vágyat?....
Érthetetlen nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!