Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki magáról nevezte el a...

Aki magáról nevezte el a gyerekét az miért döntött így?

Figyelt kérdés
2013. nov. 6. 17:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Van, aki hagyománytiszteletből; van, aki azért, hogy valaki vigye tovább a nevét; és van, aki színtiszta önzésből: azonosítja magával a gyereket és mindenféle pszichés mintázatokat vetít rá.

Mondok egy példát(a neveket megváltoztattam): az egyik munkatársam anyja egy nagyon durva nő volt, aki csakis fekete-fehérben tudott gondolkodni. A nagyobbik lányát önmagáról nevezte el (Róza), és mindenben önmagával azonosította, és ő lett a JÓ, a kisebbiket pedig (Éva) mindenben azzal, amit saját maga is utált és gyűlölt önmagában is, minden más nőben is. Így az utóbbi lett a Rossz. Nem is kell mondanom, hogy a kisebbik lány élete egymerő pokol volt, mígnem 31 évesen öngyilkos nem lett.

2013. nov. 6. 18:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Apuméknál volt divat, h minden fiú Gábor volt, amíg a tesóm Bence nem lett. Ami nekem nagyon morbid, hogy nagypapámnak volt egy bátyja, aki még az ő születése előtt meghalt, és mindketten a Gábor nevet kapták..
2013. nov. 6. 19:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én apám nevét kaptam, nem tudom miért de legszivesebben fejbeverném érte :D
2013. nov. 6. 20:43
 14/18 Frigg ***** válasza:
51%

Én is anyukám után kaptam a nevem. Pontosan nem tudom, hogy miért, ezen még nem gondolkoztam, majd rákérdezek :)

Amúgy nincs vele bajom, szeretem a nevemet :)

23/N

2013. nov. 6. 21:00
 15/18 anonim ***** válasza:
Nálunk nagyi és anyukám neve is ugyanaz volt, ahogyan az enyém is. :) Azt hiszem több okból is, egyrészt hagyománytiszteletből akarta így apám, másrészt az apai nagyapám kedvenc neve volt. Régen zavart, ma már úgy gondolom én is így tennék. Maximum kapna két keresztnevet a gyerek, de az egyik akkor is ez lenne. :)
2013. nov. 7. 00:54
 16/18 anonim ***** válasza:

Nalunk minden ferfi/fiu csak Sandor lehet... Persze egy családban, ha tobb fiúgyermek szuletik, akkor csak a legidosebbik.

Amikor bekerültem a Férjem családja a, volt egy nagy családi összejövetel. Dedazuloktol kezdve mindenki ott volt.

A vicces az volt benne, hogy anyósom elkiabalta magat: Sanyi, Gyere kerlek!

Erre vagy 15-én visszakiabaltak, hogy melyik?!

Na, akkor fogadtam meg, hogyha fiúnk lesz, Sandor SOHA!!!

Szerencsere két lanyunk született az évek során. Bar mi a családtagok neveiben egyaltalan nem gondolkoztunk.

2013. nov. 7. 06:22
 17/18 A kérdező kommentje:

Azért érdekes, hogy a ragaszkodó szülők gyerekei 80%-a utálja a nevét...

Ők nem gondolnak erre?

2013. nov. 7. 07:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Én se értem miért nevezik el magukról vagy a felmenőikről a gyereket a szülők.

A legjobban attól vagy kiakadva,mikor "mini én",vagy kicsinyítő képzővel látják el ezt a nevet.

Egyik rokonom 37 éves fia még a mai napig is Janika,mert az apja a Jani.

Na meg ifjabb ifjabb a négyzeten,elég gázul hangzik.

Annyi név van,nem tudom miért nem tudnak valami mást adni a gyereknek.Meg kicsit olyan,mintha a szülő a gyereket a maga képére akarná formálni,már ezzel is,hogy a neve is ugyanaz.

Pedig a gyerek az egy új személyiség,nem az apja/anyja klónja.

2017. febr. 23. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!