Hogy változzak meg? Van egy babánk a barátommal, és mostanában eléggé sokat veszekszünk, jobban mondva én kötekszek.
Nem minden férfi tud egy kisbabával bánni. ès nem biztos hogy az a rossz amit ö csinál. Lehet ö úgy láttya hogy nem kell a gyerek minden hangjára ugrani és egyböl felkapni, lehet neki más elvei vannak a gyereknevelésröl.
A párod dolgozik? Mert akkor azt is vedd számításba, hogy ö dolgozik, keresi a pénzt, idegesítik a munkahelyén, te meg otthon vagy egy kisbabával és azon kívül hogy keveset alszunk, azért nem kell megszakadni a munkában.
Szia!
Most erre milyen megnyugtató választ írhatnék neked, azon gondolkodom... Én is anya vagyok, 6hós a babám, de a férjem jó ha egy kezemen meg tudom számolni mennyiszer kelt fel hozzá. Amikor itthon van, akkor úgy bízom rá a babát, hogy fél füllel /szemmel rajtuk vagyok...Na nem azért, mert nem bízok meg benne, de nálam ez valami "ösztönszerű" dolog, hogy rögtön ugorjak, bármi baj van. Tudom, érzékeny vagy, tudom jól esne a segítség, de ne a párodtól várd el. Anyós, te édesanyád legyen néha mellettetek , mert ő felkel veled vagy helyetted, de a párod nem fog...
Szia!
Mi mindketten akartuk a lányunkat, és kettőnkének is érezzük. A párom sokat dolgozik, de igyekszik foglaalkozni a kicsivel is. Este gyakran ő eteti, altatja. Délután ha itthon van játszanak, vagy együtt játszunk. Hétköznap legtöbbször én kelek fel a kicsihez éjjel, de előfordul hogy ő. Hétvégén ő szokott éjjel kelni azért hogy tudjak aludni, cserébe reggel mi hagyjuk őt sokáig pihizni, és ágyba visszük neki a reggelit.
Szerintem nem kell higgattan tűrnöd a viselkedését! Neked is jár egy kis pihenő, és ilyenkor nem a postásra vagy a szomszédra kell bíznod a picit hanem rá, hiszen ő az apja. Biztos hogy van szabadnapja a melóból, ilyenkor fogdd be! Játszon a manóval, etesse, gondozza ő! A játékkal kapcsolatban még annyit, hogy sok férfinak "meg kell mutatni" hogyan kell. Játszatok a babáddal előtte, mikor kacag a kicsi, vagy tetszik neki valami, hívdd fel a figyelmét hogy milyen jó.
A fenti kód egy jó kis párbeszédekből álló veszekedés-tanulmány. Ha okosan megkeresed benne a saját helyzetedre illőt, megértheted, ki miért veszekszik, és mit tehetne ellene. Esetleg még a gyerekkorból hozott sablonok, vagy a hibás neveltetés is okozhatja a veszekedésre való hajlamot. Ez ügyben itt kellene széjjelnézned:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!