Aki magáról nevezte el a gyerekét az miért döntött így?
Sokan hagyomány miatt nevezték el a gyereküket, a legtöbb családban a miénkben is ez volt a hagyomány hogy az első gyermeket a szülőről nevezték el. A nővérem anyám nevét kapta, a fiatalabbik nővérem pedig az apai nagymamám nevét kapta. Én apám nevét kaptam.
A páromnál is ez volt a hagyomány de mi amikor már vártuk az első gyermekünket eldöntöttük hogy mi nem ezt visszük tovább, így a kislányom Boglárka nevet kapta, egyrészt azért mert ilyen név még nincs egyikünk családjában sem, és amikor a neveken gondolkodtunk akkor pont egy olyan hirdetés előtt mentünk el az utcán ahol szerepelt a Boglárka mint név, és így döntöttük el hogy legyen ez a neve.
Most hamarosan úgy 5 hónap múlva lassan már 4 jön a második gyermekünk akiről még nem tudni hogy fiú vagy lány lesz-e de mi már úgy döntöttünk hogy ha lány lesz akkor Emese lesz a neve, ezt az alapján döntöttük el hogy legyen E betűs neve hogy miért pont az azt nem tudjuk mivel már Enikő van a családban pontosabban a páromat hívják így, Eszter szintén van, a nővérem és apai nagymamám volt az. Erzsébet is van, de Emese az nem volt Etelka meg szimplán nem tetszett mint név. Mi meg azért szeretnénk magyar nevet adni a gyerekünknek.
Ha fiú lesz akkor a Gábor nevet kapja, azt inkább azért adjuk neki mert a közös ismerősünket Gábornak hívják ő hozott össze minket anno, és nekem gyerekkori barátom, a páromnak meg annyi köze van hozzá hogy a keresztapjának a fia, igaz ő nem vérrokon de gyerekkoruk óta ismerik egymást szinte. És mivel sajnos ő 2 éve halt meg egy autóbalesetben, pontosan azon a napon, valószínű abban az órában amikor az első csókunk történt így már régen amikor megtudtuk hogy meghalt már akkor eldöntöttük hogy ha egyszer gyerekünk lesz és fiú akkor róla nevezzük el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!