Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy változzak meg? Van egy...

Hogy változzak meg? Van egy babánk a barátommal, és mostanában eléggé sokat veszekszünk, jobban mondva én kötekszek.

Figyelt kérdés
Akkor és abban a helyzetben, mikor megbánt, tényleg duli fuli vagyok, és elviselhetetlen, de sokszor úgy érzem, hogy magasról tesz rá, hogy nekem mi jó, és mi nem. Hogy egy példát hozzak: megkérem, hogy vigyázzon a kisbabánkra egy fél órát, mert én egész éjjel fennt voltam vele( fogzás), és ha meg is csinálja, közben szuszog, majd elalszik( pedig háromszor annyit alszik, mint én), vagy csak szimplán hagyja, hogy nyüszögjön a gyerkőc, és nem zavarja. A vége mindig az, hogy tíz perc után felkelek, és inkább játszok vele. Tudom, hogy beszélgetnem kell vele, már próbáltam is nemrég, és úgy tűnt minden ok, de mégis minden maradt ugyanúgy. Hogy tudnék higgadt maradni, ha ilyen helyzetekben nagyon rosszul esik amit csinál?
2009. nov. 16. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
15%

Nem minden férfi tud egy kisbabával bánni. ès nem biztos hogy az a rossz amit ö csinál. Lehet ö úgy láttya hogy nem kell a gyerek minden hangjára ugrani és egyböl felkapni, lehet neki más elvei vannak a gyereknevelésröl.

A párod dolgozik? Mert akkor azt is vedd számításba, hogy ö dolgozik, keresi a pénzt, idegesítik a munkahelyén, te meg otthon vagy egy kisbabával és azon kívül hogy keveset alszunk, azért nem kell megszakadni a munkában.

2009. nov. 16. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Most erre milyen megnyugtató választ írhatnék neked, azon gondolkodom... Én is anya vagyok, 6hós a babám, de a férjem jó ha egy kezemen meg tudom számolni mennyiszer kelt fel hozzá. Amikor itthon van, akkor úgy bízom rá a babát, hogy fél füllel /szemmel rajtuk vagyok...Na nem azért, mert nem bízok meg benne, de nálam ez valami "ösztönszerű" dolog, hogy rögtön ugorjak, bármi baj van. Tudom, érzékeny vagy, tudom jól esne a segítség, de ne a párodtól várd el. Anyós, te édesanyád legyen néha mellettetek , mert ő felkel veled vagy helyetted, de a párod nem fog...

2009. nov. 16. 17:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen én is tudom/tudtam, hogy egy nő saját magának szüli a gyereket,és tudom, hogy párom is dolgozik, és figyelembe is veszem, egyszer sem kértem, hogy legyen fennt vele éjjel. De szerintem, ha reggel hétkor megkérem,hogy ha már fennt va, akkor én addig had aludjak, napközben úgy se szoktam, nem túl nagy kérés, pláne ha eddig mindig ő mondta, hogy mondjam mit segítsen. Ha mondom, akkor pedig a fennt említett szuszogás lép életbe. Nem tudom, hogy én fújom fel a dolgot, vagy a párom is figyelmetlen.
2009. nov. 16. 18:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
a párod is figyelmetlen, meg Te is felfújod. Vagy alszol napközben is a baba mellett, vagy segítséget hívsz. Máshogy nem működik. (de egyébként nem igaz, hogy egy nő magának szül gyereket! a párod ugyanúgy az apja. Csak, mint a mellékelt ábra mutatja, lusta)
2009. nov. 16. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
bocsi de azzal nem értek eggyet hogy egy nő magának szüli a gyereket!Gondolom mind2en akartátok és benne voltatok hogy megszülessen!nem hal bele ha néha ő is vigyázz rá pár órát!
2009. nov. 16. 18:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen én sem így gondoltam, mármint hogy magamnak szülöm, de idővel rájöttem, hogy bizony a környezetemben és nálunk is csak addig jó apásat játszani, amíg a gyerkőc nyugodt, és vidám. Pedig nekem akkor is elkelne a segítség, amikor nyűgős, és vigasztalhatatlan, mert ettől én is egyre fáradtabb leszek, és így biza kötekedősebb is vagyok(pedig régebben fát lehetett volna vágni a hátamon). Nem tudom a beszélgetésen kívűl mit tehetnék ellenne, hogy ne legyek ilyen hisztis:-( Egyébként a házimunkában nem kérem a segítségét(max, hogy a szennyesét vigye ki ), elvégzem, amit csak tudok gyerkőc mellett, időbeosztással. Tehát csak annyi esne jól, ha látná, hogy más is elfárad, még ha otthon is van.. Az eddigi válaszokat köszönöm..
2009. nov. 16. 18:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi mindketten akartuk a lányunkat, és kettőnkének is érezzük. A párom sokat dolgozik, de igyekszik foglaalkozni a kicsivel is. Este gyakran ő eteti, altatja. Délután ha itthon van játszanak, vagy együtt játszunk. Hétköznap legtöbbször én kelek fel a kicsihez éjjel, de előfordul hogy ő. Hétvégén ő szokott éjjel kelni azért hogy tudjak aludni, cserébe reggel mi hagyjuk őt sokáig pihizni, és ágyba visszük neki a reggelit.

Szerintem nem kell higgattan tűrnöd a viselkedését! Neked is jár egy kis pihenő, és ilyenkor nem a postásra vagy a szomszédra kell bíznod a picit hanem rá, hiszen ő az apja. Biztos hogy van szabadnapja a melóból, ilyenkor fogdd be! Játszon a manóval, etesse, gondozza ő! A játékkal kapcsolatban még annyit, hogy sok férfinak "meg kell mutatni" hogyan kell. Játszatok a babáddal előtte, mikor kacag a kicsi, vagy tetszik neki valami, hívdd fel a figyelmét hogy milyen jó.

2009. nov. 16. 21:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A fenti kód egy jó kis párbeszédekből álló veszekedés-tanulmány. Ha okosan megkeresed benne a saját helyzetedre illőt, megértheted, ki miért veszekszik, és mit tehetne ellene. Esetleg még a gyerekkorból hozott sablonok, vagy a hibás neveltetés is okozhatja a veszekedésre való hajlamot. Ez ügyben itt kellene széjjelnézned:

[link]

2009. nov. 17. 07:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, a linkeket meg fogom nézni, és igyekszem lehiggadni.
2009. nov. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!