Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megteheti ezt a feleség?

Megteheti ezt a feleség?

Figyelt kérdés
Megteheti a feleség azt, hogyha meghal a férje, akkor a temetésen nem engedi az édesapjuk búcsúztatására a felnőtt gyerekeit?
2013. okt. 28. 08:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Erdekes, a kerdesben tobbesszam szerepel.... Emellett a gyerek mindenkeppen orokol, ha mast nem, a koteles reszt - es semmi osszefugges nincs a temetessel kapcsolatban....
2013. okt. 28. 12:58
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. De pár tény hogy miért írtam ki a kérdést.

Kezdem azzal hogy semmi örökség nincs. Ingatlan nincs, mivel önkormányzati lakásban él, ingó vagyona sincs olyan amiért közjegyző előtt kéne ülni és öröklésen vitatkozni. Ami van neki mind régi bútorok, könyvek, haszontalan dolgok.

De nem is az örökségen van a hangsúly.

A helyzet a következő. Anyánk nem él, bár ez nem oszt nem szoroz, mert nem is anyánk nevelt fel hanem apánk. 4 gyerek van. 4 felnőtt. Apánk pár évvel ezelőtt megismerkedett egy nővel ( ne kelljen leírnom milyen körülmények között, mert az is olyan megalázó) A nő költözött apám önkormányzati lakásába. A nő egy hazudós, fárasztó embernek ismertük meg. De elfogadtuk hogy apám elvan vele. A nőnek valamiért nem tetszett hogy apánk érzelmileg kötődik hozzánk, és így osztozkodik a szeretetben közte és gyerekei között. Így egy nap elkezdte a maga kis hadjáratát ellenünk.

PL: Engem meggyanúsított lopással (kiderült az ő fia volt, aki éppen a börtönből szabadul mi másért lopásért) A bátyámat meggyanúsította, hogy négyszemközt megfenyegette őt, hogy hagyja el apánkat. (a bátyám sosem avatkozik senki életébe) Így szép lassan elérte hogy mind a 4-en csendben magunk között elkezdtük utálni. Apánknak nem mondtuk, mert tudtuk rosszul esne neki, és láttuk hogy bár nem védett minket az áskálódásai ellen, de nem is igen adott hitelt a szavainak.

Az utolsó csepp az öcsém esküvője volt, ahol a nővérem és a nő összevesztek. De nagyon durván. Akkor kirobbant egy családi vita, és apám úgy érezte a nővérem, és öcsém ellene van. Megsértődött és elvette a nőt feleségül.

Ennek 6 éve. Én és a bátyám rendszeresen járunk fel apámhoz, meglátogatjuk. A feleségével hűvösen bánunk, bár nem vitázunk vele. Az öcsém 2 évvel ezelőtt kibékült apánkkal, és apánk rendszeresen megy az öcsémhez és az öcsém is látogatja őt. A nővéremmel ma sem beszélnek. Bár voltak napok ( ünnepek) amikor apám egyedül volt, és kérte , hogy békítsük ki a lányával, amit mi igyekeztünk is. De mindig megjelent a neje, és apám olyankor úgy viselkedik mintha nem is ő kérte volna a békülést, és vadidegenként kezeli a lányát. Így a bátyám is egyre eltávolodott apámtól, és egyre jobban én is. Már csak az öcsém van akivel rendszeresen találkozik. (velem és bátyámmal ritkábban, évente pár alkalommal csak)

Apám 76 éves. Nincs jó egészségben. Mivel anyánkat tavaly temettük el, így felkészülünk arra hogy hamarosan apánk is elmegy. Már beszéltünk róla, hogy valószínű, hogy mi fogjuk a temetést rendezni anyagilag, mert apámnak jó nyugdíja van (de sosem jönnek ki belőle) A nőnek csak 30 ezer körüli a nyugdíja mert nincs meg sem a ledolgozott ideje, és nem nagyon dolgozott nyugdíja előtt.

Éppen ez volt a téma, amikor öcsém fia (unoka) megemlítette, hogy ne nagyon számolgassunk hogy ki mennyit fizet a temetésre és milyen temetés legyen apánknak, mert hallott egy megjegyzést a nő részéről, hogy ha eljön az idő, ő nem fogja megengedni hogy mi a gyerekek részt vegyünk apánk temetésén. Tudom nem halt még meg (remélem sokáig fog élni az apám) de engem felháborít, hogy még él, de már azon agyal hogy miképpen tud minket kizárni a temetésről.

Itt nincs arról szó, hogy öröklés.. Olyan nem lesz. Csak szeretnénk végső búcsút venni ha itt az idő..

A kérdésem is azért jött, hogy fel legyek rá készülve, és esetleg meg tudjam támadni a kijelentését..

2013. okt. 28. 19:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Na aggódj, amint megtudja mennyibe kerül a temetés rögtön rohan hozzátok.
2019. júl. 28. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!