Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Özvegy apám élettársa mehet-e...

Özvegy apám élettársa mehet-e az én anyukám sírjához? Van erre valami etikett?

Figyelt kérdés
Szerintem ez nem illik, fura, meg úgy általában gusztustalan. Mi a fene köze van az új nőnek az elhunyt feleséghez, aki mellesleg az én anyukám? Az új nőt nem igazán kedvelem - finoman fogalmazva -, legszívesebben megkérném, hogy legyen szíves ne menjen el apámmal Anyu sírjához. Hogy ő kit és mikor visz az ő volt férje sírjához, nem érdekel, de neki semmi köze az én szülőm sírjához. Ráadásul bánt, hogy apám velem csak akkor jön a temetőbe, ha én hívom, magától eszébe ne jutna, mert utál temetőbe járni (a nővel meg nem utál a volt, alkoholista állat férj sírjához járni?!).
2013. okt. 28. 14:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%

Nem mindegy neked?

Had ne az ő bajuk legyen,amiért te nem birod elfogadni,hogy apukád nem gyászol örökké,hanem uj párja lett.

2013. okt. 28. 14:42
 2/19 anonim ***** válasza:
64%
szerintem annak a sírjához áll oda, akiéhez akar, gondolom nem rombol vagy lop, csak max. virágot visz vagy megáll a sír mellett. Van, hogy én is odamegyek, elolvasok egy-egy érdekesebb fejfát, megnézem a fotót (olyan is van, érdekes), persze nem időzök. Ez inkább családi probléma, ha nem kedveled a nőt, apád meg igen, sajnos elkerülöd, mást nem tehetsz.
2013. okt. 28. 14:47
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
Ideje lenne felnőni.
2013. okt. 28. 14:49
 4/19 A kérdező kommentje:
Aki csak bunkót tud válaszolni, nagyon kérem inkább ne írjon. Nagyon köszönöm.
2013. okt. 28. 14:53
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Mehet.
2013. okt. 28. 14:53
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak azért okoz neked problémát, mert ki nem állhatod a nőt.
2013. okt. 28. 14:54
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen mehet,közterületen mindenki oda megy ahova akar.
2013. okt. 28. 14:55
 8/19 anonim ***** válasza:
86%

Ilyen embereket,mint te kérdező...eszem megáll...

Mindenszentekkor én nem csak a családi sirokra viszek 1-1 szál virágot vagy gyertyát,oda szoktam menni az egyik exem nagymamájának sirjához (aki még élt,jobban szeretett mint a sajátom),a szomszéd néniéhez,és egyéb ismerősökéhez is,akik már nincsenek az élők sorában.

Még sosem kaptam megjegyzést,hogy hogy lehettem ilyen,hogy képes voltam vinni egy virágot és egy gyertyát.Pedig volt,hogy összetalálkoztam az exanyóssal, de csak megköszönte, hogy gondoltam az anyukájára.

2013. okt. 28. 14:56
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy özvegy ember akkor is méltóan emlékezik elhunyt társára, ha később új társat választ.Az apukád élettársa tiszteletét is leróhatja az elhunyt édesanyád sírjánál. Ha valaki megözvegyül, még nem köteles magányosan élnie a továbbiakban. Mindenki magánügye, hogyan éli tovább az életét.
2013. okt. 28. 15:00
 10/19 A kérdező kommentje:
Elnézést: rosszul fogalmaztam a kérdést. Nem kimondottan a most közelgő Mindenszentek-Halottak Napja alkalomra gondoltam, hanem úgy általában.
2013. okt. 28. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!