Válni szeretnék, valaki segítene mi a teendő ilyenkor? Bővebben lent.
Kettőnk nevén van a lakás. Én (férj) külföldön dolgozom, 2 kislányunk van.
A feleségem megcsalt, be is vallotta.
Ilyenkor mi az első teendőm, hogyan válhatok el, hogy a gyerekeket ne nagyon viselje meg?
Én nem fogom tovább a lakást fizetni, ő nem dolgozik sehol, minden részletet (Autó, lakás) én fizetek + rezsit.
A házasságkötés után vettünk mindent, tehát minden közös.
Tud valaki ötletet adni?
Az nem jó ötlet, ha nem fizeted tovább a lakást. A hiteletek, attól, hogy elváltok nem szűnik meg létezni. Az adósság feleződni fog, a lakás is. Megállapodhattok ügyvéd előtt, hogy a hitelt a továbbiakban te fizeted, és asszony nevén így pl. csak a lakás negyede lesz, a háromnegyede a tiéd.
A gond az, ha a hitelt felmondjátok, lehet, hogy kevesebbért tudjátok majd eladni a lakást, mint a fennmaradó hitel9sszeg. Így lehet, hogy eladjátok a lakást, és továbbra is adósok maradtok.
a gyerkek érdekében alegfontosabb, hogy ti ketten tudjatok kultúráltan beszélgetni egymással. Én gyerekként éltem meg a szüleim nagyon csúnya válását.
Fontos, hogy tudatosítsd bennük, hogy nem őket hagyod ott, hanem anya és apa már nem tudnak együtt élni, de őket mindketten ugyanúgy segítitiek.
Jogi szempontból: amennyibene gyikötök sem tudja a másikat kifizetni, elképzelhető, hogy el kell adni a házat és az autót és utána ostozkodni.
Èrtem miért dugott félre -.-' Ügyvéd,ügyvéd,ügyvéd....ezt legalább a tv-ben is mutatják. Ha nincs közös megegyezés -nem lesz-akkor ügyvéd ügyvéd,bíróság, 3 év,elválás.
Amugy tényleg ne csodálkozz ha hetekrr távol voltál a munkád miatt és ez huzamosabb ideje fenállt....Azon csodálkozom hogy bevallotta... :D Egyszeri eset vagy szeretőt tart(ott)? Semmi más oka nincs a válásnak csak hogy megcsalt?
3-as, te hülye vagy. Inkább éhezzenek itthon együtt, mi? Akkor meg azért lép félre jogosan a feleség, mert a férj nem keres eleget.
Beszélj ügyvéddel. Vagy kifizeti egyikőtök a másikat, vagy eladjátok a házat, abból kifizetitek a fennálló hitelt majd a maradékot (ha lesz) felezitek.
Vagy fizetitek tovább felesben a hitelt, ők továbbra is ott élnek, aztán amikor lejár a hitel akkor 50-50%-ban lesztek tulajdonosok.
Ő miért nem dolgozik? Gyed-en/gyes-en van még? Mennyi idősek a gyerekek?
Az, hogy mennyire viseli meg őket, függ attól is, most mennyit találkoztok.
Próbáljatok Ti magatok közösen megegyezni akkor 2-3 tárgyalás, kevés utánajárás és ráfizetés és elváltok. Ha nem megy akkor hosszú huzavona és kisebb-nagyobb vagyon elköltése ügyvédre, bíróra stb-re...
Gyerekekkel kíméletesen közölni úgy, hogy Őket egyáltalán ne viselje meg, olyat nem lehet. Akármilyen békésen váltok el akkor is szomorúak lesznek, hiszen Anya Apa külön van. Persze az a nem mindegy mennyire! De erre biztos van valami taktika, és lesz Válaszoló aki segít ebben is. :)
25/N
3-masnak valahol igaza van. Én is amiatt szakítottam a párommal, mert sose volt itthon. És nem azért, mert ott olyan klafául keresett, mert itt a településen belül kicsivel kevesebbet keresett volna, de abból is kijöttünk volna nélkülözés nélkül. De Ő messzire akart menni.
Persze, ha más lehetőség nem lett volna elfogadom, de így...
Voltam már pénzes is és szegény is. De annak örültem a legjobban, ha a páromat láttam meg elsőként és utolsóként a nap folyamán. Akkor voltam a legboldogabb, még ha nem jutott wellnessre.
Ha nem fizeted a lakást, az nem megoldás!
Mihamarabb add be a válókeresetet, elvileg minden közös lesz, ha nem írtatok szerződést. Ez a lakásra pl annyit jelentene, hogy aki megkapja az ingatlant, az fizeti tovább a hitelt, a másik pedig elköltözik onnan, ha nem megy el, kérelmezni lehet tőle lakáshasználati díjat (hiszen nem lesz az ő tulajdona).
Autóra, ilyesmire is ugyan ez érvényes.
Mivel a feleséged nem dolgozik, nem lenne miből fizetnie a lakást, autót, stb, tehát elköltözik, ahová akar.
A gyerekeket elhelyezik valamelyik szülőnél, a másik szülő meg tartásdíjat fizet.
Az én férjem is dolgozott külföldön, mégsem mentem férje.
Ha nem működik a távkapcsolat, el kell válni vagy megbeszélni, hogy keressen itthon munkát a férj. De félred..ni a legnagyobb aljasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!